logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Handmade: Brad de Craciun din materiale reciclate PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 19 Decembrie 2010 19:47
Sarbatorile de iarna reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, si in egala masura una dintre cele mai “risipitoare” perioade ale anului. Oricat de frumos ar arata bradutul impodobit in sufrageria noastra, nu putem sa nu ne intrebam daca cumva nu ar fi fost mai bine sa il lasam sa creasca si noi sa ne lipsim de acest “lux”.
 
Pentru cei care cauta o alternativa la bradul verde dar si la cel de plastic, Sanziana (http://bendismoon.blogspot.com/) ne propune sa facem un brad eco, din materiale reciclabile.
 
Ce poti folosi?
Pet-uri de diferite dimensiuni, pahare de plastic si pungi, un cutter, unul sau mai multe markere, scotch si ata. Pentru construirea pomului nu trebuie decat sa ii faci o structura centrala (tulpina) si sa construiesti apoi, radial, ramurile bradutului, ambele din sticle de plastic.
 
Varful bradului poate fi realizat dintr-un pahar de plastic mai mare, pe care sa il decorati si pictati ca pe un om de zapada.
Ultima actualizare Luni, 20 Decembrie 2010 10:58
Citeşte mai mult...
 
Activitate practica: Fereastra iernii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 19 Decembrie 2010 14:03
Iti oferim o sugestie de activitate prin care vei realiza un decor original si prin care il vei implica si pe copil in pregatirea pentru sarbatori. De ce ai nevoie?
* Acuarele tempera
* Un bol cu apa
* O bucata de material textil
* Pensule de grosimi diferite
 
Cum se realizeaza?
1. Vorbeste-i copilului tau despre activitatea la care te-ai gandit: sa decorati impreuna fereastra camerei sale.
 
2. Explica-i care sunt regulile: Alegem impreuna ce vrem sa desenam: fulgi de nea, oameni de zapada, braduti etc. Aducem langa noi toate ustensilele de care avem nevoie: carpa, bolul cu apa, acuarelele si pensulele. Perdeaua este indepartata. Carpa usor umeda se afla in apropiere, in caz ca avem nevoie sa curatam ceva.
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford te invata cum sa te comporti in caz de raceala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2010 13:44
Astazi, Crawford s-a racit, insa si-a adus aminte de lucrurile pe care doreste sa le spuna tuturor copiilor atunci cand acestia se afla in primele zile ale racelii: servetelele sau batistutele folosite pentru stergerea nasului se arunca la gunoi, mainile trebuie spalate foarte des atat de cel ce e racit, cat si de cei din jur, precum si utilizarea batistutei atunci cand simti nevoia sa stranuti. Urmareste impreuna cu cel mic desenele animate, Crawford!
 
Cum economisesti banii de sarbatori PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 17 Decembrie 2010 15:18
Organizeaza cheltuielile. Realizeaza o lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa le cumperi in perioada aceasta si verifica daca banii de care dispui vor acoperi toate cheltuielile. Implica-l si pe copil in aceasta activitate. Astfel, va invata mai multe despre cum sa gestioneze banii.
 
Ofera cadouri handmade. Citeste lista de cadouri inca o data si incearca sa inlocuiesti jucariile, felicitarile sau obiectele de decor cu obiecte pe care le poti realiza tu alaturi de copilul tau.
 
Opteaza pentru mancarea gatita in casa. Desi este tentant sa cumperi mancare gata preparata, daca dispui de un buget limitat, optiunea cea mai ieftina este mancarea preparata acasa. Profita de ocazie pentru a-i implica pe toti membrii familiei in activitate.
Citeşte mai mult...
 
LANSARE DE CARTE: Retmagia și minunatele aventuri ale lui Retman PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 14:34
Pentru cei care sunt prezenti in Cluj-Napoca, luni 20 decembrie 2010 ar fi bine sa nu ratati o lansare in premiera in Romania: ”Retmagia și minunatele aventuri ale lui Retman”. Aceasta carte reprezintă cadoul special de Crăciun, oferit de Catedra de Psihologie Clinică și Psihoterapie a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj. Cartea va fi prezentată și lansată public luni, 20 decembrie 2010, de la ora 18.00, la Librăria Origine (Calea Moților, nr. 111, Cluj-Napoca).
 
Lucrarea, apărută la editura RTS, reprezintă o culegere de povești ilustrate, realizată de către psihologii clujeni cu scopul de a oferi principii utile pentru creșterea și dezvoltarea copiilor și adolescenților. ”Sunt povești create de către psihologi pentru a dezvolta la copii emoții și comportamente sănătoase. Altfel spus, este psihoterapie transmisă prin povești. Personajul principal, Retman, este echivalentul eroilor din poveștile clasice, Făt Frumos, Greuceanu, sau moderne, Superman”, a declarat profesorul universitar, doctor în psihologie, Daniel David, coordonatorul lucrării. ”Retmagia...” se adresează, într-o formă accesibilă, atât părinților și copiilor, cât și profesioniștilor psihologi în activitățile lor curente de consiliere. Pe lângă prezentarea lui Retman și a lumii lui vrăjite (Raționalia), cartea conține povești-exerciții despre cum poți scăpa de anxietate, depresie, furie ori sentimentul de vinovăție, grupate pe diferite categorii de vârste (de la 4 până la 18 ani).
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact