logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Exemple de activitati educative iarna PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 13:11
Iti propunem pentru inceput cateva activitati prin care il poti face pe copilul tau sa constientizeze complexitatea fulgului de nea:
 
1. Descarca de pe internet imaginea unor fulgi de nea vazuti la microscop. Explica-i copilului ca exista mai multe tipuri de fulgi de nea, existand chiar si o clasificare a acestora, in functie de forma lor. Incercati apoi sa reproduceti aceste forme pe coli albe de hartie, iar ulterior sa le colorati. Cu ce culoare? Amestecati alb cu o picatura de albastru.
 
2. Invata-l tehnica origami de realizare a unor fulgi. Exista o multime de tutoriale care iti ofera pasii in intregime despre cum anume se pot face din hartie, fulgi de zapada. Puteti impreuna sa faceti mai multi fulgi dupa care sa ii prindeti prin casa sau ii puteti lega intr-o ghirlanda care sa atarne in camera copilului. In plus, marimea fulgilor poate sa difere. Fulgii nu sunt identici unii cu altii, asa ca, varietatea va prinde bine.
Citeşte mai mult...
 
Jucariile fericite PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 15 Ianuarie 2012 15:59
Unii copii s-au obisnuit ca parintii sa fie cei care le strang, pentru ca acestia din urma au ales calea cea mai simpla: „Decat sa stau cateva zeci de minute pana face curatenie, mai bine ma aplec de cateva ori si le-am strans pe toate de pe jos, in 5 minute.” Doar ca povestea se repeta si stransul jucariilor ajunge sa interfereze destul de mult cu activitatile tale de adult. Cum altfel poti proceda? Ii poti spune copilului tau o poveste terapeutica. Povestea terapeutica „Jucariile fericite”
 
Au existat doi frati care dormeau in camere separate si fiecare dintre ei avea jucariile sale. Atunci cand cineva venea in vizita si intra in camera fratelui cel mare se minuna din cauza dezordinii; toate jucariile erau pe jos: mingea in pat, soldatelul langa dulap, cu picioarele in sus, piesele de puzzle amestecate incat cu greu reuseai sa ti dai seama care din piese apartin carui puzzle, ursuletii impreuna cu masinutele, sub pat hainutele papusilor. Oriunde paseai, pe tot covorul, langa pat ori langa fereastra sau usa, gaseai cate o jucarie. Daca in schimb cel venit in vizita intra in camera mezinului, ramanea uimit de cata ordine exista. Cand copilul se juca, il puteai vedea cu cateva jucarii in jurul lui, iar celelalte, asezate frumos pe rafturi. Intr-o seara, atunci cand amandoi copiii dormeau, jucarile au inceput sa vorbeasca intre ele. Comunicau una cu cealalta printr-o spartura din peretele ce despartea camerele in care dormeau copiii.
Ultima actualizare Luni, 16 Ianuarie 2012 09:16
Citeşte mai mult...
 
Ce promisiuni ii faci copilului pentru Noul An? Dar el, tie? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 30 Decembrie 2011 10:39
Se apropie Noul An cu pasi rapizi. Din cauza pregatirilor pentru petrecerea dintre ani nici macar nu mai ai timp sa stai putin cu adolescentul tau si sa te gandesti la ce s-a intamplat de-a lungul anului. Au fost mai multe bune sau rele? Puteai sa faci ceva diferit? Ai regrete sau daca ar fi sa incepi din nou anul, ai urma aceeasi pasi? De obicei, oamenii fac o recapitulare la final de an. Cantaresc ceea ce si-au dorit, ceea ce s-a implinit si ce a ramas de facut. Pentru ca deja este mare, un adult in devenire, ar fi interesant daca ai face impreuna cu adolescentul tau urmatoarea activitate. E vorba de realizarea unei liste cu promisiuni pentru noul an. De ce ai nevoie? o coala de hartie A4 colorata chibrituri un pix sau stilou
 
Cum se realizeaza?
1. Stai cateva minute la povesti cu copilul tau.
2. Vorbiti despre cum a fost anul anterior. Vi s-au implinit toate dorintele? A mai ramas ceva ce v-ati fi dorit sa faceti, dar n-ati reusit din diverse motive?
3. Discutati despre ce anume ati vrea sa faceti in anul ce vine. Care sunt scopurile si obiectivele pe care vi le stabiliti? Va doriti ceva anume pentru voi sau si pentru ceilalti membri ai familiei?
Ultima actualizare Vineri, 30 Decembrie 2011 10:54
Citeşte mai mult...
 
Decalogul unui tată de nota zece PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Decembrie 2011 10:47
Tații au rolul lor foarte important în creșterea copiilor. Iar modul în care ei reușesc să-și joace acest rol influențează radical evoluția copiilor. Cel mai important este ca tații și copiii să ajungă să facă echipă, iar tensiunile, provocările pe care creșterea copiilor le pot determina să nu se transforme în exerciții de forță, în conflicte, agresivitate verbală sau fizică. Așadar, cum se poate realiza acest lucru? Iată un decalog pentru tații care doresc să facă echipă cu copiii lor.
 
1. Fii calm! Copiii te vor provoca întotdeauna, intenționat sau nu. Un tată responsabil își păstrează calmul, nu țipă, nu lovește, nu dă pedepse mari pentru greșeli mici doar pentru că este furios. În plus, nu aceasta este lecția pe care vrei să o dai copilului tău, nu-i așa?
 
2. Fii afectuos! Este important pentru copilul tău să știe că îl iubești. Asta presupune ca, din când în când, de preferat zilnic, să îi spui în cuvinte cât este de important pentru tine, să îl sprijini când are nevoie, să-l îmbrățișezi când este trist sau când ești mândru de el, să îl încurajezi când își pierde speranța. A-i spune și a-i arăta iubirea ta sunt două lucruri la fel de importante.
Ultima actualizare Vineri, 16 Decembrie 2011 11:01
Citeşte mai mult...
 
Parintii si cadrele didactice ar putea fi amendati daca aplica rele tratamente copiilor PDF Imprimare Email
Luni, 12 Decembrie 2011 18:09
Cadrele didactice care aplica tratamente degradante minorului ar putea fi amendate cu sume pana in 2.500 de lei, iar in cazul parintilor sanctiunea poate ajunge pana la 1.000 de lei, masura fiind prevazuta in proiectul de lege privind modificarea Legii 272/2004. Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a organizat, luni, o dezbatere publica a proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
 
Proiectul de act normativ propune introducerea de sanctiuni pentru parintii care isi trimit copiii la cersit, pentru cadrele didactice care aplica pedepse corporale elevilor, dar si pentrua autoritatile care nu-si respecta atributiile stabilite prin lege. In nota de fundamentare care insoteste documentul se precizeaza ca sunt introduse, in acelasi timp, sanctiuni pentru parinti, cadre didactice sau autoritati ale administratiei publice locale, in situatiile in care acestia nu isi indeplinesc in mod corespunzator atributiile sau responsabilitatile ce le revin in ceea ce priveste asigurarea cresterii si ingrijirii adecvate a copiilor sau luarea masurilor de protectie speciala necesare. Directorul general de la Directia pentru Protectia Copilui din MMFPS, Elena Tudor, a precizat ca sanctiunile prevazute de proiectul de lege constau in amenzi.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact