logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Sunt parinte vitreg. Ce si cum sa fac sa fie bine? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 27 Octombrie 2010 12:59
A deveni un parinte vitreg prin casatoria cu o alta persoana care deja are copii poate sa fie un pas plin de recompense si implinire. Daca nu ai avut niciodata copii acum e momentul sa te bucuri de toate aspectele vietii de parinte. Ti se ofera posibilitatea de a modela comportamentul si caracterul copilului de langa tine ajutandu-l sa devina un om cu principii si valori. Daca deja ai copii si apare al doilea parinte, le oferi sansa de a invata unii de la altii si de a culege roadele interactiunii sociale si a schimbului de experienta dintre acestia. In unele cazuri, pe langa aceste aspecte pozitive, pot sa apara si probleme. Am putea mentiona conflictele ce ar putea sa apara intre tine si partenerul tau de viata, fostul sot sau fosta sotie si copii. Pentru ca nu exista o reteta pentru familia perfecta este bine sa ai cat se poate de multa rabdare, sa oferi intelegere si sa astepti sa treaca timpul.
Ultima actualizare Miercuri, 27 Octombrie 2010 14:16
Citeşte mai mult...
 
Divortul si reactii posibile ale copilului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 25 Octombrie 2010 12:37
Copiii nu isi doresc niciodata ca parintii lor sa se desparta. Chiar si atunci cand divortul este inevitabil, copilul incearca neincetat sa-si readuca impreuna parintii. Va incerca sa-i impace, iar de cele mai multe ori actiunile sale vor parea iesite din comun si vor fi privite ca semne de rebeliune. Reactii posibile ale copilului si ale parintilor:
 
1.Refuzul de a-l vizita pe parintele care s-a mutat intr-un alt loc.
Copilul poate sa simta aversiune si chiar ura fata de parintele care a ales sa plece deoarece el interpreteaza deseori acest act ca pe unul de abandon:
”Tatal m-a abandonat pe mine si pe mama” sau
“Mama ne-a abandonat pentru ca este o femeie rea, pentru ca nu mai are nevoie de noi”,
“Nu ne mai iubeste si de aceea a ales sa plece”.
 De asemenea, refuzul de a-l vizita pe celalalt parinte poate sa fie si rezultatul unei interpretari gresite. Copilul poate crede ca parintele alaturi de care a ramas s-ar putea simti tradat, abandonat sau ar vedea dorinta lui de a-si vizita mama/tatal plecat ca si o lipsa sau scadere a iubirii. Atitudinea copilului poate fi inteleasa fie ca semnificand ura si frustrare fata de parintele plecat, fie un rezultat al indoctrinarii de catre parintele in grija caruia a ramas copilul a ramas.
Citeşte mai mult...
 
Cum il inveti despre condensare? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 24 Octombrie 2010 13:37
Copilul te poate intreba de ce atunci cand gatesti, pe capacul vasului de pe foc apar picaturi de apa. Sau de ce se aburesc geamurile masinii in timpul iernii.
 
Sunt intrebari simple care ii pot trezi interesul spre a cunoaste mai multe. Iata cum ii poti explica mai multe despre procesul de condensare.
De ce ai nevoie:
* Oala
* Capac de otel
* Aragaz
* Apa
Cum se procedeaza
1. Umple oala cu apa si asaz-o pe aragazul aprins.
2. Cand apa incepe sa fiarba, asaza capacul deasupra oalei. Observa impreuna cu copilul aburul care se ridica din apa- acesta reprezinta norul de vapori de apa. La temperaturi ridicate, apa se evapora.
Citeşte mai mult...
 
Desene pentru copii: Crawford se spala pe maini PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 23 Octombrie 2010 10:05
Va propun de-acum incolo niste desene extrem de educative pentru copii. Personajul principal este pisicuta verde, Crawford cu ajutorul careia, copilul tau va invata astazi cum trebuie sa se spele pe maini, de ce, in ce context si cum anume se face. Vizionare placuta.
 
 
Ce faci cand copilul tau chiuleste? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 22 Octombrie 2010 13:22
Chiar daca stim prea bine ca a chiuli de la scoala este ceva destul de obisnuit, fie pentru ca si noi am facut asta odata, fie pentru ca am primit deja plangeri de la dirigintele copilului nostru, fuga de la scoala poate sa devina o problema serioasa. Ea a inceput sa fie considerata un obstacol cu care se confrunta cadrele didactice si conducerea scolii. E un adevarat fenomen, cu atat mai mult cu cat unii copii care chiulesc sunt gasiti prin baruri sau sunt implicati in infractiuni.
 
Iata cum se poate comporta un copil care chiuleste de la scoala:
• Fuge de la majoritatea orelor pe care le are intr-o zi de scoala;
• Poate sa nu mearga deloc la scoala sau pur si simplu sa “isi ia talpasita” dupa al doilea curs;
• Are multe absente la majoritatea rubricilor din catalog;
• Lipseste de la scoala fara ca tu, parintele sa fii informat de asta ori sa ti se fi cerut voie;
• Are performante scolare scazute, tocmai pentru ca lipseste de la ore;
• E preocupat doar de anumite lucruri care nu prea au legatura cu mediul scolar;
Citeşte mai mult...
 
Cum il inveti pe copil ce inseamna corectitudinea? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 20 Octombrie 2010 10:56
In relatia pe care o dezvolti cu copilul tau imporant este sa stabilesti cateva reguli de baza care tin de respect si ascultare. Corectitudinea in relatarea faptelor, a starilor prin care trece, a modului in care percepe realitatea din jur este foarte importanta fiindca te ajuta pe tine ca si parinte sa afli cum anume functioneaza mintea lui si care este setul de valori pe care se centreaza.
 
De aceea noi ne-am gandit sa-ti oferim o serie de sugestii despre cum anume sa promovezi corectitudinea la copilul tau. Iata-le:
 
1. Promoveaza prin diversele sarcini pe care le oferi copiilor tai, acasa, aceasta valoare. S-ar putea ca un exemplu tipic acolo unde sunt 2 frati sa fie copiatul temei (mai ales daca ei sunt gemeni) sau realizarea temei celui ce nu se descurca de catre celalalt. Chiar daca pare un exemplu destul de banal, aceste gesturi au loc in familiile numeroase. Unul dintre copii va face mai mult, va rezolva sarcinile celorlalti in schimbul unui santaj sau pur si simplu a sentimentului de mila la gandul ca fratele cel “lenes”s-ar putea sa fie pedepsit.
Ultima actualizare Miercuri, 20 Octombrie 2010 16:46
Citeşte mai mult...
 
Cum educi o fata, cum educi un baiat PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 18 Octombrie 2010 11:10
Deseori, atunci cand vine vorba de diferentele dintre a creste un baiat sau o fata, apar nenumarate argumente. Unii vor spune ca e mai greu sa educi o fata fiindca are nevoie de mai multa atentie si e mai sensibila, spre deosebire de un baiat care trebuie doar invatat sa se comporte adecvat. In general, cei ce iau partea unuia dintre sexe vorbesc mai ales din punct de vedere al propriei lor experiente.
 
Spre exemplu, daca ai mai multi copii, atat fete, cat si baieti, vei spune ca sunt mai greu de educat baietii probabil pentru ca ai avut parte de mai multa bataie de cap si de experiente nu tocmai placute. Atat baietii, cat si fetele prezinta in dezvoltarea lor caracteristici unice, care duc la probleme si provocari diferite. Iata cateva dintre diferentele existente in dezvoltarea baietilor si a fetelor, care pot duce la diferente in educatia acestora:
 
1. Diferente la nivelul dezvoltarii fizice. Aici putem sa amintim rapiditatea cu care fetele se dezvolta si cresc, spre deosebire de baieti. Astfel ca, parintii vor oferi un set diferit de reguli si strategii de ingrijire tocmai pentru ca unii se dezvolta mai repede decat altii. La nivel cerebral, creierul fetelor se dezvolta mai repede, dar si la nivel de greutate si inaltime. Pana la finalul gimnaziului, ca inaltime, fetele depasesc cu mult baietii. De obicei, baietii se dezvolta fizic mai tarziu, dar si intr-un timp mai scurt si par a se inalta intr-un an cat fetele in cativa ani.
Citeşte mai mult...
 
Cum realizezi un suport pentru notite? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 17 Octombrie 2010 14:34
In curand, copilul tau va avea din ce in ce mai multe teme si sarcini, la scoala. Are obiceiul ca, in afara de un teanc de caiete si carti, sa lase pe birou si o multime de hartii, desene sau scheme de tot felul? Ajuta-l sa inceapa cu dreptul si sa devina mai organizat.
 
Iata o modalitate prin care va reusi sa nu mai piarda hartiile importante. De ce ai nevoie:
* Un carlig de rufe de lemn
* Vopsea/ acuarele in mai multe culori
* Pensula
* Adeziv
* Magnet (optional)
* Carton colorat
Citeşte mai mult...
 
Poveste pentru cei mici: Veveritele Sasa, Masa si Dasa PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010 18:20
 
CONCURS: Cum foloseste copilul tau calculatorul? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010 11:55
Calculatorul a devenit parte din viata de zi cu zi a multor oameni. Cel mai probabil, si tu si copilul tau va numarati printre ei: mail, internet, jocuri, filme, muzica, afaceri, calatorii, informatii utile- toate acestea sunt facilitate de catre computer. Iti propunem sa vorbim despre situatiile in care dintr-un instrument de petrecere a timpului liber, de relaxare, computerul se transforma intr-un instrument util, de invatare.
 
Cum poti participa
Povesteste-ne despre felul in care copilul tau foloseste computerul si te premiem. Cum foloseste copilul tau calculatorul? Ce a invatat de cand a inceput sa navigheze pe internet? Cum influenteaza calculatorul educatia copilului tau?
 
Premii
Premiile sunt oferite de CLEVER children – Kids and Teens Training | www.CursuriCopii.ro. Castigatorii vor primi un voucher in valoare de 400 lei pe baza caruia pot beneficia de participarea gratuita la 3 module din cadrul unuia dintre cursurile: “International IT Training for Kids | EqualSkills®”, “Codul bunelor maniere pentru copiii CLEVER”, “MBA-ul copiilor CLEVER” sau “NLP Training for Successful Kids” (la alegere).
Ultima actualizare Duminică, 17 Octombrie 2010 08:56
Citeşte mai mult...
 
Obezitatea- semnal de alarma! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 15 Octombrie 2010 13:22
In 1982, 4% din copiii americani sufereau de obezitate, in timp ce acum, cifra depaseste 30%. Mai mult de un sfert dintre acestia manifesta simptome de dezvoltare a unor forme de diabet zaharat. 60% din ei prezinta si simptome de boli cardiovasculare. In Europa cifrele nu sunt atat de mari, dar numarul copiilor supraponderali este in crestere. Modificarea obisnuintelor alimentare din ultimii 20-30 de ani a contribuit la acest fenomen.Copiii americani ingereaza de doua ori mai multe lipide decat doza recomandata, iar europenii tind sa le calce pe urme.
In Romania, un studiu recent semnaleaza ca numarul cazurilor de obezitate la scolari s-a dublat in ultimii opt ani. Potrivit raportului dat publicitatii de Inspectoratul Bucuresti, problemele de metabolism si nutritie apar acum inca de la cresa si se mentin pana la nivelul liceului. Dintre elevii de clasa a IV-a, 3,6% sunt obezi, la fel si 2,8% dintre cei de-a XII-a (mai multe informatii gasesti aici).
Ultima actualizare Miercuri, 25 Mai 2011 07:59
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1112131415161718UrmătorSfârşit »

Page 14 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact