logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Dascălii se revoltă, din cauza bugetului alocat Educației în 2016 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 10:39
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a publicat o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Cioloș, în care principalul aspect avut în vedere se referă la bugetul alocat, și în anul 2016, Educației, sub plafonul de 6% prevăzut de reglementările în vigoare, care nu face decât să contrazică tocmai afirmațiile de acum câteva zile ale prim-ministrului, potrivit cărora acest sector ar fi o prioritate:
 
SCRISOAREA profesorilor pentru Dacian Cioloș: “Cum putem atrage tinerii către studiu, profesorii către catedre, când principala lor grijă rămâne subzistenta cotidiană”
 
Profesorii sunt nemulţumiţi de bugetul alocat pentru Educaţie pentru anul 2016. Federaţia Sindicatelor Libere de Învăţământ (FSLI) a publicat o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Ciolos, în care critică decizia Guvernului de a aloca doar 3.6% din PIB învăţământului.
Citeşte mai mult...
 
De ce temele pentru acasă sunt o povară pentru elevi? Greșelile frecvente pe care le fac dascălii și părinții PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Decembrie 2015 16:14
Elevii din România afirmă că alocă șapte ore pe săptămână pentru temele de acasă, în comparație cu 14 ore pe săptămână, atât cât alocă elevii din Shanghai (China), cel mai performant sistem de educație din lume, potrivit studiilor Programului pentru evaluarea internațională a elevilor (PISA), realizate de Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Conform analizei, timpul acordat de elevi pentru temele de acasă a scăzut, în medie, cu o oră pe săptămână la elevii de 15 ani, în perioada 2003 - 2012. Specialiștii în educație pun scăderea numărului de ore alocat pentru teme, pe seama răspândirii accesului la Internet și a folosirii acestuia mai mult ca o unealtă de divertisment și mai puțin ca un mijloc educativ.
Citeşte mai mult...
 
Balurile bobocilor din Maramureş NU SE MAI ANULEAZĂ! PDF Imprimare Email
Joi, 05 Noiembrie 2015 07:31
Ultimele ore i-au ţinut în suspans pe elevii de liceu din Maramureş. În urma tragediei din clubul bucureştean Colectiv, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a decis iniţial anularea tuturor balurilor de boboci. Decizia a rămas în vigoare nici 24 ore, întrucât autorităţile s-au răzgândit, cu amendamentul că vor fi luate măsuri drastice de siguranţă şi securitate.
 
În cursul zilei de marţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, au luat o decizie extremă. S-a anunţat faptul că toate balurile de boboci vor fi anulate ca urmare a tragediilor din Capitală. „Azi (n.red. marţi), Consiliul de Administraţie al ISJ Maramureş a decis în unanimitate de voturi ca toate balurile de boboci din judeţ să fie suspendate. Decizia este valabilă pe tot parcursul acestui an şcolar. S-a decis anularea ca măsură preventivă după tragediile produse în Bucureşti”, a arătat marţi după amiază Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
DECIZIE ISJ - Balurile de boboci din Maramureş au fost ANULATE! PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Noiembrie 2015 19:54
Decizie extremă de siguranţă luată de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, marţi, 3 noiembrie. Ca urmare a tragediilor din Capitală, toate balurile de boboci vor fi anulate.
 
„Azi (n.red. marţi), Consiliul de Administraţie al ISJ Maramureş a decis în unanimitate de voturi ca toate balurile de boboci din judeţ să fie suspendate. Decizia este valabilă pe tot parcursul acestui an şcolar. S-a decis anularea ca măsură preventivă după tragediile produse în Bucureşti”, a arătat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
PROMISIUNI: Procesele câştigate de profesori în instanţă pe drepturi salariale, puse în plată până la finele lui 2015 PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Octombrie 2015 14:21
Toate procesele câştigate in instanţă de către profesori vor fi puse în plată până la finele anului de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş. Este promisiunea cu care au ieşit din biroul prefectului judeţului Maramureş sindicaliştii din învăţământul maramureşean.
 
Întâlnirea a avut loc la Prefectura Maramureş la primele ore ale dimineţii de marţi, 27 octombrie 2015, fiind prezenţi reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.
 
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian le-a vorbit şefilor de la ISJ Maramureş despre faptul că încă există şcoli, ca cea din Băiuţ, unde acoperişul stă să se dărâme şi nimeni nu face nimic.
Citeşte mai mult...
 
Un proces castigat de sindicalistii din invatamantul maramuresean ar putea duce la majorarea salariilor personalului nedidactic din toata tara PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 15:16
Un proces castigat in Maramures pe tema salarizarii personalului nedidactic ar putea constitui punctul de pornire in modificarea legislatiei la nivel central. Procesul intentat la Tribunalul Maramures este unul in premiera, la nivel national. Sindicalistii din invatamantul maramuresean au aratat ca nemultumirea in randul angajatilor din aceasta categorie este foarte accentuata, din cauza ca salariul a ramas la acelasi nivel din 2009. 
 
Sindicalistii din Invatamantul Maramuresean au semnalat, in repetate randuri, ca personalul nedidactic a fost discriminat in privinta majorarilor salariale. De sase ani, leafa incasata de angajatii din aceeasi categorie e la acelasi nivel, indiferent ca e vorba de salariatii proaspat intrati in sistem sau de persoanele cu vechime. 
 
Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii din invatamant ameninta cu proteste, in cazul in care guvernantii nu vor lua o alta decizie in privinta majorarii salariilor PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2015 20:23
Nemultumiri in randul dascalilor. Majorarea salariilor anuntata de Guvern pentru 1 decembrie nu a atenuat supararea personalului din invatamant. Din contra, sindicalistii cer ca lefurile sa le fie majorate de la 1 noiembrie. In caz contrar, acestia ameninta cu proteste. 
Dupa ce salariile medicilor au fost majorate de la 1 octombrie cu 25%, guvernantii au cazut de acord sa acorde o noua crestere baneasca. De data aceasta este randul personalului din invatamant, care ar putea avea salarii mai mari din 1 decembrie. Totusi, majorarea se va resimti in buzunarul dascalilor abia in ianuarie 2016. 
„Ieri a avut loc o noua negociere la Guvern pe tema cresterii salariale din invatamant. Mandatul de negociere pentru aceasta intalnire intre reprezentantii Guvernului si Federatiile reunite ale sindicatelor a fost acela de a cere marirea de 15% de la 1 noiembrie pentru tot personalul din invatamant. Guvernul ne-a acordat cei 15% din 1 decembrie 2015”,
Citeşte mai mult...
 
Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie prin Ordonanta de Urgenta. Primii bani vor veni din bugetul anului viitor PDF Imprimare Email
Luni, 12 Octombrie 2015 16:42

 Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat luni ca Guvernul va creste salariile profesorilor si ale celorlalti angajati din invatamant cu 15% de la 1 decembrie, prin ordonanta de urgenta. Cimpeanu si premierul Victor Ponta au declarat ca primii bani vor fi incasati in ianuarie 2016, din bugetul aferent anului viitor. Aceasta este a doua mare crestere de salarii, dupa ce a medicilor.
 
"A fost acceptata solicitarea ca, in educatie, dupa ce s-au acordat cresterile salariale de 10% pentru personalul didactic si dupa ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic in august, sa se mai acorde in acest an, incepand din decembrie o crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant", a anuntat astazi, 12 octombrie, de la Guvern, ministrul Sorin Cimpeanu.
 
Acesta a precizat ca efortul bugetar este de "1,7 miliarde de lei pe tot anul 2016.
Citeşte mai mult...
 
INFORMARE MECS - Liceenii din Romania pot studia la un liceu american pe baza unei burse FLEX PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Octombrie 2015 05:45
Liceenii din Romania au ocazia de a studia la un liceu american si de a locui impreuna cu o familie americana pe parcursul anului scolar 2016 - 2017, daca au o bursa din cadrul programului Future Leaders Exchange Program (FLEX) finantat de catre Departamentul de Stat al SUA, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.
Potrivit sursei citate, participarea la program este gratuita. Programul se adreseaza liceenilor de cetatenie romana nascuti intre 1 ianuarie 1999 si 15 iulie 2001, care sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiaza engleza in liceu, indeplinesc criteriile pentru a obtine viza de SUA si nu au stat in Statele Unite mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani. 
Citeşte mai mult...
 
Peste 20 de scoli din judet nu au autorizatie sanitara PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 09:15

Reprezentantii judetului Maramures s-au intalnit in cadrul unei sedinte pentru a dezbate problemele legate de inceputul anului scolar, respectiv a masurilor care trebuie luate pentru buna desfasurare a activitatilor.

“Fiecare unitate de invatamant din judet se va deschide in data de 14 septembrie. Manualele sunt distribuite in proportie de 80%, restul de 20% reprezentand manuale vechi care sunt reutilizate, astfel elevii din clasele a I-a si pana la clasele a X-a au asigurate manualele. De asemenea, pana luni, toate posturile vacante de invatatori si profesori vor fi ocupate, urmand ca toate clasele sa aiba cadre didactice”, a declarat prof. Delia Ardelean, inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures au prezentat problemele care exista la nivel de judet. Dintr-un numar de 168 de scoli cu personalitate juridica, 145 au pana in prezent autorizatie sanitara. 

Citeşte mai mult...
 
Structura anului scolar a fost modificata incepand cu 14 septembrie 2015 PDF Imprimare Email
Joi, 10 Septembrie 2015 14:04

Ordinul Ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) nr. 5.079/2015 pentru modificarea Ordinului MECS nr. 4.496/2015 privind structura anului scolar 2015-2016 a fost publicat astazi in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 686. Actul normativ aduce o serie de schimbari calendarului anului de invatamant ce urmeaza sa debuteze luni, 14 septembrie.

Concret, reprezentantii ministerului au decis ca elevii se vor intoarce la cursuri dupa vacanta de iarna pe 10 ianuarie, cu o saptamana mai tarziu fata de prevederile anterioare, ceea ce inseamna trei saptamani de vacanta pentru copii.

Ca o consecinta, atat primul semestru, cat si anul scolar 2015-2016, se vor incheia cu o saptamana mai tarziu. Totodata, vacanta de vara nu se va termina pe 4 septembrie 2016, ci pe 11 septembrie 2016. 

Anul de invatamant 2015-2016 va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare.

Exceptie fac clasele terminale din invatamantul liceal,  pentru care anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie, dupa ultimele reglementari, in data de 3 iunie 2016.

De un an scolar mai scurt beneficiaza si clasele a VIII-a, absolventii gimnaziului finalizand cursurile in 17 iunie 2016, dupa 36 de saptamani de scoala, ultima dintre acestea fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact