logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU


Ziua Reciclarii - campanie initiata de Politia Ecologica Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 12 Octombrie 2011 14:52

Politia Ecologica Sighetu Marmatiei va demara o actiune numita ''Ziua Reciclarii'', in cadrul careia se va merge la diferite scoli din oras unde se va sta de vorba cu copiii, li se va explica ce inseamna colectarea selectiva a deseurilor, reciclarea, ce se recicleaza, in ce containere se depun deseurile reciclate, etc. Vineri, 14 octombrie, Politia Ecologica va fi prezenta la Sc. ''I.M de Apsa'' in mijlocul a patru clase, unde se vor oferi diplome celor care isi dovedesc cunostintele in materie de reciclare si colectare selectiva si pliante unde se explica foarte clar ce inseamna sa reciclam si ce se intampla daca nu aruncam deseurile acolo unde trebuie. Urmatoarea scoala vizitata de catre Politia Ecologica va fi Scoala ''G. Cosbuc''.

Odata cu aceasta actiune se va lansa un proiect pilot cu privire la colectarea selectiva a deseurilor, pe cateva strazi din Sighet se vor distribui gratuit saci pentru acest lucru, strazile vizate pentru inceput fiind Mihai Eminescu, Eroilor si M. Kogalniceanu. Cetatenilor li se va explica cum sa colecteze si sa depoziteze PET-urile in acesti saci. Se va urmari colectarea PET-urilor in special, ele fiind o problema deosebita pentru oras. La un interval stabilit o masina se va deplasa pentru colectarea sacilor respectivi.

In zilele urmatoare, impreuna cu elevi de la Scoala ''G. Cosbuc'' si de la Grupul Scolar Forestier, unde exista o clasa de mediu, se va iesi in oras la curatenie, in special fiind vizat Parcul Dendrologic de pe malul Izei. Pentru clasa care va strange cele mai multe deseuri se va oferi si un premiu.

Ultima actualizare Miercuri, 12 Octombrie 2011 15:02
Vezi foto pliant
 
Ecologistul ideal dar totuși real PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 14:18
Pentru civilizația noastră de secol 21, importanța cea mai mare o are criza ecologică în care ne afundăm, respectiv soluționarea ei, anume găsirea unor variante de dezvoltare durabilă reală… bazate pe resursele concret existente. Se caută un model de interrelație sustenabilă între civilizația umană și restul ecosferei… iar acest subiect actual are miza cea mai mare din etapa de după perioada când strămoșii noștri au coborât din copac. O planetă cu resurse finite nu poate permite o creștere economică și demografică fără limite; mai mult decât atât, se constată că deja la ora actuală este depășită capacitatea de suport a planetei, ceea ce se manifestă prin distrugerea stocurilor de pești oceanici, reducerea pădurilor și dispariția speciilor… o degradare ecosistemică generală. Nu mulți oameni ar fi impresionați de aceste chestiuni… dacă nu aceste resurse naturale ar fi cele de care este totalmente dependent viitorul omului ca civilizație și specie. Multe alte problematici ale dezvoltării pot să mai aștepte, însă în domeniul subminării resurselor naturale de care depindem, respectiv îndepărtarea de traiectoria dezvoltării durabile, situația globală se deteriorează pe zi ce trece, așa că în privința acestui subiect omenirea nu își poate permite să aștepte cât ar putea amâna analiza bosonului X.
Ultima actualizare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 18:00
Citeşte mai mult...
 
Jnepenişuri din Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 27 Septembrie 2011 06:26

Cerul albastru imaculat, verzi tufe de jneapăn trepidează în bătaia vântului. Dacă ai ocazia să admiri înflorirea smârdarilor (rododendronilor), când coastele subalpine devin roşiatice, când câte-o pată de zăpadă mai licăreşte albă în zăcătorile nordice ale frigului, sigur vei rămâne cu amintirea unui anume tip de Paradis Rece. În depărtare se profilează pe cer un grup de zâmbrii, arbori care înfruntă cu succes condiţiile climatice ‘usturătoare’. Mai vezi câte-o porţiune cu buruienişuri de munte, pe lângă ape tufărişurile de arini de munte… Ce animale trăiesc în aceste jnepenişuri, pe lângă insule de stâncării şi pajişti? Şopârle de munte (Lacerta vivipara), vipere (Vipera berus), broaşte roşii de munte (Rana temporaria), tritonul alpin (Triturus alpestris) şi tritonul carpatic (Triturus montandoni), cocoşi de mesteacăn (Tetrao tetrix), iar fâsa de munte (Anthus spinoletta) este prezentă pe timp de vară…

Ultima actualizare Miercuri, 08 Februarie 2012 07:34
Citeşte mai mult...
 
Let's Do It, Romania! - Maramuresul, pe primul loc privind numarul voluntarilor implicati in curatenia nationala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Septembrie 2011 20:08

Pentru cea de-a doua oara consecutiv, romanii au demonstrat ca le pasa de natura si de tara in care locuiesc si au iesit sa curete intreaga Romanie de deseuri intr-o singura zi. Peste 250 000 de romani au participat la Ziua de Curatenie Nationala, depasind succesul inregistrat anul trecut, cand peste 200 000 de oameni au spus “Let`s Do It, Romania!”, pe 25 septembrie.

Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Maramures (28 000 voluntari), Brasov (16 500 voluntari) si Prahova (13 000 voluntari) in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de pe 24 septembrie. Foarte aproape de podium sunt si Arges (12 000 voluntari) si Botosani (10 200 voluntari).  In  topul regiunilor, pe primul loc se afla regiunea Nord-Est, cu 65 000 de voluntari mobilizati pentru Ziua de Curatenie Nationala. Rezultatele finale in ceea ce priveste numarul de voluntari prezenti pe 24 septembrie vor fi disponibile in zilele care urmeaza.

Ultima actualizare Duminică, 25 Septembrie 2011 20:11
Citeşte mai mult...
 
22 septembrie, Ziua Europeana Fara Masini PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 21 Septembrie 2011 19:54
22 Septembrie este Ziua Europeana Fara Masini, ultima zi a Saptamanii Europene a Mobilitatii, patronata de Comisia Europeana.
 
Saptamana Europeana a Mobilitatii este o campanie de sensibilizare care vizeaza constientizarea cetatenilor cu privire la utilizarea transportului public, cu bicicleta, mersul pe jos precum si incurajarea oraselor europene de a promova aceste moduri de transport si de a investi in noile infrastructuri necesare. 
 
In marile orase europene traficul este oprit pentru cateva ore. Initiativa Uniunii Europene a fost imbratisata de 90 de localitati din Franta, 629 de localitati din Spania, 51 de localitati din Portugalia, iar in Romania s-au inscris peste 40 de localitati.
Ultima actualizare Miercuri, 21 Septembrie 2011 20:21
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 22 of 30

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact