logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Tata 2.0 de fiu 2.0 PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 05 Februarie 2011 21:02
In ultima perioada am reusit sa deschid laptopul din ce in ce mai rar. Si asta pentru ca am inteles ca dau un exemplu stupid copiilor mei. Care copii au regula de maximum 2 ore in care pot sa stea pe internet, iar eu nici cand ajung acasa nu reusesc sa ma rup de lumea asta virtuala.
 
In relatia dintre parinte si copil cred ca cea mai periculoasa regula e a lui ”Fa ce zic eu, nu ce fac eu”. Mi se pare drumul cel mai simplu si cel mai sigur la a se rupe relatia dintre parinte si copil (caci in stiul asta se va rupe categoric). In domeniul, hai sa-i spunem generic ”statului pe internet”, aceasta regula e si mai periculoasa. Pentru ca, in multe cazuri, internetul ori nu inseamna mare lucru pentru parinti, care merg pe mana lui ”Bine ca si-a gasit ala micu ocupatie”, ori inseamna atat de mult, cu atata forta a intrat el in viata noastra incat pare ceva foarte firesc, de care nu merita sa ne ocupam in mod special si pe care il folosim cu o nonsalanta ontologica, daca pot sa spun asa.
Citeşte mai mult...
 
Invata decalogul pentru securitatea online a copiilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 03 Februarie 2011 18:50
In luna februarie este sarbatorita Ziua Sigurantei pe Internet, un eveniment de anvergura europeana care isi propune promovarea sigurantei in mediul online a copiilor si adolescentilor. Campania din acest an are ca scop cresterea responsabilitatii copiilor si adolescentilor in privinta felului in care posteaza pe internet informatiile personale.
 
1. Solutiile de control parental sunt o componenta importanta pentru securitatea online. Despre acestea ar trebui sa se discute deschis astfel incat toata lumea sa inteleaga exact scopul lor, mecanismul de functionare si cum pot proteja intreaga familie de catre pericolele de pe World Wide Web.
 
2. Calculatoarele “de acasa” trebuie plasate intr-un loc frecventat de toata lumea, nu doar in camera copilului, astfel incat adultii sa poata monitoriza din cand in cand ecranul.
 
3. In momentul crearii de conturi pe retelele sociale, parintii sau profesorii trebuie sa verifice atent setarile de securitate ale site-ului respectiv si sa contureze o lista a utilizatorilor de incredere cu care copilul poate interactiona online.
Ultima actualizare Joi, 03 Februarie 2011 18:58
Citeşte mai mult...
 
Cum sa faci bijuterii din lut? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 15:33

Desi in mare voga este acum lutul polimeric, acesta de fapt este un pseudo – lut. Adevaratul lut nu este colorat si necesita tehnici de prelucrare, coacere si decorare un pic diferite .

Iata in continuare si pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a modela cerceii din lut:

1. Desfacem cutia de pasta ceramica si luam o bucata. Restul, pana la urmatoarea utilizare, se depoziteaza in frigider.
 
2. Intindem pasta intr-o fasie aproximativ 2 mm grosime. Putem folosi un sucitor sau orice fel de tub cu forma asemanatoare…chiar si un spray.
3. Taiem modelele dorite folosind forme de prajituri, capace de diferite dimensiuni. Dupa ce realizam formele, le netezim cu mainile umede pentru a corecta neregularitatile.
Ultima actualizare Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 15:39
Citeşte mai mult...
 
Sparge gheata… cu amintiri din clasa a doua! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 18 Ianuarie 2011 12:52
Fie ca e vorba de adunari cu trecere peste ordin, scaderi din numere cu multe cifre sau inmultiri complicate, cei mai multi dintre noi ne amintim cu haz de situatii in care, in copilarie, matematica de-a dat batai de cap.
 
Stresat de emotiile lucrarii de control, ai reusit sa numeri 11 degete la doua maini? Ai incurcat restul la cumparaturi, dovedind de mic aptitudini de om de afaceri vizionar? Trebuia sa aduni mere cu pere si ai gasit solutia salvatoare de a manca portocalele colegului de banca?
 
Oricare ar fi intamplarea prin care ai trecut, o asteptam cu interes! Cum poti participa Povesteste-ne o situatie amuzanta din copilarie legata de matematica predata in ciclul primar si noi te premiem! Primim cu drag si povesti despre copilul tau, copilul vecinului, prieteni apropiati sau mai departati, frati, surori, veri, matusi, unchi sau bunici!
 
Perioada de desfasurare a concursului este 17 ianuarie- 1 februarie.
Te asteptam!
Citeşte mai mult...
 
Caracteristicile copiilor cu inteligenta naturalista PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 16 Ianuarie 2011 17:55
* Inteligenta naturalista este sesizabila la copiii care invata cel mai bine prin contactul direct cu natura. Acestora le place sa petreaca timpul cu precadere in aer liber.
 
* Copiilor cu inteligenta naturalista le place sa alcatuiasca proiecte la stiinte naturale: observarea pasarilor, alcatuirea insectarelor, ingrijirea copacilor sau a animalelor. Sunt preocupati de mediul inconjurator si interesati de zoologie si botanica.
 
* Cel mai probabil, au deja un animal de companie sau si-ar dori foarte mult unul.
 
* Copiii cu inteligenta naturalista ridicata care traiesc la oras isi manifesta aceasta calitate printr-o buna orientare in spatiul exterior sau prin capacitatea de a retine multe detalii despre viata animalelor.
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact