logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Poveste pentru copiii cu anxietate sociala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 11 Decembrie 2011 09:33

Copiii cu anxietate sociala sunt cei carora le este greu sa interactioneze cu alte persoane, sa fie in centrul atentiei sau sa integreze intr-un grup social, fiindu-le teama ca vor fi respinsi sau criticati. Pentru varstele mai mici, o poveste terapeutica poate fi un pas prin care copiii pot fi ajutati sa depaseasca aceste probleme.

Cum se manifesta anxietatea sociala la copii

- nu ridica mana la scoala pentru a raspunde la ora chiar daca stie raspunsul,

- se blocheaza atunci cand invatatoarea il/o intreaba ceva in fata clasei,

- alege sa stea in spatele clasei in banca, - nu are prea multi prieteni sau chiar deloc,

 - socializeaza prea putin fata de media copiilor de varsta similara, - isi petrece tot timpul mai mult singur.

Daca cel mic prezinta cateva dintre caracteristicile de mai sus, il poti ajuta printr-o poveste terapeutica. Poti sa ii spui copilului tau, inainte de culcare aceasta poveste ori o poti reproduce prin desene specifice sau printr-un teatru cu papusi. Poveste terapeutica despre anxietatea sociala Iata un exemplu de poveste terapeutica.

Citeşte mai mult...
 
Invata-l pe copil despre semnificatia zilei de 1 Decembrie PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 30 Noiembrie 2011 21:07
1. Vorbeste-i despre evenimentele istorice care se leaga de Ziua Unirii. Ea reprezinta Ziua Nationala a Romaniei, stabilita ca sarbatoare nationala in urma Adunarii Generale de la Alba Iulia din anul 1918. In acel an, sub conducerea Regelui Ferdinand I, romanii de pretutindeni s-au unit intr-un singur stat. Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Ion I.C. Bratianu, Regele Ferdinand, Carol I, toti acestia reprezinta figuri importante pe scena istorica a tarii noastre. Poti sa-i propui sa citeasca despre fiecare dintre ei si ulterior sa aleaga personajul caruia i-ar placea sa ii faca un portret din punct de vedere comportamental, moral etc.
 
2. Cautati impreuna informatii despre domnia Regelui Ferdinand I, dar si despre ceilalti conducatori pe care i-a avut Romania ca stat intregit. Comparati modul in care au ales fiecare dintre ei sa conduca si identificati aspectele definitorii pentru anii in care au avut puterea. Impartiti o foaie de hartie in mai multe coloane.
Citeşte mai mult...
 
Copilul fata in fata cu stirile PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 21 Noiembrie 2011 14:32
Probabil ca nu te-ai gandit pana acum la felul in care stirile il pot afecta pe copilul tau. Chiar daca nu le urmareste in fiecare zi sau este prea mic pentru a intelege, este bine sa ai in vedere cateva aspecte referitoare la impactul lor asupra dezvoltarii psihice si emotionale a copilului. De ce pot afecta stirile in mod negativ echilibrul emotional al copiilor? Iata cateva motive:
 
* Dorinta de a transmite in timp real evenimentele nu permite un control mai bun asupra a ceea ce se ofera publicului.
 
* Nevoia de a fi primii care ofera stirile de senzatie din motive financiare si de rating. Ceea ce socheaza, atrage, indiferent de cine s-ar putea afla in fata televizorului.
Citeşte mai mult...
 
Esti profesor? invata sa faci fata furiei ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 08 Noiembrie 2011 10:14

Esti profesor si nu de putine ori ai fost nevoit sa „faci pe politistul” in clasa doar pentru ca doi sau trei elevi nu erau cuminti? Ai simtit de nenumarate ori cum te cuprinde furia pentru ca nu reusesti sa iti tii lectia cum ti-ai dori din cauza elevilor neastamparati? Daca lucrezi cu o clasa de copii in fiecare zi, sigur iti doresti sa afli cum poti gestiona furia mai bine. Ganduri care favorizeaza aparitia furiei Exista o serie de „erori” de gandire care favorizeaza aparitia furiei. Multe dintre ele se formeaza de-a lungul timpului si devin parte a modalitatii in care persoana priveste lumea in general. Iata cateva dintre ele:

1) Gandirea in extreme. „Ai invatat sau nu?!”Pentru persoana cu un astfel de stil de gandire, lucrurile sunt albe sau negre, copiii sunt obraznici sau cuminti, oamenii sunt buni sau rai, iar orele se desfasoara fie perfect, fie dezastruos. Acest mod de gandire „ajuta” la instalarea frustrarii foarte repede, deoarece nu exista „nuante de gri” intre bine si rau.

2) Suprageneralizarea. Iata un exemplu in care poate aparea suprageneralizarea. Un elev se comporta pentru prima data urat la ora de romana. Profesorul poate sa traga concluzia ca elevul este un obraznic, ca se va comporta la fel si la ora viitoare si ca trebuie sa fie atent la comportamentul acestuia pe viitor. Astfel, cadrul didactic va fi pregatit sa sanctioneze orice comportament „suspect” al elevului respectiv.

Ultima actualizare Marţi, 08 Noiembrie 2011 12:20
Citeşte mai mult...
 
Cum iti inveti copilul sa nu mai aiba frica de intuneric? Poveste terapeutica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 10:40
Manifestarile celui mic, plansetele, strigatele in noapte, teama de a mai merge la culcare singur, de a ramane in camera, toate acestea pot perturba atat tie, cat si lui viata. O poveste terapeutica prin care ii prezinti in mod diferit intunericul, intr-o maniera prietenoasa, il poate ajuta sa depaseasca aceasta frica.
 
A fost odata un baietel caruia ii era tare frica de intuneric. De fiecare data cand se lasa seara si mama lui ii pregatea patul de somn, copilul incepea sa planga. Stia ca iar o sa fie singur, in intuneric. Chiar daca parintii ii lasau veioza de langa pat aprinsa, chiar daca stateau cu el pana cand se aseza in pat, de fiecare data se trezea in somn cu lumina stinsa si incepea sa tipe. Adormea numai cand ajungea iar in patul parintilor si dormea cu ei. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 11:52
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact