logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


10 recomandari pentru parinti: Inceputul de an scolar PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 13 Septembrie 2010 13:03
Ati cumparat impreuna caiete, ghiozdan, haine noi… Ati pus ceasul sa sune devreme…Totul pare pregatit pentru inceputul scolii. Noi credem ca mai sunt totusi cateva lucruri pe care sa le iei in considerare. Iata 10 teme de gandire pe care ti le propunem la inceput de an:
1. Inceputul scolii poate fi un factor de stres pentru copilul tau. Si pentru tine. Inceperea scolii poate fi un motiv de bucurie sau o adevarata sursa de stres pentru unii copii. Profesori noi, materii diferite, un orar mai incarcat, toate acestea pot fi surse de stres pentru copil. Fii alaturi de el. Ofera-i informatiile si sprijinul de care are nevoie pentru a intelege sensul scolii si pentru a se acomoda cat mai rapid. Incearca sa-ti pastrezi calmul si rabdarea.
2.“Mai lasa-ma sa dorm!” sau rutina de dimineata. Trezitul de dimineata este o problema pentru copiii de orice varsta. Ajuta-l sa-si creeze o rutina in privinta somnului, indiferent daca va urma o zi de scoala sau o zi de weekend. Invata-l sa-si pregateasca seara toate lucrurile de care au nevoie in ziua urmatoare. Transforma trezitul intr-un moment placut de intimitate cu copilul tau: cateva imbratisari si o privire calda e tot ce are nevoie atunci cand e mic scolar. La varsta adolescentei, chiar daca doreste sa fie tratat matur si cu seriozitate, nu strica glumele de dimineata sau trezitul cu un pahar de ceai fierbinte langa pat.
Ultima actualizare Luni, 13 Septembrie 2010 11:11
Citeşte mai mult...
 
Cum sa creezi o coperta speciala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 12 Septembrie 2010 12:10

Rechizitele scolare costa foarte mult, cu atat mai mult cu cat copilul a ajuns la varsta adolescentei. Acum si pretentiile sunt mai mari, iar dorinta de a fi “unic” e mai presus de costurile financiare. De aceea, noi iti propunem o activitate pe care o poti realiza impreuna cu el si la finalul careia sa obtii niste rechizite unicat, care nici macar nu costa prea mult. De ce ai nevoie?

* Bucati de materiale si foarfeca

* Ac si ata

* Capsator, liniar si creion grafic

Cum se realizeaza?

1. Asaza pe masa caietele carora iti doresti sa le realizezi cate o coperta.

 2. Ia rand pe rand cate o bucata de material si pozitioneaz-o pe masa de lucru.

3. Pune deasupra caietul cu copertele deschise.

4. Traseaza cu ajutorul creionului grafic, forma copertelor pe material. Ai grija ca materialul sa fie pe dos asezat, iar atunci cand trasezi liniile ar fi bine sa mai lasi vreo 3-5 cm in afara pentru a putea mai apoi sa indoi materialul peste coperta, in interior.

Ultima actualizare Duminică, 12 Septembrie 2010 11:00
Citeşte mai mult...
 
Lucian Licurici, invata sa licureasca PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010 18:06
 
Video: Destinde-te cu Piaget (1) PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 10 Septembrie 2010 18:57

Intervalul de varsta 2-7 ani prezinta o serie de achizitii in ceea ce-i priveste pe copii, din toate punctele de vedere. Paiget sustinea ca aceasta etapa poarta numele de stadiul gandirii preoperatorii. Chiar daca achizita limbajului, capacitatea de imitare si de angajare in jocuri simbolice sunt principalele caracteristici, exista si unele limite: egocentrismul si conservarea. Egocentrismul nu trebuie inteles in ideea de egoism, ci in incapacitatea de a intelege faptul ca un obiect poate fi privit din puncte diferite de vedere. Doi oameni pot avea perspective diferite, chiar daca se uita la acelasi lucru. Copiii din aceasta etapa de dezvoltare esueaza in intelegerea acestui fapt. Conservarea se refera la capacitatea de a realiza ca un obiect isi pastreaza aceleasi proprietati, chiar daca isi modifica forma si/sau aspectul. Iata in exemplul de mai jos, cazuri in care copii inca nu au dobandit conservarea. Principalele sarcini experimentale utilizate in laborator sunt:

1. a) prezentarea in fata copilului a 3 pahare: doua similare din punct de vedere al formei (turtite si rotunde) si unul inalt si ingust.

b) Se aseaza apa in cele doua pahare identice, aceeasi cantitate de apa.

c) Copilul este intrebat in care dintre cele doua pahare este mai multa apa sau daca e aceeasi cantitate de apa. Se asteapta raspunsul copilului dupa care d) Se toarna apa dintr-unul din pahare, in paharul inalt si ingust, iar copilul este din nou intrebat in care din cele doua e mai multa apa sau daca sunt identice din punct de vedere al cantitatii

Ultima actualizare Joi, 23 Septembrie 2010 17:58
Citeşte mai mult...
 
Cand prietenii il influenteaza negativ PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 10 Septembrie 2010 13:31
Probabil ca te bucuri daca adolescentul tau a ajuns cunoscut in randul celor de la scoala, apreciat de colegi, intr-un cuvant, popular. Dar, la ce te gandesti daca stii ca exista o influenta negativa pe care tocmai grupul lui de amici o exercita asupra lui? In cele mai bune cazuri, chiar si adolescentii recunosc acest fapt si incearca sa ceara ajutor, insa in altele, ca parinte, duci lupte grele pentru a-i arata care sunt consecintele aderarii la un astfel de grup. O presiune negativa din partea prietenilor ar putea insemna sa lipseasca de la clasa in mod frecvent, sa fumeze, sa incerce alcoolul sau drogurile, sa stea seara de seara in cluburi pana dimineata devreme. De ce unii liceeni accepta aceste lucruri, chiar daca stiu ca nu le fac bine?
* Din dorinta de a fi placuti
* Din nevoia de apartenenta
* Pentru ca vor sa se simta admirati de ceilalti si acceptati
* Isi imagineaza ca toti cei din jur, atunci cand au fost ca si el au trecut prin aceeasi situatie
* Cred ca e vorba doar de o initiere in grupul de prieteni, iar apoi lucrurile se vor schimba
* Se gandesc ca oricand se poate sa fie si mai rau
* “Daca acum nu fac lucrurile astea, atunci cu siguranta mai tarziu voi regreta”
* “Am o singura viata si vreau sa o traiesc cum stiu mai bine”
* “Pentru ca asa e la moda, asa stau lucrurile”
Ultima actualizare Vineri, 10 Septembrie 2010 13:44
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 36 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact