logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Cum sa il inveti despre emotii? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 10 Octombrie 2010 14:10
Stiai ca prescolarii sunt inca prea micuti pentru a recunoaste un spectru larg de emotii? In general o emotie poate fi evaluata dupa doi indicatori: valenta (axa bun-rau) si intensitatea (mai mult sau mai putin intens). Pana a intra la scoala, in primele clase, copiii evalueaza orice situatie mai mult pe axa bun-rau, adica dupa valenta. Este foarte important pentru copii sa invete sa-si recunoasca propriile emotii, dar si pe cele ale celor din jur, sa fie capabili sa-si controleze reactiile de fata cu ceilalti, adica sa dezvolte un control al furiei si al emotiilor negative. De aceea iti propunem o activitate prin care sa-i facilitezi copilului tau accesul la a invata despre emotii. De ce ai nevoie?
* 4 cartonase
* O cantitate mare de acuarela de culoare galbena
* Creion/carioca neagra si foarfeca
* O coala alba
Citeşte mai mult...
 
Cum sa economisesti timp in mediul online PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 08 Octombrie 2010 19:54
Iti propun ca in urmatoarele ore sa monitorizezi cat de des ia pauza copilul tau atunci cand se afla in fata monitorului. Cat de des crezi ca ar trebui? Adolescentul tau este in mod frecvent cautat de cunostinte sau alti prieteni pentru a le rezolva problemele cu calculatorul? Este copilul tau un mic Bill Gates, dar totusi il mai auzi plangandu-se cateodata ca pierde destul de mult timp cautand informatii pe internet si nu reuseste sa-si faca un plan incat sa economiseasca timpul? Exista si cateva solutii pentru asta. Cum poti sa-l ajuti pe copilul tau sa economiseasca timp in mediul online?
 
Vorbim de lipsa concentrarii si a focusarii. Sunt foarte multe sarcini pe care trebuie sa le realizeze online si deschizand mai multe ferestre deodata ajunge sa lucreze pentru fiecare si sa nu aiba rezultate bune. Acest lucru se datoreaza unei distribuiri a atentiei spre mult prea multe zone, ceea ce presupune si o scadere a concentrarii atentiei, dar si o performanta scazuta pentru fiecare in parte. Iata cateva strategii pe care le-ar putea utiliza:
Citeşte mai mult...
 
Hi5-ul pe intelesul parintilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 06 Octombrie 2010 09:48
Probabil ca ai inceput sa te ingrijorezi in privinta utilizarii internetului din ce in ce mai des de catre copilul tau. Unii specialisti invitati la diverse emisiuni tv vorbesc despre efectele negative, problemele de sanatate, problemele sociale cu care copilul tau, utilizator infocat al diverselor site-uri ar putea suferi. Cat de bine stii ce anume face copilul tau pe internet? Enumera in gand cateva dintre site-urile accesate in mod frecvent de copil. Copiii de gimnaziu au devenit adevarati fani ai unor site-uri de socializare precum: Hi5, Facebook, Myspace, Twitter etc. Ce sunt aceste site-uri? Ce anume presupun? Iti poti face prieteni, poti trimite poze si comunica in timp real cu oameni aflati in celalalt capat al lumii? Vom incerca sa gasim raspunsuri la toate aceste intrebari.
Ultima actualizare Miercuri, 06 Octombrie 2010 10:07
Citeşte mai mult...
 
Nu am timp sa merg la sedinta cu parintii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 04 Octombrie 2010 10:40
„Pentru unii parinti, mersul la scoala inca mai este o experienta neconfortabila” (E. Ciohondaru)
 
Cand ai fost ultima data la sedinta pentru parinti organizata de cadrul didactic responsabil al clasei in care se afla copilul tau? De cate ori o serie intreaga de motive te-au impiedicat sa ajungi la intalnirea cu profesorii copilului tau? In calitate de cadru didactic, de cate ori nu ai simtit frustrarea pentru ca desi ai incercat sa reduci numarul sedintelor tocmai pentru ca stii ca parintii sunt persoane extrem de ocupate, nici macar la singura sedinta pe semestru nu s-au prezentat decat o mica parte dintre parinti? Cu situatii de acest gen se confrunta invatamantul din ziua de azi.
 
Chiar daca pare a fi o latura ce necesita un interes relativ scazut, este bine sa le oferim un loc prioritar sedintelor pentru parinti. Multi parinti, cunoscandu-si copiii, refuza sa mai mearga la sedinte pentru ca le e teama de ce vor afla: „Cine stie ce isprava a mai facut copilul meu!”. Ti-e teama de rubrica din catalog, cea cu notele, dar mai ales cea cu absentele? Chiar daca stiu ca au probleme cu notele sau absentele, de cele mai multe ori copiii percep simpla prezenta la sedintele cu parintii ca si o implicare din partea mamei sau a tatalui. Acest lucru inseamna ca iti pasa ce i se intampla. In plus, comunicarea parinte-profesor (scoala) are mai multe beneficii decat credeai. Spre exemplu, stiai ca, o comunicare eficienta parinte-scoala:
Citeşte mai mult...
 
Cum il inveti sa recunoasca cifrele PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 03 Octombrie 2010 09:11
Copilul tau inca nu a invatat sa scrie sau sa citeasca. Este insa curios si te intreaba frecvent despre numere sau cuvinte pe care le gaseste scrise pe diverse documente? Iata o modalitate prin care il poti apropia putin de lumea cifrelor si ii poti pune la lucru imaginatia. De ce ai nevoie:
* Carton colorat
* Foarfeca si creioane colorate
* Adeziv si margele
 
Cum se realizeaza?
1. Spune-i copilului ca veti realiza impreuna o cifra care va decora camera sa. Alegeti impreuna o cifra- poate fi varsta copilului sau oricare alta cifra preferati.
Citeşte mai mult...
 
Poveste pentru cei mici: Pusculita PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 02 Octombrie 2010 12:58
 
Copilul singur la parinti PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 01 Octombrie 2010 14:36
Majoritatea oamenilor au o reactie destul de stereotipizata atunci cand le spui ca ai un singur copil. “De ce doar unul ?” va fi prima intrebare, in timp ce, in mintea lor deja exista gata creionat portretul micutului tau. Iata-l: "e cu siguranta rasfatat";
"are de toate, iar parintii ii fac toate poftele";
"cauta mereu sa fie in centrul atentiei";
"nu stie sa fei generos";
"e foarte dependent de parintii lui";
"se simte singur" etc.
 
Acestea sunt doar o parte din caracteristicile pe care le are copilul singur la parinti in viziunea celor mai multor oameni. Cu toate acestea, in secolul XXI, multe familii au ales sa aiba un singur copil. Care sunt cauzele unei astfel de schimbari?
 
1. Nivelul economic si implicit statutul socio-economic scazut a dus la modificari in paternul familial. Preturile au crescut, forta de munca si locurile de munca sunt din ce in ce mai putine, astfel ca oamenii nu isi mai permit cheltuielile pe care le implica mai multi copii.
Citeşte mai mult...
 
Cand copilului ii este frica de intuneric PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 27 Septembrie 2010 11:35

Majoritatea copiiilor dezvolta, mai ales in primii ani de viata, cateva frici fata de diverse lucruri, animale, insecte sau persoane. Unora nu le plac deloc clovnii nici macar in perioada adulta fiindca s-au speriat foarte tare atunci cand erau mici si au ramas cu un senzatie neplacuta cand ii zaresc. Sentimentele de neplacere sau teama apar frecvent, insa cateodata putem vorbi de reale fobii. O parte se solutioneaza odata cu trecerea timpului, insa altele raman la fel de vii ca si in copilarie. Frica de intuneric este una dintre cele mai frecvente printre prescolari.

 

Cum se manifesta ea?

* refuzul de a dormi in camera proprie, seara, dupa lasarea intunericului

* plansete si tipete atunci cand sunt lasati in camera, singuri

Ultima actualizare Luni, 27 Septembrie 2010 20:44
Citeşte mai mult...
 
Ştirile prezentate la televizor pot speria copilul PDF Imprimare Email
Duminică, 26 Septembrie 2010 18:44

Stirile prezentate la televizor au, intr-o anumita masura, un rol educativ. Din pacate insa, multe dintre acestea prezinta evenimente violente. Fie ca e vorba de dezastre naturale, de accidente de masina sau de orice alt fel de imagini agresive, ele pot produce multa confuzie si teama in mintea copiilor.

 

Stirile despre inundatii sau despre cutremure ii pot face sa se intrebe daca asa ceva nu se poate intampla si cu casa lor, mediul cel mai sigur din viata lor. Modul in care cei mici percep stirile depinde de varsta si de nivelul de maturitate.

Ultima actualizare Duminică, 26 Septembrie 2010 18:50
Citeşte mai mult...
 
Poveste pentru cei mici: Bulinul albastru PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 26 Septembrie 2010 16:34
Ultima actualizare Duminică, 26 Septembrie 2010 08:24
 
Invata-l despre reciclare PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010 06:55

Ti se intampla sa arunci o multime de lucruri atunci cand se uzeaza pentru ca le mai poti utiliza deloc. Am ajuns in situatia in care, e uneori mai ieftin sa cumperi ceva nou decat sa repari ceea ce s-a stricat. Iti propunem o activitate prin care poti sa-ti inveti copilul despre procesul de reciclare. Astfel, il vei ajuta sa inteleaga si principiul din chimie, “nimic nu se pierde, totul se transforma”. Astfel, iti sugeram urmatoarele tipuri de activitati pe care le poti implementa in familia proprie.

De ce ai nevoie?

* Deseuri incepand cu hartie, materiale, obiecte etc.

* O cutie de carton

* Capsator si foarfeca

* Hartie cartonata si acuarele

* Agrafe si lipici

Citeşte mai mult...
 
Sapte recomandari pentru petrecerea timpului in aer liber PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 24 Septembrie 2010 11:47
Stiai ca, copiii care petrec mai mult timp in casa si in spatii inchise sunt mai predispusi la diverse tulburari? Un studiu realizat de Natural England, un grup de cercetatori din Marea Britanie sustin ca, spatiile deschise, precum gradinile sau parcurile au un rol terapeutic foarte bun, ajuta la imbunatatirea concentrarii si la scaderea nivelului de stres.
 
Iata cateva modalitati prin care poti sa promovezi miscarea si jocul in aer liber:
1. Propune-le celorlalti parinti de la gradinita sa organizati un cros in fiecare sambata sau duminica impreuna cu copiii. Va fi o activitate in grup, in care interactiunea si comunicarea se vor afla la cote maxime.
 
2. De fiecare cand iese de la scoala, copilul tau poate fi dus in parcul din apropierea blocului. Daca nu exista un spatiu amenajat pentru miscare si distractie puteti sa mai ramaneti inca 20 de minute in curtea scolii pentru a va bucura de tobogane, leagane sau labirinte.
Ultima actualizare Vineri, 24 Septembrie 2010 11:33
Citeşte mai mult...
 
Video: Destinde-te cu Piaget (III) PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 23 Septembrie 2010 18:11
Stadiul senzoriomotor 0-2 ani
Cunoasterea lumii se realizeaza in acest interval de varsta, prin manipularea obiectelor care ii ofera copilului informatii senzoriale si perceptive despre acestea. Perioada incepe cu manifestarea reflexelor si se sfarseste cu coordonari complexe ale abilitatilor senzorio-motorii. In acest stadiu copilul invata sa se diferentieze de lumea inconjuratoare, sa isi delimiteze contururile propriei persoane. Tot in aceasta perioada incepe sa inteleaga cauzalitatea in timp si spatiu.
 
 
Una dintre achizitiile majore ale stadiului este dobandirea conceptului de obiect permanent (obiectul continua sa existe chiar si atunci cand nu mai este direct perceput). In filmuletul de mai jos veti observa cateva secvente de experiment in care, copiilor li se ascunde un obiect in fata ochilor, sub un material. Sarcina lor este de a indica locul in care obiectul a disparut.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111213141516UrmătorSfârşit »

Page 13 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact