logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Ce trebuie sa stii despre bulimie PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 11 Octombrie 2010 10:31
Iti propunem un scurt exercitiu inainte de a vorbi pe larg despre tema acestui articol. Asadar, bifeaza caracteristicile din lista de mai jos pe care le-ai observat si la copilulul tau:
* Frica de a castiga in greutate
* Preocupare excesiva privind forma corpului
* Are scuze frecvente atunci cand tocmai a terminat de mancat ca sa mearga la baie
* Cauta acele alimente care sunt slabe in calorii si aport de grasime
* Cumpara destul de des laxative sau produse diuretice
* Analizeaza alimentele pe care le va manca in functie te cate calorii contin
* Evita situatiile sociale, in special cele ce presupun si mese festive, gustari
 
Daca ai bifat mai multe din caracterisiticile de mai sus atunci ar trebui sa acorzi putina atentie bulimiei. Aceasta este o tulburarea care apare frecvent la varsta adolescentei. Iata cateva aspecte importante pe care ar fi bine sa le stii:
 
1. Ce inseamna bulimia? Bulimia nervoasa, asa cum este numita in cartile de specialitate se refera la o tulburare de comportament alimentar caracterizata prin consum alimentar compulsiv si metode compensatorii neadecvate de a evita luarea in greutate. Pentru a se putea pune diagnosticul pentru aceasta tulburare, persoana trebuie sa fi avut un istoric de cel putin 2 satamani in care apar modalitatile de a evita ingrasarea, dar si mancatul compulsiv. Acesta se refera la a manca intr-o anumita perioada de timp o cantitate de alimente mult mai mare decat orice individ ar fi capabil sa o faca.
Citeşte mai mult...
 
Cum sa il inveti despre emotii? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 10 Octombrie 2010 14:10
Stiai ca prescolarii sunt inca prea micuti pentru a recunoaste un spectru larg de emotii? In general o emotie poate fi evaluata dupa doi indicatori: valenta (axa bun-rau) si intensitatea (mai mult sau mai putin intens). Pana a intra la scoala, in primele clase, copiii evalueaza orice situatie mai mult pe axa bun-rau, adica dupa valenta. Este foarte important pentru copii sa invete sa-si recunoasca propriile emotii, dar si pe cele ale celor din jur, sa fie capabili sa-si controleze reactiile de fata cu ceilalti, adica sa dezvolte un control al furiei si al emotiilor negative. De aceea iti propunem o activitate prin care sa-i facilitezi copilului tau accesul la a invata despre emotii. De ce ai nevoie?
* 4 cartonase
* O cantitate mare de acuarela de culoare galbena
* Creion/carioca neagra si foarfeca
* O coala alba
Citeşte mai mult...
 
Cum sa economisesti timp in mediul online PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 08 Octombrie 2010 19:54
Iti propun ca in urmatoarele ore sa monitorizezi cat de des ia pauza copilul tau atunci cand se afla in fata monitorului. Cat de des crezi ca ar trebui? Adolescentul tau este in mod frecvent cautat de cunostinte sau alti prieteni pentru a le rezolva problemele cu calculatorul? Este copilul tau un mic Bill Gates, dar totusi il mai auzi plangandu-se cateodata ca pierde destul de mult timp cautand informatii pe internet si nu reuseste sa-si faca un plan incat sa economiseasca timpul? Exista si cateva solutii pentru asta. Cum poti sa-l ajuti pe copilul tau sa economiseasca timp in mediul online?
 
Vorbim de lipsa concentrarii si a focusarii. Sunt foarte multe sarcini pe care trebuie sa le realizeze online si deschizand mai multe ferestre deodata ajunge sa lucreze pentru fiecare si sa nu aiba rezultate bune. Acest lucru se datoreaza unei distribuiri a atentiei spre mult prea multe zone, ceea ce presupune si o scadere a concentrarii atentiei, dar si o performanta scazuta pentru fiecare in parte. Iata cateva strategii pe care le-ar putea utiliza:
Citeşte mai mult...
 
Hi5-ul pe intelesul parintilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 06 Octombrie 2010 09:48
Probabil ca ai inceput sa te ingrijorezi in privinta utilizarii internetului din ce in ce mai des de catre copilul tau. Unii specialisti invitati la diverse emisiuni tv vorbesc despre efectele negative, problemele de sanatate, problemele sociale cu care copilul tau, utilizator infocat al diverselor site-uri ar putea suferi. Cat de bine stii ce anume face copilul tau pe internet? Enumera in gand cateva dintre site-urile accesate in mod frecvent de copil. Copiii de gimnaziu au devenit adevarati fani ai unor site-uri de socializare precum: Hi5, Facebook, Myspace, Twitter etc. Ce sunt aceste site-uri? Ce anume presupun? Iti poti face prieteni, poti trimite poze si comunica in timp real cu oameni aflati in celalalt capat al lumii? Vom incerca sa gasim raspunsuri la toate aceste intrebari.
Ultima actualizare Miercuri, 06 Octombrie 2010 10:07
Citeşte mai mult...
 
Nu am timp sa merg la sedinta cu parintii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 04 Octombrie 2010 10:40
„Pentru unii parinti, mersul la scoala inca mai este o experienta neconfortabila” (E. Ciohondaru)
 
Cand ai fost ultima data la sedinta pentru parinti organizata de cadrul didactic responsabil al clasei in care se afla copilul tau? De cate ori o serie intreaga de motive te-au impiedicat sa ajungi la intalnirea cu profesorii copilului tau? In calitate de cadru didactic, de cate ori nu ai simtit frustrarea pentru ca desi ai incercat sa reduci numarul sedintelor tocmai pentru ca stii ca parintii sunt persoane extrem de ocupate, nici macar la singura sedinta pe semestru nu s-au prezentat decat o mica parte dintre parinti? Cu situatii de acest gen se confrunta invatamantul din ziua de azi.
 
Chiar daca pare a fi o latura ce necesita un interes relativ scazut, este bine sa le oferim un loc prioritar sedintelor pentru parinti. Multi parinti, cunoscandu-si copiii, refuza sa mai mearga la sedinte pentru ca le e teama de ce vor afla: „Cine stie ce isprava a mai facut copilul meu!”. Ti-e teama de rubrica din catalog, cea cu notele, dar mai ales cea cu absentele? Chiar daca stiu ca au probleme cu notele sau absentele, de cele mai multe ori copiii percep simpla prezenta la sedintele cu parintii ca si o implicare din partea mamei sau a tatalui. Acest lucru inseamna ca iti pasa ce i se intampla. In plus, comunicarea parinte-profesor (scoala) are mai multe beneficii decat credeai. Spre exemplu, stiai ca, o comunicare eficienta parinte-scoala:
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 32 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact