logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU
Semnificațiile marcajelor turistice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 15 Noiembrie 2015 10:48

În funcţie de particularităţile terenului pe care te afli la munte, vei gasi marcajele de mai sus pe  : copaci, pietre, stâlpi ce îţi indică direcţia traseului sau plăcuţe metalice.
 
Semnificaţia acestora este una simplă, logică şi foarte folositoare dacă vreodată drumul tău, se va intersecta cu vreun traseu montan.
 
Semnificaţie din punct de vedere al formei:
Citeşte mai mult...
 
Ultima șansă de a da o nouă viață unei păduri cu arbori seculari din Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de WWF   
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:41

Vinerea aceasta, 13 noiembrie, se încheie efortul de a strânge fonduri pentru o comunitate din Maramureș care își dorește să valorifice durabil, prin ecoturism și educație alternativă, pădurea lor cu arbori seculari. Este vorba de proiectul Poteca de povești din Pădurea Crăiască (lângă Ocna Șugatag) care oferă, practic, o exemplificare a conceptului de „dezvoltare durabilă”. Reprezentanți ai comunității au înțeles că o șansă reală de dezvoltare a zonei, în acord cu patrimoniul lor natural și cultural, este să investească în infrastructura de vizitare prietenoasă cu mediul care să îmbunătățească experiența turistică în rezervațiile naturale și calitatea timpului liber al localnicilor. Au strâns 600 de Euro pentru proiect, iar Centrul de Ecologie și Turism Maramureș împreună cu WWF și Asociația de Ecoturism din România au sprijinit comunitatea cu un apel de strângere de fonduri.
Citeşte mai mult...
 
Senatul a adoptat infiintarea Garzilor forestiere PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Octombrie 2015 20:27
Senatul a aprobat, marti, ordonanta de urgenta care prevede infiintarea Garzilor forestiere pentru a combate defrisarile ilegale masive, care au fost discutate inclusiv in sedinta CSAT din iunie 2015. 
Potrivit OUG nr. 32/2015, "este necesara infiintarea Garzilor forestiere, prin reorganizare ca institutii publice cu personalitate juridica in subordinea autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, prin preluarea atributiilor, activitatii, a posturilor si a personalului de la Comisariatele de Regim Silvic si Cinegetic". 
Guvernul precizeaza ca actul normativ are ca scop intarirea capacitatii institutionale prin suplimentarea numarului de posturi din cadrul Comisariatelor de regim silvic si cinegetic, astefel incat numarul de posturi sa fie de 617, fata de 399 cate sunt in prezent, adica o persoana cu pregatire silvica pentru o suprafata de 16.403 ha fond forestier.
 
 
Ultima actualizare Miercuri, 21 Octombrie 2015 06:42
Citeşte mai mult...
 
WWF: Maramureșenii din toate sectoarele și-au unit forțele și propun soluții concrete pentru un viitor mai bun, al nostru al tuturor PDF Imprimare Email
Scris de WWF   
Miercuri, 30 Septembrie 2015 13:33

Marți, 29 Septembrie 2015 a avut loc la Baia Mare prezentarea primei strategii sectoriale pe arii protejate din România, dezvoltată de către Platforma NATURA 2000 Maramureș - un grup de specialiști ce reunește autoritățile publice, societatea civilă și mediul academic din județ. Măsurile concrete propuse prin această strategie vor conduce la o gestionare integrată multi-sectorială a ariilor protejate de interes național și comunitar și la o dezvoltare rurală durabilă în regiune.
 
Documentul strategic a fost realizat în cadrul unui proces de planificare participativă, dedicat îmbunătățirii protecției și conservării patrimoniului natural protejat al județului Maramureș, la care au contribuit cu expertiză un număr de 60 de membri ai grupului de lucru, reprezentând autorități publice sectoriale, administratori și custozi de arii protejate, organizații nonguvernamentale, mediul de afaceri, instituții culturale și universități, grupul de lucru desfășurându-și formal activitatea în baza a doua ordine ale prefectului (nr.538/2014, nr.291/2015).
Ultima actualizare Miercuri, 30 Septembrie 2015 13:37
Citeşte mai mult...
 
Campanie de strângere de fonduri pentru Pădurea Crăiască din Maramureșul istoric PDF Imprimare Email
Scris de WWF   
Marţi, 29 Septembrie 2015 12:36

București, 29 septembrie – Centrul de Ecologie și Turism Maramureș, împreună cu WWF-România și Asociația de Ecoturism din România, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru proiectul Poteca de povești din Pădurea Crăiască. Pădurea se află lângă stațiunea Ocna Șugatag, în centrul destinației ecoturistice Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din Maramureșul istoric. Este o pădure cu arbori seculari și o populație foarte bogată de păsări, dar care momentan nu este valorificată ca obiectiv turistic sau loc de recreere pentru localnici, în ciuda apropierii de stațiune.  
 
Proiectul constă în amenajarea unei poteci de vizitare prin pădure, cu marcaje și panouri ce te ghidează prin locurile permise și care scot la lumină poveștile pădurii, cu istoria ei și locul pădurii în identitatea locală, speciile de arbori și de viețuitoare și relațiile dintre ele, rolurile pe care le îndeplinește pădurea, viața de după moarte a arborilor și impactul oamenilor asupra ei. Pe lângă potecă, proiectul include un pachet educativ pentru școlile din Ocna Șugatag și din celelalte localități din destinație, cu un manual de interpretare a tematicilor prezentate pe potecă și diverse materiale de tip „recuzită” (cum ar fi planșe cu specii, modelaje). Manualul va conține lecții interactive inspirate de poveștile pădurii și va fi utilizat de profesori în programe de educație non-formală precum „Școala altfel”, pentru a crea experiențe interesante pentru elevi, în mijlocul Pădurii Crăiești.
Ultima actualizare Marţi, 29 Septembrie 2015 13:02
Citeşte mai mult...
 
Criminalitate Politică și Microhidrocentrale (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Vineri, 25 Septembrie 2015 17:52

Nu trebuie să ucizi peștii… este destul dacă le iei apa. Marile dezastre ecologice, de la sutele de microhidrocentrale din Carpați, la desecarea zonelor umede, la canalizarea râurilor… la pădurile de eoliene, la defrișările la scară largă în peisaj… toate dar absolut toate sunt efectul existenței unui stat criminal, mafiotizat. Totodată, ele sunt semnul că structurile de protejare a naturalului sunt ori incompetente, ori corupte, ori aflate sub control politic-mafiot pentru a nu își exercita atribuțiunile… ori cel mai probabil combinații ale acestor elemente.
 
Introducere. Portalul Național de Administrație Publică publica la 17 septembrie 2015 un articol AGERPRES având titlul: „CJ Maramureş nu mai eliberează avize pentru construcţia de noi microhidrocentrale”. Aici se arată: „Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia nu va mai elibera avize de oportunitate pentru construcţia de noi microhidrocentrale. 
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:14
Citeşte mai mult...
 
Protejari contra inundatiilor sau distrugerea de habitate pe cursul Tisei - un semnal de alarma tras de catre dr. Peter Lengyel PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Lengyel   
Miercuri, 26 August 2015 14:11

Cum să te pui în fața buldozerelor… nu vezi că ești cam singur? La ce te zbați pentru protejarea naturii? Ce sens are? Nu vezi că mii și mii de proiecte de distrugere a viului sunt avizate, cu acte în regulă, finanțate de autoritățile statale?

Care mai este speranța pentru natură în situri Natura 2000 de pe la noi? În Statul Criminal România, distrugerea valorilor naturale se petrece pe toate planurile, de la devastarea pădurilor din Parcul Natural Apuseni, din Parcul Național Munții Rodnei, Parcul Natural Munții Maramureșului, Parcul Național Piatra Craiului… până la braconajul generalizat de la peștii Deltei Dunării până la caprele negre din Rodnei. Văile din Carpați sunt umplute cu microhidrocentrale, râurile sunt îndiguite rând pe rând, betonate, omorâte, distruse. Nici un loc natural nu scapă din fața tăvălugului, ci așteaptă să vină momentul dezastrului. Doar că aceste mici dezastre locale nu sunt băgate în seamă, așa cum nu interesează nenumăratele violuri petrecute în stil mioritic.

Ultima actualizare Miercuri, 26 August 2015 14:31
Citeşte mai mult...
 
Echipa seriei Wild Carpathia cere sprijinul românilor pentru a continua promovarea României PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 August 2015 06:50
Echipa care a realizat trilogia documentară "Wild Carpathia", difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, prin intermediul televiziunii Travel Channel, a anunţat că intenţionează să continue campania de promovare a ţării noastre şi că vrea ca de această dată să prezinte frumuseţile naturale ale României, în timpul iernii.
Astfel, echipa "Wild Carpathia", în frunte cu prezentatorul acestei serii, jurnalistul britanic Charlie Ottley, a lansat o campanie de strângere de fonduri în vederea realizării unui al patrulea episod al seriei, care este intitulat "Wild Carpathia 4: White Carpathia".Acesta va prezenta "o faţă diferită a României", promovând frumuseţile, tradiţiile şi zonele rurale pe timpul iernii.Campania se desfăşoară pe kickstarter.com, ţinta echipei "Wild Carpathia" fiind aceea de a strânge o sumă de cel puţin 50.000 de lire sterline, până pe 30 septembrie 2015, pentru ca acest documentar să poată fi realizat.
Ultima actualizare Miercuri, 19 August 2015 07:49
Citeşte mai mult...
 
Natura 2000 Tisa Superioară are Cuțitul Înfipt în Spate (autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Vineri, 14 August 2015 10:20

Care mai este speranța pentru natură în situri Natura 2000 de pe la noi? În Statul Criminal România, distrugerea valorilor naturale se petrece pe toate planurile, de la devastarea pădurilor din Parcul Natural Apuseni, din Parcul Național Munții Rodnei, Parcul Natural Munții Maramureșului, Parcul Național Piatra Craiului… până la braconajul generalizat de la peștii Deltei Dunării până la caprele negre din Rodnei. Văile din Carpați sunt umplute cu microhidrocentrale, râurile sunt îndiguite rând pe rând, betonate, omorâte, distruse. Nici un loc natural nu scapă din fața tăvălugului, ci așteaptă să vină momentul dezastrului. Doar că aceste mici dezastre locale nu sunt băgate în seamă, așa cum nu interesează nenumăratele violuri petrecute în stil mioritic.
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:16
Citeşte mai mult...
 
Planorul, liniștea și multă verdeață (autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Joi, 13 August 2015 11:58

În urmă cu ceva vreme (ianuarie 2014), avionul prăbușit în Apuseni a fost găsit cu mare dificultate… de către țăranii din zonă, deși la locul respectiv erau cei căzuți care comunicau telefonic cu servicii specializate, dând și coordonatele punctului unde se aflau. După un asemenea dezastru care prezenta totala lipsă de capacitate a autorităților… cred că nu este deloc de mirare că nu au reușit să localizeze un planor prăbușit pe undeva prin peisajul nostru… o epavă spartă unde nu există o persoană care să comunice. În era comunicațiilor satelitare (august 2015), surprinde oarecum că aceste aparate de zbor nu sunt dotate cu un sistem de tracking al traseului, care în caz de urgență/ accident aviatic să dea locul prăbușirii… de unde se pot recupera bucățile rămase.
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:17
Citeşte mai mult...
 
Peterson, Desene & Picturi (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 21 Iulie 2015 11:27

“An artist’s life is not the easiest life. – It is perhaps the most marvelous life. – It is a life that hurts – a continued groping for the unattainable.” pg. 44, Roger Tory Peterson – A Biography, Douglas Carlson, University of Texas Press, Austin, 2007.
 
Pare cumva ciudat ca desenele naturalistice să aibă valoare în era fotografiei. Culmea este că se poate face o planșă cu desene care să arate mai bine detaliile care trebuie să fie văzute la diferențierea speciilor înrudite de păsări decât a face poze similare cu diferitele specii… Plus, impresia artistică dată de compoziții alese-create de desenator poate să aducă o plusvaloare extraordinară. Peterson este combinația perfectă dintre cunoștințele ornitologice și capacitatea de a desena păsări la modul realist-artistic. A arăta esențialul păsărilor, frumusețea, gracilitatea, și vigurozitatea lor la un mod realist, nu e la îndemâna unui grafician sau a unui ornitolog. Este nevoie de combinația care să facă diferența.
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:19
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 14

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact