Un mic dejun sofisticat pe gustul tuturor gurmanzilor. E asa de usor de facut si mai gustos nu se poate.
Ingrediente 1/2 cana malai 2 cani apa sau lapte cateva linguri parmezan (optional) 4 oua sare, piper, boia carnati afumati sau orice alt mezel (pentru servit)
Mod de preparare:
Se face o mamaliga din malai si apa/lapte si putina sare. Ca sa nu se faca cocoloase eu pun malaiul in apa de la inceput, cand e apa rece, amestec bine si las sa fiarba.
Ultima actualizare Duminică, 03 Octombrie 2010 10:39
Brânza mozzarella, brânza cult a bucătăriei italiene care se bucură de popularitate peste tot în lume, se poate face şi în casă, relativ simplu şi cu un minim de efort. Ca principiu de bază, mozzarella se prepară prin opărirea caşului dulce, adică a laptelui covăsit şi strecurat de zer, şi frământarea lui pentru a primi formă, cel mai adesea sferică (bocconcini) sau alungită.
Mozzarella se prepară din lapte de vacă sau, varianta premium, din lapte de bivoliţă.
Quesadilla este numele generic atribuit de mexicani unei “plăcinte” cu brânză (queso, în spaniolă) simple sau în amestec cu alte ingrediente, emblematică pentru meniurile tex-mex. Simplă, uşor de realizat acasă, quesadilla este o gustare care cucereşte.