logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU


Miercuri, 13 iulie are loc workshop-ul „Lansarea monografiei Parcului Naţional Munţii Rodnei” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 07 Iulie 2011 22:07
Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei organizeaza miercuri, 13 iulie, workshopul de lansare a volumului „Monografia Parcului Naţional Munţii Rodnei” in cadrul proiectului “Măsuri de management conservativ al biodiversitatii Parcului Naţional Munţii Rodnei – sit Natura 2000”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu - Axa prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii.
 
Workshop-ul de lansare va fi organizat miercuri 13 iulie la ora 14:00 la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Sighetu Marmaţiei şi va avea următorul program:
 
 
 Ora 14: 00 – 14: 30 Lansarea monografiei
 Ora 14: 30 – 15: 00 Prezentare în imagini a Parcului Naţional Munţii Rodnei
 
Ultima actualizare Joi, 07 Iulie 2011 22:23
Citeşte mai mult...
 
Legea pentru protectia monumentelor naturii a implinit azi 81 de ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Iulie 2011 08:43

Astazi se implinesc 81 de ani de la stabilirea primei reglementari a Legii nr.213/1930 pentru protectia monumentelor naturii, abrogata prin Decretul nr.237/1950 care declara monumentele naturii ca bun al intregului popor, libere de orice sarcini si servituti.

Primele dovezi legate de initiative in domeniul ocrotirii naturii se gasesc in operele cronicarilor Ion Neculce si Dimitrie Cantemir. In vremea lui Stefan cel Mare (1457 - 1504) s-a dat 'Legea branistei'25 privind protejarea vanatului si a altor resurse ale naturii. Stefan Tomsa (1621) a emis o lege a branistei in Popesti pentru intarirea manastirii Bisericani (judetul Neamt) ce prevedea ca:

'Nimeni sa nu aiba nici o treaba, nici padurea sa n-o taie, nici sa vaneze, nici sa prinza pesti pe cine-l vor prinde taind in paduri, sa aiba a-i lua carul cu boi sipe cine-l vor gasi prinzand peste sa fie tari si puternici cu aceasta carte a noastra a prinde peacel om si a-i lua totul ce va avea asupra lui'.

Citeşte mai mult...
 
Strategia de turism dă roade: în România au sosit cu 10% mai mulţi turişti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Iulie 2011 08:14

Numărul de sosiri înregistrat în unităţile clasificate de primire turistică din România a crescut cu aproape 10% în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potirivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Rezultele vin după lansarea, în vara anului trecut, a stategiei de promovare a brandului naţional turistic. În primele cinci luni ale anului 2011, la hotelurile, pensiunile şi campingurile din România au sosit 2,1 milioane de turişti, faţă de 1,95 milioane de turişti în perioada similară din 2010. Totodată, în unităţile de cazare au fost înregistraţi 4,66 milioane de turişti, în perioada ianuarie-mai 2011, comparativ cu 4,45 milioane anul trecut, conform datelor INS.

Citeşte mai mult...
 
Parlamentul European adopta declaratia de curatenie generala in Europa si Let's do it, World! 2012 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Iunie 2011 10:46
Sustinand ca lipsa de responsabilitate sociala si constientizare a problemelor de mediu continua sa fie o problema in multe state ale Uniunii Europene, membrii parlamentului au scos in evidenta o initiativa sociala pornita de la firul ierbii prin initiativa unui grup mic de persoane si a luat initiativa o miscare mondiala denumita Let's do it! cu un succes enorm si o participare impresionanta a populatiei din Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovenia si Romania incepand din 2008 iar aceste initiative au produs rezultate concrete precum maparea si curatarea mormanelor de gunoaie.

Parlamentul European considera ca "Let's do it, World"! este o miscare de voluntariat care invita toate tarile Europei sa desfasoare in comun si in acelasi timp cea mai mare actiune de curatenie care a avut vreodata loc in tara lor intr-o singura zi din 2012. In acest context, actiunea invita mediul politic sa promoveze activ initiative si cetaten pentru a se implica la randul lor in actiune.
Membrii apreciaza ca acest instrument foarte eficient ar trebui sa fie foarte promovat pentru a ridica gradul de constientizare si responsabilitate pentru managementul deseurilor pentru a obtine o rata foarte mare de reciclare.
Citeşte mai mult...
 
CASA VERDE – Maramuresenii pot obtine finantari pentru instalatii de incalzire eco si dupa 1 iulie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Iunie 2011 06:10
Maramuresenii isi vor putea depune dosarele de finantare pentru programul “Casa Verde” pana in 15 august. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului, institutie care preia dosarele, au precizat ca termenul a fost prelungit pentru ca plafonul de fonduri alocat judetului nu a fost depasit.
 
Maramuresului i-au revenit 2,3 milioane de lei din suma de 100 de milioane alocata de Administratia Fondului de Mediu pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Directorul APM Maramures, Viorel Iancu, a precizat ca, initial, soliitarile puteau fi depuse la sediul institutiei pana in 1 iulie.
 
“Dosarele de finantare nerambursabila se depun personal de catre solicitant la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Maramures pana la data de 15 august.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 25 of 30

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact