logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Atacurile de panica la copii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 30 Martie 2011 10:08

Cu totii stim cum se manifesta panica si faptul ca apare in situatiile in care suntem in pericol. Senzatia de ameteala, bataile rapide ale inimii, tendinta de a fugi sau dimpotriva, incapacitatea de a ne misca, spaima, toate acestea sunt semnele prin care se manifesta panica.

 

Aceste manifestari fiziologice si psihologice au rolul de ne ajuta sa depasim intr-un fel sau altul pericolul. Ce se intampla insa cand aceste semne apar spontan, fara a fi declansate de un eveniment real periculos? In aceste cazuri, putem vorbi de atacuri de panica. Acestea reprezinta o tulburare de anxietate care afecteaza un numar mare de persoane, inclusiv copii si adolescenti.

 

Citeşte mai mult...
 
Invata-ti copilul de ciclu primar despre UE PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 26 Martie 2011 11:38
Iata cateva modalitati prin care il poti familiariza pe copil cu Uniunea Europeana.
 
1. Vorbeste-i despre ce inseamna Uniunea Europeana si care sunt domeniile in care s-a incercat implementarea unor noi politici pe care toate tarile membre ale Uniunii sa le poata aplica. Aici vorbim de actiuni pentru protejarea mediului inconjurator, a climei, masuri pentru protejarea animalelor si a plantelor, promovarea voluntariatului, a unei alimentatii sanatoase, programe de ajutorare a copiilor din centre de tip familial etc.
 
2. Joaca un joc simbolic cu copilul tau. Poti utiliza jucarii si masinute, papusi care ajung in situatii in care au nevoie de ajutor. Spre exemplu, va puteti juca de-a pompierii, de-a politistii, sau de-a ambulanta. Prin aceste jocuri, arata-i copilului cum poate reactiona in situatii limita si invata-l numarul unic, european care trebuie format in astfel de situatii:112.
 
3. Copilul tau are niste scriitori preferati ale caror povesti sau nuvele, poezii ii place sa le citeasca? Cautati informatii despre acestia si plasati-i pe o harta in tarile din care provin. Analizati ulterior harta pentru a vedea daca aceste tari apartin Uniunii Europene.
Citeşte mai mult...
 
De ce iau adolescentii decizii iresponsabile? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 22 Martie 2011 09:37

Citeste urmatoarea povestioara:

Ionut, fiul meu, este elev in clasa a IX-a. Vinerea are programul la scoala de la ora 8.00 si pana la 13.00. Mi s-a intamplat de cateva saptamani sa ma intalnesc cu diferite persoane care mi-au spus ca l-au vazut pe Ionut in oras, vinerea, la ora 11. Intr-una din zile, l-am intrebat daca fuge de la scoala si, la avertismentul meu ca voi merge sa vad absentele din catalog, mi-a repetat ca sigur a fost confundat. El este la scoala pana la ora 13.00. Intr-una din zile am sunat-o pe diriginta. Mi-a spus ca Ionut e incantat de orele de vioara din fiecare zi de vineri. „- Care ore?, zic eu.””- Cele pentru care il invoiesc de la desen si muzica, orele de la scoala, de la 11 la 12 si de la 12 la 13.” Mi-am dat seama ca adolescentul meu ma minte. A inceput sa ia decizii iresponsabile.”

 

Probabil cazul de mai sus nu este unul singular. Se intampla deseori ca dirigintii sa sune parintii pentru a-i anunta despre absentele si notele mici pe care copiii le primesc la scoala. S-ar putea sa ai impresia ca stii totul despre copilul tau.

Citeşte mai mult...
 
Cum il educi sa fie un consumator responsabil PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 15 Martie 2011 11:18
Iata cateva sugestii pentru a-l invata sa fie un consumator responsabil:
1. Invata-l sa faca managementul banilor de pusculita pe care ii are stransi.
2. Profita de orice ocazie la cumparaturi pentru a-i transmite mai multe informatii cu privire la produsele cautate, calitatea lor raportata la pret, precum si cantitatea.
3. Lasa-l sa cheltuie din banii lui asa cum vrea. Daca in schimb vezi ca decizia luata este foarte proasta, pentru o prima data l-ai putea lasa sa sufere consecintele. Astfel va invata ca data viitoare sa ceara si o alta parere.
 
4. Invata-l sa se incadreze intr-un anumit buget.
5. Realizati impreuna un tur al bucatariei si al camarei, dupa care treceti pe o foaie lucrurile care va lipsesc si trebuie sa fie achizitionate.
6. Respectati de fiecare data lista de cumparaturi realizata impreuna.
7. Permite-i sa observe cum se comporta oamenii in piata, cum negociaza preturile astfel incat toti sa fie multumiti, atat vanzatorul, cat si cumparatorul.
 
8. Invata-l sa citeasca eticheta cu pretul expus in dreptul produsului. Uneori etichetele sunt schimbate si asezam in cosul de cumparaturi produse care la casa, costa mai mult sau mai putin. Pe eticheta pretului se citeste numele produsului si cifra. Daca sunt doua produse ce seamana foarte tare, uitati-va la codul de inregistrare de pe produsul pe care vreti sa l achizitionati si la sirul lung de cifre trecut sub pret. Ultimele doua-trei cifre conteaza. Daca sunt aceleasi inseamna ca ai nimerit eticheta, in caz contrar, pretul afisat apartine unui alt produs.
Ultima actualizare Marţi, 15 Martie 2011 11:36
Citeşte mai mult...
 
Modelul moral al copilului tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 14 Martie 2011 14:29
Cine poate deveni un model moral?
Oricine poate fi un model moral pentru copilul tau, atata timp cat are un set stabilit de valori pozitive in functie de care isi planuieste actiunile si ia deciziile.
 
Persoanele care au obtinut succesul in urma unui efort indelungat si al pasiunii lor pentru un anumit domeniu pot deveni, de asemenea, modele morale pentru copilul tau. Spre exemplu, un sportiv de renume poate fi considerat model moral atata timp cat se caracterizeaza prin spirit de competitivitate crescut, spirit de echipa, bunavointa, corectitudine in recunoasterea faptului ca reusita se datoreaza tuturor membrilor de echipa etc.
Ultima actualizare Luni, 14 Martie 2011 14:37
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 12 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact