logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Handmade: Cum sa faci o geanta de la A la Z? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 17:14
Desi de cele mai multe ori este bine sa apelezi la un specialist si sa cumperi lucruri handmade de la o persoana care s-a perfectionat in a le face, nimic nu se compara cu placerea de a le realiza chiar tu. Astazi iti spunem cum iti poti realiza un model simplu de geanta tip “sac”. Trage-ti masina de cusut mai aproape, pregateste materialul in functie de cat mare / mica vrei sa iti fie gentuta.
 
Tiparul propus de Anca (http://happybags4u.blogspot.com/) este pentru o geanta cu urmatoarele dimensiuni: 42 cm latime si 32 cm lungime (geanta) si 53 cm lungime si 12 cm latime la baza si 9 cm in partea de sus, pentru bretea. Ti-ar mai trebui si ceva bri-briz-uri pentru decor: nasturi haiosi sau diverse aplicatii (care se pot coase sau lipi cu fierul de calcat).
 
Intai de toate trebuie sa decupezi materialul. (fig 1)
Dupa ce o decupam, prindem gentuta cu bolduri si o coasem. Le fel procedam si cu captuseala, insa nu ii coasem si baza. (fig.2)
Ca sa fie mai practica, ii facem si un compartiment, cu doua buzunare: decupam o bucata de material de latime 42 cm si lungime 23 cm si ii facem un tiv. Indoim captuseala astfel incat cusatura sa vina pe mijloc.
Ultima actualizare Miercuri, 01 Decembrie 2010 09:41
Citeşte mai mult...
 
Dizabilitatile de invatare nu sunt o forma de retard. Cum poti sa-ti dai seama daca copilul tau are o deficienta de invatare PDF Imprimare Email
Luni, 29 Noiembrie 2010 08:50
“El are capacitatea, daca doar ar incerca mai mult, ar putea sa o faca, doar ca alege sa nu incerce”. “Daca ar fi doar mai atenta un pic, sigur ar intelege”. “Dupa ce ii explic ce are de facut ramane asa, uitandu-se lung la foaia de hartie, fara sa faca nimic. Cred ca ii lipseste motivatia”.
 
Diagnosticul de “dizabilitate de invatare” poate fi descurajant, la inceput, dar este important sa stim ca aceasta dizabilitate nu are nimic de-a face cu capacitatea intelectuala. De fapt exista personalitati importante din toate domeniile care avut dificultati de invatare. Printre acestea se numara Walt Disney, Alexander Graham Bell (inventatorul telefonului) sau Winston Churchill.
Semne ale deficientei de invatare
* atinge stadiile de dezvoltare mai lent;
* dificultati de coordonare sau de echilibru;
* dificultati in manipularea obiectelor mici, precum legarea sireturilor, folosirea creioanelor sau incheierea nasturilor;
Citeşte mai mult...
 
Tricolorul de 1 Decembrie PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 28 Noiembrie 2010 13:39
Se apropie o mare sarbatoare:1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Pentru a ajuta copilul sa inteleaga semnificatia sarbatorii, iti propunem o activitate impreuna cu copilul tau.
De ce ai nevoie?
* 3 fasii de material de culoare galbena, rosie si albastra, de marime egala si forma dreptunghiulara
* sfoara aurie sau galbena
* o bucata de lemn de forma cilindrica si subtire
* ac si ata de culoare alba
* foarfeca
Cum se realizeaza steagul?
1. Prezinta-i copilului in primul rand semnificatia activitatii voastre. Vorbeste-i despre ce anume inseamna un tricolor, care-i sunt semnificatiile, ce este un steag si care este ordinea culorilor etc.
Citeşte mai mult...
 
Cum petreci ziua de 1 Decembrie impreuna cu copilul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 09:27
Iata cateva recomandari pentru petrecerea zilei de 1 decembrie cu copilul tau:
1. Vizionati filme istorice. Va intelege astfel mai usor cum anume isi duceau viata oamenii in trecut, cat de importante au fost evenimentele istorice care au influentat soarta tarii noastre, care au fost principiile dupa care s-au ghidat cei care nu au ezitat sa lupte pentru tara noastra. Cautati documentare despre 1 decembrie si viata politica din acea perioada.
 
2. Propune-i copilului cateva activitati practice. Puteti recrea batalii celebre din istorie prin desene sau colaje. Alegeti un tablou sau un desen reprezentativ pe care il gasiti pe internet sau in cartile de istorie si incercati impreuna sa il reproduceti folosind creioane colorate, carioci sau acuarele.
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford te invata sa spui ”te rog” si ”multumesc” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 08:32
Pisica Crawford te invata importanta cuvintelor ”te rog” si ”multmesc”, contextul in care ele ar trebui utilizate, dar ofera si o imagine vizuala a reactiilor persoanelor catre care sunt indreptate aceste cuvinte. Incearca sa-l implici si pe copilul tau in acest proces de exersare si ajuta-l sa foloseasca cuvintele speciale, cat mai des. Vizionare placuta !
 
Codul bunelor maniere. La scoala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 24 Noiembrie 2010 10:13
Cum il inveti pe copil bunele maniere la scoala? Iata regulile fundamentale ale codului bunelor maniere si modul in care se aplica in modul scolar. E important ca cel mic sa inteleaga de ce e necesar sa le respecte, de aceea este bine sa ii oferi exemple.
 
Salutul – semn al bunelor maniere
Invata-l pe copil formulele de salut pe care sa le adreseze in fiecare dimineata cand ajunge la scoala, atat cadrului didactic, cat si celorlalti copii. In momentul in care intra in clasa, de dorit ar fi sa ofere un salut tuturor, nu doar colegilor pe langa bancile carora este nevoit sa treaca pentru a ajunge la locul lui.
 
Politetea fata de invatator sau profesor
In fata cadrului didactic, este indicat sa adopte o postura respectuoasa.
Ultima actualizare Miercuri, 24 Noiembrie 2010 09:33
Citeşte mai mult...
 
Codul bunelor maniere. In vizita. PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 22 Noiembrie 2010 15:15
Iti amintesti cu siguranta schita de I.L. Caragiale, „Vizita”. Dincolo de aspectele de care ne-am amuzat este bine sa vedem si mesajul serios al acesteia: rolul pe care bunele maniere in vizita il joaca in educatia copiilor.
 
Bunele maniere atunci cand copilul este gazda.
Salutul, comunicarea cu invitatii. Scuturatul mainii este un gest de respect si un salut nu numai intre cei de sexul masculin, ci si intre reprezentantele sexului frumos. Indiferent cine sunt persoanele care vin in vizita, limbajul folosit de copil trebuie sa fie unul care arata foarte mult respect. Daca printre musafiri se numara si copii, cel mai bine este sa-i duci in camera copilului tau si sa le puneti la dispozitie jucarii si jocuri pentru a petrece timpul in mod placut.
Ultima actualizare Luni, 22 Noiembrie 2010 17:38
Citeşte mai mult...
 
Copacul valorilor mele PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 21 Noiembrie 2010 13:39
Iti propunem in continuare o activitate practica prin care ii vei da ocazia copilului sa se gandeasca la ce inseamna valorile morale si care sunt valorile care caracterizeaza familia voastra.
 
De ce ai nevoie?
* coala A3 si coli A4
* carioci, creioane colorate sau acuarele
* lista cu numele tuturor membrilor de familie
 
Cum se realizeaza copacul valorilor?
 
1. Pe coala A3, scrie cu litere de tipar numele membrilor de familie, sub forma unui arbore genealogic. Poti chiar sa realizezi forma unui copac, daca vrei ca rezultatul sa fie inedit.
 
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford iti arata cum se spala pe dinti PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 17:06
Invata-l pe copilul tau sa se spele in mod corect pe dinti vizionand desenele cu pisica Crawford. Nu uitati ca dupa desene, sa realizati fiecare secventa rand pe rand, in fata oglinzii din baie. O idee foarte buna este sa va spalati pe dinti impreuna. Astfel isi va insusi mai usor toate miscarile. Vizionare placuta !
 
Codul bunelor maniere. La masa. PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 17 Noiembrie 2010 14:52
Iata cateva aspecte de care e bine sa tii cont atunci cand il inveti pe copil cum sa manance sau cum sa stea si sa vorbeasca la masa.
 
Folosirea tacamurilor
Invata-l cum anume se asaza tacamurile la masa. Indiferent daca este baiat sau fata, copiii sunt foarte interesati de aceste lucruri fiindca lor li se pare ca dintr-o data au acces la o activitate pe care numai adultul o realizeaza. Uita asadar grija ca va sparge ceva si permite-i copilului tau sa te ajute de acum incolo la aranjarea mesei.
Cum si cat mancam la masa
Mancarea se mananca incet, cu inghitituri mici si dese. Ea se mesteca bine pentru a evita senzatia de sufocare si chiar inecare, atat de frecvente la copii.
Citeşte mai mult...
 
Codul bunelor maniere pentru copii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 15 Noiembrie 2010 11:01
Cu siguranta, ai inceput sa il inveti pe copil regulile de buna purtare. Daca vrei sa afli cat de bine si-a insusit cele mai importante reguli de comportament, il poti supune pe cel mic la un test scurt. Adreseaza-i urmatoarele intrebari:
* Intre prieteni si in cadrul familiei, mai este nevoie sa spui „Multumesc” si „Te rog”?
* Cand intalnesti pe strada o persoana cunoscuta care nu pare sa te vada, o mai saluti?
* Este recomandat sa tii coatele pe masa in timp ce mananci?
* Cand intri in sala de clasa, ii saluti doar pe colegii langa care stai sau ii saluti pe toti colegii prezenti?
* Cum reactionezi atunci cand, in timp ce profesorul vorbeste, colegul tau vrea sa iti vorbeasca?
* Cum se foloseste servetul atunci cand esti la masa?
* Daca te dezechilibrezi in autobuz din cauza unei frane bruste si lovesti pe cineva, este nevoie sa iti ceri scuze?
Citeşte mai mult...
 
Melc, melc, codobelc... PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 14 Noiembrie 2010 13:38
Iti propunem o activitate la care cel mic va lua parte cu un mare entuziasm. Realizati impreuna un melc. De ce ai nevoie?
* 2 bucati de carton decupate in forma rotunda (ca marime orienteaza-te dupa diametrul gurii paharului de suc)
* o fasie de carton decupata intr-o forma serpuita
* boabe de piper negru, proumb, orez si fasole (boabe mici)
* seminte negre, capsator, pensula si acuarele
* aracet
Cum se realizeaza?
1.Una dintre bucatile de carton de forma rotunda va fi pictata cu verde. Incearca sa nu-i oferi prea multe indicatii despre cum trebuie sa picteze. Cu cat sunt mai multe umbre, cu va iesi mai frumos. Acest prim rezultat al activitatii va reprezenta frunza pe care se va afla melcul.
Ultima actualizare Duminică, 14 Noiembrie 2010 21:43
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford propune ca toata lumea sa se joace PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010 16:12
Desenele de astazi il prezinta pe Crawford in ipostaza de a gasi un joc la care pot sa participe toti copii. ”Uneori daca esti mai mic nu poti sa faci toate lucrurile pe care copiii mai mari le fac” este una din afirmatiile soricelului care se vede nevoit sa stea pe margine si doar sa priveasca joaca celorlalte personaje. Vizionati impreuna care este solutia pe care Crawford o gaseste.
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact