logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
A inceput preselectia de interpreti pentru spectacolul de cabaret/varietati ”Vreau sa fiu o stea”! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 26 Octombrie 2011 18:29
Se organizează preselecţie de interpreţi pentru spectacolul de cabaret / varietăţi „Vreau să fiu o stea” Pentru următoarele producţii:
- muzică populară instrumentală şi vocală
- muzică uşoară (toate genurile) instrumentală şi vocală
- muzică clasică instrumentală şi vocală
- coregrafie, dans (toate genurile)
- interpretare scenică (stand-up comedy, recitare, monolog, etc.)
Înscrierile se fac până la data de 15 noiembrie a.c. la profesorii colaboratori: dr. Ioan Dorel Todea, Doina Voina şi dr. dr. Raluca Lozbă (pt. Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Liceul „Taras Şevcenko”), Ioan Johnny Popescu (pt. Grupul Şcolar pentru industrie Mică şi Servicii şi Liceul „Leowey Klara”), Ioan Tivadar (pt. Grupul Şcolar Forestier, Liceul „Regele Ferdinand”, Şcoala de Muzică şi Artă Plastică) şi la secretariatul Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu”. Cocursul de preselecţie va avea loc în luna decembrie la o dată anunţată ulterior.
Ultima actualizare Miercuri, 26 Octombrie 2011 19:26
Citeşte mai mult...
 
Hărţuirea şi abuzul pe Internet, cele mai întâlnite probleme online în România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Octombrie 2011 09:54
Salvaţi Copiii România lansează raportul de activitate al liniei de consiliere Helpline, componentă a programului Sigur.info de promovare a siguranţei copiilor pe Internet. Helpline-ul se adresează celor care au întâmpinat probleme pe Internet şi poate fi accesat prin intermediul paginii web www.sigur.info/helpline, reprezentând un serviciu gratuit de informare şi consiliere privind utilizarea în siguranţă a Internetului de către copii.
 
 
Pe parcursul celor doi ani de funcţionare a Helpline-ului au fost primite peste 650 de apeluri şi sesizări atât din partea copiilor, cât şi a adulţilor. Problemele semnalate cel mai frecvent sunt: hărţuirea şi intimidarea pe Internet - cyberbullying (218), înstrăinarea datelor personale (149), cazuri de fraudă şi/sau spam (35), pornografie/conţinut ilegal (24) şi şantaj (20). Media de vârstă a apelanţilor este de 17 ani, preponderente fiind persoanele de sex feminin. 
Ultima actualizare Marţi, 25 Octombrie 2011 09:58
Citeşte mai mult...
 
Ziua Mondiala a Alimentatiei. Sarbatoreste-o impreuna cu cel mic ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 16 Octombrie 2011 09:27
Astazi, 16 Octombrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Alimentatiei. Te invitam in bucatarie alatur de copilul tau pentru a-l invata ce anume inseamna o alimentatie sanatoasa si care este importanta ei pentru dezvoltarea armonioasa a oamenilor. ”Ceva bun de mancare si rapid de facut” este deviza dupa care vrei sa-ti organizezi timpul in bucatarie. A-l implica pe copil in pregatirea mancarii are insa cateva avantaje.
 
 
De ce este bine sa il implici pe copil in pregatirea mancarii
* Petreci timpul impreuna cu copilul si simultan, realizezi o sarcina casnica.
* Ii formezi unele abilitati si deprinderi ce favorizeaza dezvoltarea motricitatii.
* Ii dezvolti sensibilitatea gustativa si mirosul, incurajandu-l sa guste sau sa miroase ingrediente.
* Invata cuvinte noi- referitoare la alimente, la instrumentele din bucatarie sau la actiunile pe care le realizezi pentru a gati.
*Il ajuti sa invete concepte matematice de baza: „mai mult/mai putin”, „mai mare/mai mic” sau numaratorile simple sunt cateva dintre conceptele matematice pe care le implica gatitul.
* Poate fi vorba si de experiente culinare placute care sa starneasca amuzamentul si buna dispozitie a tuturor celor ce participa la activitatile casnice.
Citeşte mai mult...
 
Esti obraznic! Efectele etichetarii copilului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 10 Octombrie 2011 12:01
Cum crezi ca se simte sau cum crezi ca se va comporta copilul care afla de la parintele sau ca este “obraznic”, “lenes” sau “incapabil”? Pentru copil, parintele reprezinta principala sursa de informatie, de aceea el va intelege ca, este incapabil, ca ii dezamageste si ii nemultumeste pe parintii sai. Acest lucru inseamna ca isi formeaza o imagine negativa despre sine si, implicit, o stima de sine scazuta. Mai ales la varste mici, copiii cred tot ce le spun parintii si isi regleaza comportamentul in functie de ceea ce au aflat de la ei.
 
Cum isi formeaza copilul o imagine negativa despre sine
Asa nu”
Adultul ii spune copilului ca este “imatur” si se comporta “ca un bebelus”. Copilul interiorizeaza spusele parintelui sau si data viitoare cand se va confrunta cu o situatie dificila, este posibil sa isi aduca aminte si sa fie convins ca nu se va descurca. Va fi cuprins de teama si nu va reusi sa faca fata situatiei. Cu alte cuvinte, se va comporta “ca un bebelus”.
 
Ultima actualizare Luni, 10 Octombrie 2011 12:08
Citeşte mai mult...
 
Concurs de desene: Nume de copii pentru sateliţi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Octombrie 2011 13:31
În perioada 1 septembrie - 15 noiembrie, se desfăşoară un concurs de desene, iar numele câştigătorilor vor da numele unui satelit din cadrul programului Galileo. La competiţie pot lua parte copiii din ţările Uniunii Europene, care s-au născut în anii 2000, 2001 şi 2002.
 
Micuţii trebuie să realizeze un desen legat de spaţiul cosmic şi aeronauticã, să îl scaneze sau să îi facă o fotografie digitală şi să-l încarce pe pagina de internet a concursului, http://www.galileocontest.eu/ro/competition. Lansările sateliţilor vor avea loc în mod regulat, începând din 2012 şi până la completarea constelaţiei (care ar trebui să numere 30 de sateliţi).
 
Ordinea în care sateliţii vor primi numele copiilor este determinată de ordinea alfabetică a numelor statelor membre, aşa cum sunt acestea scrise în limbile naţionale.
 
Ultima actualizare Luni, 03 Octombrie 2011 21:33
Citeşte mai mult...
 
Cum sa refaci legatura dintre bunici si nepoti? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 11:31
Atunci cand esti parinte tanar, pe langa sprijinul partenerului de viata, ai nevoie si de ajutorul si experienta propriilor parinti. Apoi, odata cu trecerea timpului, cand e momentul sa te reintorci la serviciu, in cine altcineva poti avea mai mare incredere in a avea grija de copilul tau, daca nu in parintii tai?
 
 
Cum poti intari relatia dintre bunici si nepoti?
1. Pastreaza o relatie de comunicare permanenta cu bunicii. Daca nu locuiti in acelasi oras, propune-le sa va vizitati reciproc, pentru perioade mai lungi de timp. In concediu si in vacante, profita de ocazie pentru a vizita localitatea in care traiesc bunicii copilului tau macar pentru cateva zile.
2. In perioadele in care nu va vedeti, telefoneaza-le si cere-i copilului tau sa vorbeasca cu bunicii sai. Poti stabili impreuna cu ei o zi si o ora din saptamana la care sa vorbiti la telefon, pentru a va pune la curent cu noutatile.
3. Petreceti impreuna weekend-urile, iar daca nu puteti cu intreaga familiei, il poti trimite doar pe copil in vizita pentru cateva zile la bunci.
Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 11:38
Citeşte mai mult...
 
Ajuta-ti copilul sa treaca mai usor peste o cearta cu prietenul sau: poveste terapeutica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 28 Septembrie 2011 21:04
Copiilor le plac povestile. In afara de faptul ca ii duc pe copii in lumi minunate, punandu-le la lucru imaginatia si creativitatea, povestile pot avea si un rol terapeutic pentru copii. Atunci cand copilul tau e trist pentru s-a suparat cu un coleg de la gradinita, ce poti face pentru a-l ajuta? Ii poti spune o poveste!
De ce ai nevoie
coli albe
hartii colorate
Cum se procedeaza? Haide sa ne imaginam impreuna urmatoarea activitate:
1. Asaza pe masa de lucru cateva coli albe de hartie si o serie de creioane colorate.
2. Deseneaza cu un marker cate o bula de forma unui norisor pe fiecare foaie in parte.
3. Cheama-l pe copilul tau si prezinta-i urmatoarea poveste: “Mama furnica si-a dus de dimineata copilasul-furnica, la gradinita. Intr-o pauza, copilasul-furnica a inceput sa joace cu prietenele lui, un joc de care s-a plictisit dupa cateva minute si a vrut sa aduca cateva modificari care i s-au parut ca pot face jocul mai interesant. Celelalte furnicute s-au suparat pe cel mic si i-au spus verde-n fata ca nu vor sa se mai joace cu el. Copilasul-furnicuta a inceput sa planga si a ramas singur in mijlocul salii de joc. Educatoarea l-a vazut si l-a luat deoparte pentru a afla despre ce este vorba.
Ultima actualizare Joi, 29 Septembrie 2011 07:15
Citeşte mai mult...
 
Primul pas spre independenta. Incurajeaza-ti copilul sa aiba initiativa PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 23 Septembrie 2011 14:34
Majoritatea personalitatilor care au influentat cultura sau stiinta au fost copii care, incurajati de parinti, au avut initiative si le-au putut pune in aplicare. De exemplu, George Enescu s-a aratat interesat de studiul viorii la varsta de 3 ani, iar la dorinta copilului, tatal sau i-a cumparat o vioara adevarata la care sa cante, desi posibilitatile financiare ale familiei nu erau extraordinare. Recomandari pentru a stimula initiativa copilului tau
1. De cate ori este posibil, ofera-i posibilitatea de a alege: hainele pe care le va purta (pantaloni sport sau rochia rosie? ), sportul pe care il practica (baschet sau volei?), cum petrece timpul liber (merge la plimbare in parc sau prin magazine cu prietenele?), ce responsabilitati isi asuma in casa (te ajuta sa gatesti sau te ajuta sa speli vasele?) sau ce carti citeste (autori romani sau autori straini etc).
2. Incurajeaza-ti copilul sa incerce lucruri noi: modalitati noi de a petrece timpul liber, o noua limba straina sau legarea de noi prietenii. Multi copii evita lucrurile pe care nu le cunosc, din teama ca nu vor reusi sa le invete. Daca si copilul tau se incadreaza in aceasta categorie, incurajeaza-l sa inceapa cu activitati usor de realizat. Treptat, increderea copilului in el insusi va creste si se va indrepta singur catre lucruri noi. 
Ultima actualizare Vineri, 23 Septembrie 2011 14:41
Citeşte mai mult...
 
Recomandari pentru parinti: Inceputul de an scolar PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 18:40
Ati cumparat impreuna caiete, ghiozdan, haine noi… Ati pus ceasul sa sune devreme…Totul pare pregatit pentru inceputul scolii. Noi credem ca mai sunt totusi cateva lucruri pe care sa le iei in considerare. Iata cateva teme de gandire pe care ti le propunem la inceput de an:
 
1. Inceputul scolii poate fi un factor de stres pentru copilul tau. Si pentru tine. Inceperea scolii poate fi un motiv de bucurie sau o adevarata sursa de stres pentru unii copii. Profesori noi, materii diferite, un orar mai incarcat, toate acestea pot fi surse de stres pentru copil. Fii alaturi de el. Ofera-i informatiile si sprijinul de care are nevoie pentru a intelege sensul scolii si pentru a se acomoda cat mai rapid. Incearca sa-ti pastrezi calmul si rabdarea.
 
2.“Mai lasa-ma sa dorm!” sau rutina de dimineata. Trezitul de dimineata este o problema pentru copiii de orice varsta. Ajuta-l sa-si creeze o rutina in privinta somnului, indiferent daca va urma o zi de scoala sau o zi de weekend. Invata-l sa-si pregateasca seara toate lucrurile de care au nevoie in ziua urmatoare. Transforma trezitul intr-un moment placut de intimitate cu copilul tau: cateva imbratisari si o privire calda e tot ce are nevoie atunci cand e mic scolar. La varsta adolescentei, chiar daca doreste sa fie tratat matur si cu seriozitate, nu strica glumele de dimineata sau trezitul cu un pahar de ceai fierbinte langa pat.
 
Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 19:08
Citeşte mai mult...
 
Cateva recomandari pentru inceputul de scoala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 01 Septembrie 2011 19:28
Ati cumparat impreuna caiete, ghiozdan, haine noi… Ati pus ceasul sa sune devreme…Totul pare pregatit pentru inceputul scolii. Noi credem ca mai sunt totusi cateva lucruri pe care sa le iei in considerare. Iata cateva teme de gandire pe care ti le propunem la inceput de an:
 
1. Inceputul scolii poate fi un factor de stres pentru copilul tau. Si pentru tine. Inceperea scolii poate fi un motiv de bucurie sau o adevarata sursa de stres pentru unii copii. Profesori noi, materii diferite, un orar mai incarcat, toate acestea pot fi surse de stres pentru copil. Fii alaturi de el. Ofera-i informatiile si sprijinul de care are nevoie pentru a intelege sensul scolii si pentru a se acomoda cat mai rapid. Incearca sa-ti pastrezi calmul si rabdarea.
 
2.“Mai lasa-ma sa dorm!” sau rutina de dimineata. Trezitul de dimineata este o problema pentru copiii de orice varsta. Ajuta-l sa-si creeze o rutina in privinta somnului, indiferent daca va urma o zi de scoala sau o zi de weekend. Invata-l sa-si pregateasca seara toate lucrurile de care au nevoie in ziua urmatoare. Transforma trezitul intr-un moment placut de intimitate cu copilul tau: cateva imbratisari si o privire calda e tot ce are nevoie atunci cand e mic scolar. La varsta adolescentei, chiar daca doreste sa fie tratat matur si cu seriozitate, nu strica glumele de dimineata sau trezitul cu un pahar de ceai fierbinte langa pat.
Ultima actualizare Joi, 01 Septembrie 2011 19:33
Citeşte mai mult...
 
Micul bucatar. Astazi gatesti impreuna cu copilul tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 27 August 2011 08:58
Se intampla ca uneori din cauza lipsei de timp, a oboselii si a stresului sa nu ti se para o idee buna sa il primesti pe cel mic in bucatarie atunci cand gatesti. ”Ceva bun de mancare si rapid de facut” este deviza dupa care vrei sa-ti organizezi timpul in bucatarie. A-l implica pe copil in pregatirea mancarii are insa cateva avantaje.
 
De ce este bine sa il implici pe copil in pregatirea mancarii? Iata cateva dintre avantajele implicarii copilului in pregatirea mancarii.
* Petreci timpul impreuna cu copilul si simultan, realizezi o sarcina casnica.
* Ii formezi unele abilitati si deprinderi ce favorizeaza dezvoltarea motricitatii.
* Ii dezvolti sensibilitatea gustativa si mirosul, incurajandu-l sa guste sau sa miroase ingrediente.
* Invata cuvinte noi- referitoare la alimente, la instrumentele din bucatarie sau la actiunile pe care le realizezi pentru a gati.
*Il ajuti sa invete concepte matematice de baza: „mai mult/mai putin”, „mai mare/mai mic” sau numaratorile simple sunt cateva dintre conceptele matematice pe care le implica gatitul.
Citeşte mai mult...
 
Ce inseamna furia parintilor? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 17 August 2011 13:00

”Sunt parintele lui si trebuie sa ma asculte!”

”Il invat eu minte!”

”Om fac din el, sa vezi numai ce o sa ma asculte!”

”Acum ori niciodata il pun la punct. Ma tine el minte pentru asta!”

Iti suna cunoscute replicile de mai sus? Probabil ai rostit cel putin una dintre ele sau ai auzit macar un parinte vorbind astfel. Ceea ce ele ascund sunt emotii negative: furia, nerabdarea, lipsa de toleranta la frustrare, dorinta de a pune la punct, de a manifesta controlul, de a modela pe cei din jur. De ce apare furia in relatia parinte- copil?

Furia este una dintre emotiile cele mai frecvent intalnite in randul parintilor deoarece: lipsa de timp provoaca fisuri in relatia de comunicare cu copilul, iar deseori mesajul care se doreste transmis este gresit inteles stresul si programul de zi cu zi de la serviciu reduc energia si rabdarea parintilor pentru a-i asculta, a-i observa pe copii si a le raspunde asa cum au nevoie acestia parintii au asteptari prea mari de la copii. In cazul in care tu iti doresti sa ai un copil cu 10 pe linie, un copil care sa nu cauzeze probleme sau neintelegeri in cadrul scolii sau in grupul de prieteni, iar copilul prin comportamentele sale iti demonstreaza exact contrariul, sansele ca furia ta sa apara sunt extreme de mari.

Ultima actualizare Miercuri, 17 August 2011 17:06
Citeşte mai mult...
 
„Mami, mai vreau o inghetata!” Tehnici de negociere cu un prescolar PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 11 August 2011 11:50

Situatii in care esti nevoit sa negociezi cu un prescolar Iti prezentam in continuare cateva situatii concrete care pot aparea in relatia cu copilul tau. Noi te ajutam prezentandu-ti mai multe tehnici de negociere si exemplificand modul in care acestea se pot aplica. Nu pretindem ca solutiile propuse in randurile de mai jos reprezinta o „reteta a succesului”. Felul in care aceste situatii pot fi rezolvate depinde mult de relatia parinte copil, de contextul in care apar si de tehnica de negociere pe care parintele o foloseste.

1. Te afli in magazin si copilul tau observa o papusa foarte scumpa pe care doreste sa o aiba si iti spune acest lucru. Cum reactionezi? Poti incerca tehnica argumentarii. Ii poti vorbi despre faptul ca are destule papusi asemanatoare acasa, despre faptul ca trebuie sa respectati lista de cumparaturi si despre faptul ca deocamdata nu aveti bugetul necesar pentru a cumpara papusa. O alta tehnica este de a-i atrage atentia spre o alta papusa mai ieftina pe care o observi in magazin, ai putea sa-i spui ca acum e nevoie sa cumparati lapte de la raionul cu lactate si dupa aceea va veti intoarce pentru papusa. Daca accepta, este bine sa-i ocupi mintea si privirea indicandu-i tot felul de obiecte pe care sa le priveasca din magazin si despre care sa-i vorbesti- in final este posibil sa uite de papusa dorita. Acestea sunt exemple tipice pentru tehnica tergiversarii. Este bine totusi sa nu folosesti aceasta tehnica in exces, pentru ca nu va functiona decat pe termen scurt. In plus, este posibil ca cel mic sa nu uite de obiectul promis si sa isi piarda increderea in tine in momentul in care vede ca nu iti vei indeplini promisiunea. 

Ultima actualizare Joi, 11 August 2011 14:26
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact