logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Meditaţiile, o piaţă de milioane de euro PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Iunie 2011 08:08

Studiul „Provocarea educaţiei din umbră", publicat luna aceasta, arată că şi în alte ţări, părinţii plătesc sume grele pentru a compensa educaţia slabă din şcoli sau pentru a întări informaţiile pe care copiii lor le primesc în sistemul formal de educaţie.

 

Cele mai mari sume, când vine vorba de educaţia paralelă, se înregistrează în Franţa şi Germania. Astfel, în Franţa, 25% din elevii de gimnaziu şi 33% din liceeni iau meditaţii, cifrele ajungând la peste 2,2 miliarde de euro, potrivit statisticilor naţionalede acum patru ani, iar în Germania, aproape 15% din elevi sunt înscrişi de părinţi la cursuri în afara şcolii, fiind vorba, în total, de aproape 1,5 milioane de euro. În ceea ce priveşte materiile la care copiii iau meditaţii, matematica se află pe primul loc, fiind urmată de limbile naţionale şi străine.

 

Citeşte mai mult...
 
Oportunitate pentru elevii excepționali - Doi ani de studii într-un singur an şcolar PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iunie 2011 07:45
Elevii performanţi, cu rezultate şcolare excepţionale, ar putea promova doi ani de studii într-un singur an şcolar, în învăţământul preuniversitar. Prevederea face parte din actele normative care constituie legislaţia secundară a Legii Educaţiei Naţionale. Potrivit proiectului de metodologie, „accelerarea promovării se realizează prin parcurgerea a doi ani de studii într-un singur an de către elevii din învăţământul preuniversitar, forma de învăţământ cu frecvenţă, care au rezultate şcolare excepţionale şi care au capacitatea fizică şi intelectuală de a se adapta cerinţelor integrării într-o clasă cu elevi de vârstă mai mare”.
Ultima actualizare Vineri, 10 Iunie 2011 09:47
Citeşte mai mult...
 
Lecturiada Sigheteana 2011- prezentare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Iunie 2011 16:07

lecturiada sigheteana 2011 de SighetOnline
 
Intuitext, divizia de produse educationale in format digital lanseaza site-ul AdmitereLiceu.ro PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 07 Iunie 2011 08:33

INTUITEXT, divizia de produse educaţionale în format digital a grupului Softwin lansează noul site AdmitereLiceu.ro! Sărbătorind doi ani de la lansare, site-ul AdmitereLiceu.ro îşi schimbă design-ul şi vine în întâmpinarea celor care vor susţine examenul de admitere la liceu cu noi functionalităţi!

 

 Lansat în iunie 2009, portalul are peste 115 000 vizitatori unici pe lună şi aproximativ 600 000 de afişări lunare, adresându-se absolvenţilor de gimnaziu şi părinţilor acestora. În cei doi ani de prezenţă, AdmitereLiceu.ro a oferit o serie de informaţii şi funcţionalităţi valoroase pentru pregătirea admiterii la liceu: mediile la admitere începând cu 2001 şi rezultatele repartizărilor în 2010, numărul de locuri şi specializările oferite de licee. O altă funcţionalitate utilă este aplicaţia de simulare a fişei de înscriere la liceu şi cea de calcul a mediei de admitere, în funcţie de notele la evaluările naţionale şi mediile fiecărui an de gimnaziu. „De-a lungul timpului, AdmitereLiceu.ro s-a dovedit foarte util pentru viitorii liceeni. Ştim că este un moment important în viaţa unui adolescent, în care se fac primii paşi asumaţi spre o viitoare profesie şi de aceea le venim în întâmpinare cu toate informaţiile de care au nevoie pentru a lua o decizie matură.

 

Citeşte mai mult...
 
Dascalilor li se interzice sa ia bani de protocol la bacalaureat PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2011 12:52

Incepand de astazi, 6 iunie, si pana in 1 iulie, cand va avea loc ultima proba a bacalaureatului - sesiunea de vara, functioneaza o linie telefonica pentru urgente care suna direct la Ministerul Educatiei. Oficialii de la Bucuresti au anuntat ca tel verdele este gratuit si ca e pus la dispoziia celor care vor sa semnaleze nereguli legate de organizarea si derularea examenului national.

La numarul 0800.801.100, reprezentantii ministerului asteapta sa primeasca telefoane mai ales de la parintii elevilor care sunt prinsi in examinare si mai ales daca exista cadre didactice sau indivizi care solicita bani pentru organizare bacalaureatului, respectiv pentru asa-numitul protocol. 

Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 13:08
Citeşte mai mult...
 
Viziunea pe Educaţie a USL: 40% dintre tineri să aibă studii superioare,3% din PIB pentru cercetare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Iunie 2011 05:52
USL propune, în viziunea sa pentru educaţie, scăderea abandonului şcolar sub 10%, atingerea unui nivel de cel puţin 40% din generaţia tânără care trebuie să aibă studii superioare şi alocarea a 3% din PIB pentru cercetare şi dezvoltare, din care 1 % din fonduri publice şi 2% din fonduri private.
Viziunea USL mai susţine cuprinderea grupei pregătitoare în învăţământul obligatoriu, cuprinderea a peste 80% dintre copiii cu vârste între 3 şi 5 ani în educaţia timpurie, crearea sistemului public privat pentru educaţia timpurie a copiilor de până în 3 ani şi un nivel 85% dintre tinerii între 18-22 de ani care să fie absolvenţi de studii liceale, plus generalizarea obligativităţii ciclului de învăţământ liceal.
Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 06:38
Citeşte mai mult...
 
Afla ce ai de facut ca sa treci cu bine de bacalaureat PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2011 05:46
Peste 200.000 de elevi din toată ţara încep astăzi probele la examenul de maturitate. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor cardul de identitate şi să intre la timp în sala de examen. Oficialii de la minister îi asigură că subiectele vor fi de nivel mediu. Candidaţii trebuie să se prezinte la examen obligatoriu cu cartea de identitate, un pix albastru şi îşi pot aduce o sticlă cu apă.
Oficialii din Educaţie avertizează că elevilor le este interzis să aibă asupra lor în timpul examinării orice materiale care îi pot ajuta să copieze. „Candidaţii trebuie să fie atenţi la modul în care se prezintă din punct de vedere al cunoştinţelor, să citească cu grijă subiectele şi să nu aibă nicio tentativă de fraudă, altfel vor fi drastic sancţionaţi", spune Liliana Preoteasa. Iar candidaţii au de ce să se teamă. Cei care sunt prinşi că vor să fure la examen vor fi eliminaţi din concurs şi vor mai putea susţine Bacalaureatul mai devreme de două sesiuni.
Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 06:37
Citeşte mai mult...
 
''Prietenul la nevoie se cunoaste'' PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 02 Iunie 2011 21:56

''Prietenul la nevoie se cunoaste''. Astfel se numeste proiectul de parteneriat educational dintre Scoala cu clasele I-VIII Sarasau – director prof. Petru Hreniuc si Politia Rurala Sarasau, reprezentata prin agent-sef principal Nicolae Catargiu, derulat pe parcursul anului scolar 2010-2011.

Proiectul a fost initiat de catre profesoarele Daniela Lazar si Sanica Tutuianu de la Scoala din Sarasau, avand ca si scop cunoaşterea şi respectarea de către elevi a regulilor de circulaţie rutieră, conştientizarea de către copii a pericolelor la care se expun atunci când ignoră aceste reguli,

dezvoltarea deprinderilor de comportare civilizată pe drumurile publice în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie.

Obiectivele tintite au fost urmatoarele:

-să cunoască principalele indicatoare care se referă la circulaţia pietonilor pe drumurile publice .

-să cunoască regulile de circulaţie şi necesitatea respectării acestora cu toate ocaziile;

-să cunoască rolul agentului de circulaţie şi modul lui de semnalizare;

Citeşte mai mult...
 
Cum poate fi stopat copiatul la examenul de bacalaureat din aceasta vara PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2011 09:28
Ca se copiaza la examenul de bacalaureat este clar pentru oricine. A devenit un fel de sport national. Ne-o demonstreaza statisticile din anii trecuti, accesibile datorita aplicatiei realizata de Ministerul Educatiei impreuna cu SIVECO. (aici) Cred ca isi dau palme cei care au decis ca toate statisticile sa fie vizibile pe internet!

Diferente de 40 de procente intre judetele "fruntase" si cele "codase", grupuri scolare din orasele de provincie cu procent de promovare de 100%,  in timp ce altele din buricul Bucurestiului au avut 0 promovati, toate acestea sunt dovezi ale fraudei nationale, pe care nu le contesta nimeni. 
Ultima actualizare Joi, 02 Iunie 2011 09:55
Citeşte mai mult...
 
Vacanta de iarna va avea trei saptamani in anul scolar 2011-2012 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Mai 2011 17:23
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a facut publica structura noului scolar. Anul scolar 2011-2012 va incepe in 12 septembrie 2011 si va avea 36 de saptamani de cursuri. Clasele terminale din invatamantul liceal vor incheia cursurile in 1 iunie 2012, in timp ce ultima zi de scoala pentru elevii claselor a VIII-a va fi 15 iunie 2012. Anul scolar 2011-2012 se structureaza pe doua semestre, dupa cum urmeaza:
 
Semestrul I
Cursuri - luni, 12 septembrie 2011 - vineri, 23 decembrie 2011
Vacanta de iarna- sambata, 24 decembrie 2011 -duminica, 15 ianuarie 2012
 
In perioada 22-30 octombrie 2011, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.
Ultima actualizare Marţi, 31 Mai 2011 17:34
Citeşte mai mult...
 
Dascalii vor primi bilete de odihna pentru vacanta mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Mai 2011 12:54
Biletele de odihna pentru vacanta mare, destinate profesorilor din intreaga tara sunt asteptate in judete. Dupa ce anul trecut aceste tichete nu au fost acordate, se pare ca in acest an circa 50.000-60.000 de astfel de bilete vor fi impartite profesorilor din Romania.
 
Chiar daca nu se mai acorda in aceeasi procedura ca si in alti ani, totusi pentru a beneficia de biletele de odihna este nevoie de cereri pe care sindicatele judetene trebuie sa le inainteze catre Casele de Pensii.
 
Biletele de odihna vor fi oferite pentru perioada iunie-august, atat in statiunile turistice de pe litoral, cat si in zonele de munte.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 42 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact