logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU


Parcul Naţional Munţii Rodnei, propus să facă parte din patrimoniul mondial pentru natură PDF Imprimare Email
Joi, 23 Decembrie 2010 11:20

Preşedintele Asociaţiei Eco Rodna, Claudiu Iuşan, care este şi manager în cadrul proiectului "Măsuri de management conservativ al biodiversităţii Parcului Naţional Munţii Rodnei - sit Natura 2000", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că acceptarea Parcului Naţional Munţii Rodnei drept parte a patrimoniului universal pentru natură presupune un studiu complex pentru dovedirea faptului că este un centru endemo-genetic la nivel mondial.

Citeşte mai mult...
 
Floarea Pasiunii a fost desemnata Planta Medicinala a Anului 2011 PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Decembrie 2010 09:55
Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) a fost desemnată Planta Medicinală a Anului 2011 de o echipă de cercetători din domeniul evoluţiei istorice a plantelor medicinale de la Universitatea din Wurtzburg.
 
Echipa de cercetători germani arată că planta ajută la înlăturarea agitaţiei nervoase, a insomniei uşoare şi a durerilor gastrointestinale provocate de nervozitate, adăugând că testele au mai arătat că este folositoare şi în scăderea anxietăţii. Faţă de multe medicamente psihotropice, floarea pasiunii nu are efecte de relaxare a muşchilor, ceea ce o face să fie un sedativ general bun, care poate fi luat în cursul zilei.
 
Cercetătorii spun că cele mai puternice extracte sunt din frunze. Deşi nu sunt siguri în privinţa substanţelor care au efecte benefice asupra sănătăţii, oamenii de ştiinţă cred că efectul principal s-ar datora lanţurilor de molecule numite flavonoizi care calmează şi scad anxietatea prin inhibiţia anumitor neurotransmiţători.
Citeşte mai mult...
 
Ce amprenta de carbon are o tura de spalat rufe? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 10:22

Detergentii moderni functioneaza la fel de bine si la 30 de grade Celsius, scrie publicatia britanica, iar oamenii ar putea economisi in jur de 100 de grame de CO2 prin simpla reglare a temperaturii masinii de spalat la aceasta pozitie. Cele mai mari economii se pot face insa in procesul de uscare a rufelor. De exemplu, in cazul unei ture obisnuite de spalat la o temperatura de 40 de grade, aproape trei sferturi din amprenta de carbon se datoreaza mai degraba uscarii decat spalatului – ceea ce pare sa confirme regula generala ca cu cat un aparat electrocasnic genereaza mai multa caldura, cu atat va avea nevoie de mai multa energie pentru a functiona.

Masinile de spalat cu uscator si masinile de uscat rufe folosesc de regula electricitate pentru a genera caldura, iar amprenta lor de carbon este de doua ori mai mare decat in cazul producerii de caldura cu ajutorul gazelor. Exista si aparate pe baza de gaz, insa nu au devenit inca indeajuns de populare, in ciuda faptului ca consuma mult mai putina energie.

Citeşte mai mult...
 
Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta PDF Imprimare Email
Marţi, 16 Noiembrie 2010 09:04
Ambasada britanica din Bucuresti scrie pe site-ul propriu ca planuieste sa-si reduca amprenta de carbon in ceea ce priveste electricitatea, zborurile, deplasarile cu masina si combustibilii fosili, cu precizarea ca 68 de ambasade britanice s-au alaturat acestei initiative si ca premierul David Cameron isi propune sa instituie „cel mai verde guvern din toate timpurile” in urmatoarele 12 luni.
 
Se asteapta ca reducerea cu 10% a emisiilor de dioxid de carbon sa duca la economii de sute de miliarde de euro la plata facturilor de energie electrica. Pentru a promova campania, institutia din Bucuresti cauta acum „Agenti de nota 10!” pasionati de mediul inconjurator, care sunt indemnati sa „patruleze” pe strazi si sa „raporteze” trei fotografii ale unor locuri sau obiecte care consuma inutil energie in orasul lor. Toti Agentii vor trebui sa trimita si o descriere a fotografiei, impreuna cu solutii originale pentru rezolvarea situatiei (in engleza, maxim 4-5 paragrafe), alaturi de detaliile de contact! “Raportul” trebuie trimis pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
Citeşte mai mult...
 
“Pădurile seculare de la Strâmbu Băiuţ– Ultimii giganţi ai Maramureşului” PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 09:24
Asociaţia pentru Certificare Forestieră (ACF) împreună cu WWF Programul Dunăre-Carpaţi România şi Consiliul Local Băiuţ au organizat vineri 05 noiembrie, o excursie pentru promovarea traseului tematic dezvoltat in cadrul proiectului: „Pădurile Seculare de la Strâmbu Băiuţ - Ultimii giganţi ai Maramureşului”.

La eveniment, alaturi de organizatori au participat reprezentanti ai Universitatii Babes Bolyai, operatori turistici din zona, ONG-uri, ghizi turistici locali precum si reprezentanti ai administratiei silvice care de altfel, a oferit tot sprijinul pentru conservarea acestui „patrimoniu Maramuresean”. Parcurgerea traseului a avut drept scop diseminarea informatiilor cu privire la caracteristicile si importanta acestor paduri atat din punct de vedere ecologic cat si pentru pastrarea identitatii culturale a Maramuresului.
Ultima actualizare Duminică, 07 Noiembrie 2010 10:47
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 29 of 30

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact