logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Atacurile de panica la copii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 30 Martie 2011 10:08

Cu totii stim cum se manifesta panica si faptul ca apare in situatiile in care suntem in pericol. Senzatia de ameteala, bataile rapide ale inimii, tendinta de a fugi sau dimpotriva, incapacitatea de a ne misca, spaima, toate acestea sunt semnele prin care se manifesta panica.

 

Aceste manifestari fiziologice si psihologice au rolul de ne ajuta sa depasim intr-un fel sau altul pericolul. Ce se intampla insa cand aceste semne apar spontan, fara a fi declansate de un eveniment real periculos? In aceste cazuri, putem vorbi de atacuri de panica. Acestea reprezinta o tulburare de anxietate care afecteaza un numar mare de persoane, inclusiv copii si adolescenti.

 

Citeşte mai mult...
 
Invata-ti copilul de ciclu primar despre UE PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 26 Martie 2011 11:38
Iata cateva modalitati prin care il poti familiariza pe copil cu Uniunea Europeana.
 
1. Vorbeste-i despre ce inseamna Uniunea Europeana si care sunt domeniile in care s-a incercat implementarea unor noi politici pe care toate tarile membre ale Uniunii sa le poata aplica. Aici vorbim de actiuni pentru protejarea mediului inconjurator, a climei, masuri pentru protejarea animalelor si a plantelor, promovarea voluntariatului, a unei alimentatii sanatoase, programe de ajutorare a copiilor din centre de tip familial etc.
 
2. Joaca un joc simbolic cu copilul tau. Poti utiliza jucarii si masinute, papusi care ajung in situatii in care au nevoie de ajutor. Spre exemplu, va puteti juca de-a pompierii, de-a politistii, sau de-a ambulanta. Prin aceste jocuri, arata-i copilului cum poate reactiona in situatii limita si invata-l numarul unic, european care trebuie format in astfel de situatii:112.
 
3. Copilul tau are niste scriitori preferati ale caror povesti sau nuvele, poezii ii place sa le citeasca? Cautati informatii despre acestia si plasati-i pe o harta in tarile din care provin. Analizati ulterior harta pentru a vedea daca aceste tari apartin Uniunii Europene.
Citeşte mai mult...
 
De ce iau adolescentii decizii iresponsabile? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 22 Martie 2011 09:37

Citeste urmatoarea povestioara:

Ionut, fiul meu, este elev in clasa a IX-a. Vinerea are programul la scoala de la ora 8.00 si pana la 13.00. Mi s-a intamplat de cateva saptamani sa ma intalnesc cu diferite persoane care mi-au spus ca l-au vazut pe Ionut in oras, vinerea, la ora 11. Intr-una din zile, l-am intrebat daca fuge de la scoala si, la avertismentul meu ca voi merge sa vad absentele din catalog, mi-a repetat ca sigur a fost confundat. El este la scoala pana la ora 13.00. Intr-una din zile am sunat-o pe diriginta. Mi-a spus ca Ionut e incantat de orele de vioara din fiecare zi de vineri. „- Care ore?, zic eu.””- Cele pentru care il invoiesc de la desen si muzica, orele de la scoala, de la 11 la 12 si de la 12 la 13.” Mi-am dat seama ca adolescentul meu ma minte. A inceput sa ia decizii iresponsabile.”

 

Probabil cazul de mai sus nu este unul singular. Se intampla deseori ca dirigintii sa sune parintii pentru a-i anunta despre absentele si notele mici pe care copiii le primesc la scoala. S-ar putea sa ai impresia ca stii totul despre copilul tau.

Citeşte mai mult...
 
Cum il educi sa fie un consumator responsabil PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 15 Martie 2011 11:18
Iata cateva sugestii pentru a-l invata sa fie un consumator responsabil:
1. Invata-l sa faca managementul banilor de pusculita pe care ii are stransi.
2. Profita de orice ocazie la cumparaturi pentru a-i transmite mai multe informatii cu privire la produsele cautate, calitatea lor raportata la pret, precum si cantitatea.
3. Lasa-l sa cheltuie din banii lui asa cum vrea. Daca in schimb vezi ca decizia luata este foarte proasta, pentru o prima data l-ai putea lasa sa sufere consecintele. Astfel va invata ca data viitoare sa ceara si o alta parere.
 
4. Invata-l sa se incadreze intr-un anumit buget.
5. Realizati impreuna un tur al bucatariei si al camarei, dupa care treceti pe o foaie lucrurile care va lipsesc si trebuie sa fie achizitionate.
6. Respectati de fiecare data lista de cumparaturi realizata impreuna.
7. Permite-i sa observe cum se comporta oamenii in piata, cum negociaza preturile astfel incat toti sa fie multumiti, atat vanzatorul, cat si cumparatorul.
 
8. Invata-l sa citeasca eticheta cu pretul expus in dreptul produsului. Uneori etichetele sunt schimbate si asezam in cosul de cumparaturi produse care la casa, costa mai mult sau mai putin. Pe eticheta pretului se citeste numele produsului si cifra. Daca sunt doua produse ce seamana foarte tare, uitati-va la codul de inregistrare de pe produsul pe care vreti sa l achizitionati si la sirul lung de cifre trecut sub pret. Ultimele doua-trei cifre conteaza. Daca sunt aceleasi inseamna ca ai nimerit eticheta, in caz contrar, pretul afisat apartine unui alt produs.
Ultima actualizare Marţi, 15 Martie 2011 11:36
Citeşte mai mult...
 
Modelul moral al copilului tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 14 Martie 2011 14:29
Cine poate deveni un model moral?
Oricine poate fi un model moral pentru copilul tau, atata timp cat are un set stabilit de valori pozitive in functie de care isi planuieste actiunile si ia deciziile.
 
Persoanele care au obtinut succesul in urma unui efort indelungat si al pasiunii lor pentru un anumit domeniu pot deveni, de asemenea, modele morale pentru copilul tau. Spre exemplu, un sportiv de renume poate fi considerat model moral atata timp cat se caracterizeaza prin spirit de competitivitate crescut, spirit de echipa, bunavointa, corectitudine in recunoasterea faptului ca reusita se datoreaza tuturor membrilor de echipa etc.
Ultima actualizare Luni, 14 Martie 2011 14:37
Citeşte mai mult...
 
Cum sa realizezi un tablou de 8 Martie PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 08 Martie 2011 09:46

Ajuta-l pe copilul tau sa realizeze un tablou special pentru 1 sau 8 Martie. La final, ti-l poate oferi cadou chiar tie sau unei persoane speciale din familia voastra.

 

De ce ai nevoie:

• 1 coala carton alb A4

• 1 coala carton colorat A3

• Seminte de dolveac

• Lipici

• Creion

 • Acuarele

• Margele / paiete

 • Material textil

Cum se procedeaza:

 1.Pe coala alba de carton deseneaza tulpinile unor flori. Lasa suficient spatiu pentru a desena ulterior si florile. Urmarind aceste contururi, lipiti impreuna semintele de dovleac. Lasati-le sa se usuce.

Citeşte mai mult...
 
Exercitiu de creativitate: povestea numelui PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 05 Martie 2011 12:23
Acest exercitiu de creativitate este exact ceea ce spune titlul: o poveste a fiecarui nume. Cum se face? Foarte simplu! Pentru fiecare dintre literele dintr-un nume se deseneaza o imagine (Ex: cineva cu numele Maria va desena: o margareta, o albina, o ratusca, o inima si un arici. Sau o masina, un ac, un ren, un inel si o albina etc)
 
Dupa ce toate imaginile au fost desenate, se incepe povestea. Ea trebuie sa cuprinda toate elementele desenate, daca se poate, in succesiunea in care apar. Atentie! De la inceput se stabileste foarte clar faptul ca nu exista povesti frumoase si povesti urate, ca nimic nu e corect sau incorect. Copilul trebuie incurajat si, eventual, ajutat cu intrebari suplimentare (de exemplu: Cum era albinuta? Unde a plecat ea? La ce era bun un inel? Crezi ca era fermecat?) pentru a prinde curaj si a da drumul fluxului sau de imaginatie.
Citeşte mai mult...
 
Cum te joci cu copilul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 04 Martie 2011 08:32

Faci curse de masinute prin sufragerie sau decupezi, colorezi si lipesti ore intregi cu cel mic? Sau poate preferi sahul, de-a v-ati ascunselea, sotronul ori cele mai noi jocuri pe calculator. Ce alegi cand e vorba de petrecerea timpului liber impreuna cu copilul tau?

 

Daca pentru tine jocul a ramas la fel de important ca pentru copilul tau, te asteptam sa ne spui mai multe despre cum te joci cu copilul tau, pentru a-i inspira si pe ceilalti parinti. Cum poti participa Povesteste-ne despre jocurile si activitatile pe care le faci impreuna cu copilul tau. Fie ca ai un copil prescolar alaturi de care te joci cu dinozaurii sau papusile, fie ca ai un preadolescent alaturi de care descoperi lumea fascinanta a jocurilor video, iti asteptam povestile! Ce jocuri joci impreuna cu copilul tau? Ce activitati comune aveti? Cat de des le realizati? In ce momente ale zilei sau in ce zile ale saptamanii iti petreci timpul jucandu-te impreuna cu copilul? Care sunt beneficiile si avantajele acestor jocuri sau activitati comune? Ai avut in trecut un joc pe care il jucai impreuna cu copilul tau?

Citeşte mai mult...
 
Martisor pentru bunica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 02 Martie 2011 12:51
Ziua femeii trebuie sarbatorita ca la carte, in asa fel incat partea feminina a familiei sa primeasca toata recunoasterea pe care o merita!
 
De ce ai nevoie?
* hartie cartonata colorata
* foarfeca
* pix negru sau stilou
* snur de martisor
* capsator
* un buchetel de ghiocei
* hartie colorata
* lipici
 
Cum se realizeaza?
1. Vei realiza o felicitare impaturind in doua foaia de carton.
2. Noteaza pe coloane in partea de sus a felicitarii, toate literele din alfabet, in urmatorul mod: 1=a, 2=b, 3=c, 4=d, 5=e s.a.m.d.
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Papusa-martisor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 20 Februarie 2011 17:24
Ca sa vedeti ca alternative la banalele martisoare din plastic, ILoveHandmade continua articolele din seria “Idei de martisoare”. De data aceasta, Georgiana Gherghina ne propune sa ne jucam un pic cu imaginatia si sa impletim un martisor pentru fetite , asa cum faceam cand eram mici.
 
Vom crea papusele din hartie rulata, cu parul din ata colorata si ochii din margele. Nu consuma mult timp si nici multe materiale. Ne trebuie doar niste fasii din hartie colorata, ata colorata, margele mici pentru ochisori si adeziv pe baza de apa care devine incolor la uscare. Avand toate acestea ne lipseste doar impulsul de a incepe lucrul.
 
Mai intai vom sorta fasiile colorate si le vom lipi una de alta, in functie de preferintele pentru culori. Le rulam cu grija sa nu se desfaca….vreo 18-20 fasii pentru prima parte a corpului. Repetam operatia si vom avea 2 cercuri mari colorate.
 
Pentru cap se vor folosi tot fasii colorate…8-10 fasii in functie de marimea dorita, tot doua bucati. Acum sa ne gandim cat de colorata vrem sa fie papusica…bratele si picioarele . Le putem realiza din aceleasi culori sau din diferite combinatii. Oricare ar fi alegerea noastra, pentru fiecare brat sau picior vom folosi cate 5-6 fasii colorate, pentru fiecare rotund.
Citeşte mai mult...
 
Comunicarea asertiva PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 19 Februarie 2011 07:39
Copilul tau are un stil de comunicare asertiv? Iti sugeram un exercitiu pe care ai putea sa-l propui copilului tau pentru a-l cunoaste mai bine. El se numeste: „Eu in Oglinda Viitorului”.
 
Ceea ce trebuie sa faca este sa se gandeasca putin la urmatoarele propozitii si sa gaseasca un raspuns pentru a le completa:
1. As vrea sa fiu ca ………………… pentru ca……………………………
2. Nu as dori sa fiu ca ……………… deoarece……………………………
3. Mi-ar placea sa devin…………… pentru ca……………………………
4. As prefera sa locuiesc……………… deoarece……………………………
5. Cand comunic cu ceilalti, imi place de mine atunci cand…………… deoarece……………………
6. In relatiile cu cei din jur, as vrea sa schimb la mine…………………… deoarece……………………
 
Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa afli mai multe despre copilul tau, despre ceea ce ii place si ceea ce ar vrea sa schimbe la el insusi in general si la felul in care relationeaza cu cei din jur.
Ultima actualizare Vineri, 18 Februarie 2011 22:17
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact