logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Scurt eseu despre Tradiţie şi Bun-simţ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Octombrie 2011 15:01

Relaţiile între trecut, prezent şi viitor sunt interesante, nu doar din punctul de vedere al istoriei (sau fizicii), ci mai ales al psihologiei. Psihologic vorbind, aceste relaţii ne definesc adesea starea de sănătate, fericirea şi eficienţa în ceea ce facem. Influenţa intenţionată a trecutului asupra prezentului şi viitorului – învaţă din trecut – este un truism la nivelul cunoaşterii de simţ comun. De asemenea, influenţa neintenţionată a trecutului asupra prezentului şi viitorului este un fapt interesant, bine ştiut deja din psihologia ştiinţifică; experienţele şi paternurile din trecut ne influenţează reacţiile psiho-comportamentale în prezent şi ne predispun spre anumite reacţii în viitor. Aceste cunoştinţe care ne spun că prezentul şi viitorul sunt influenţate (neintenţionat sau intenţionat) de trecut trebuie însă completate cu un lucru mai fascinant: Trecutul este influenţat (neintenţionat) de prezent!

Ultima actualizare Joi, 27 Octombrie 2011 18:46
Citeşte mai mult...
 
Cateva metode care sa te ajute sa fii punctual PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 02 Octombrie 2011 10:05
Se intampla uneori sa mai intarzii dimineata la serviciu, la sedinta cu parintii, sa iei copiii de la scoala, la intalnirea de afaceri? Atunci ar cam fi cateva probleme pe care ar trebui sa le rezolvi. Nu este foarte placut pentru cel care e nevoit sa te astepte. Unii oameni merg pe ideea daca eu stiu sa ajung la timp, atunci astept acelasi lucru si din partea celeilalte persoane. Intarzierea poate fi considerate si o lipsa de respect, desi uneori s-ar putea sa ai intr-adevar motive bine intemeiate. Asadar, vom incerca sa oferim cateva sugestii despre cum ai putea ajunge sa fii punctual.
Iata urmatorii pasi:

Recunoaste ca esti o persoana careia ii este greu sa fie punctual. Acesta este un prim pas. Daca ai acceptat asta despre tine, inseamna ca esti pregatit pentru schimbare si vei incerca sa faci tot posibilul ca sa o obti. Si asta mai cu seama daca intarziatul iti cam da din ce in ce mai des si batai de cap la serviciu (sefii au observant asta si nu le prea convine). Esti in aceasta situatie? Atunci ar fi bine sa incepi sa dai tot ce poti mai bun ca sa-ti corectezi slabiciunea.
Ultima actualizare Duminică, 02 Octombrie 2011 11:20
Citeşte mai mult...
 
Implicarea bunicilor in familiile cu parinti vitregi PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 22 August 2011 19:11
Într-o familie există trei tipuri de relaţii: relaţia mamă-tată (relaţia de cuplu), relaţia mamă-copil (MC) și relaţia tată-copil (TC). Studiile arată faptul că, calitatea relaţiei de cuplu influenţează relaţiile MC şi TC (în special în ceea ce privește componenta de căldură părintească, dar şi pe cea de sensitivitate). Problemele cu copii apar odată cu problemele de căsnicie.
 
Înţelegerea relaţiei de cuplu şi a relaţiilor MC şi TC reprezintă o bază pentru o mai bună intervenţie. Factorii care moderează relaţia dintre cuplu şi relaţiile MC, TC sunt: genul copilului, tipul familiei (părinți naturali sau părinți vitregi) şi timpul de când există relaţiile.
 
Ce este diferit fată de o familie normală ?
Ultima actualizare Marţi, 23 August 2011 07:40
Citeşte mai mult...
 
Plansul face bine sau nu? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 August 2011 08:47

Multe persoane se simt eliberate dupa un episod de plans necontrolat, intrand intr-o stare de liniste, dupa ce anterior fusesera foarte stresate. Se prea poate, insa, ca aceasta stare de bine sa fie doar una de suprafata, caci plansul nu este atat de benefic pe cat s-ar crede. Acest lucru il declara Jonathan Rottenberg, profesor de psihologie la Universitatea din Florida de Sud.

"Doar o foarte mica parte din episoadele de plans aduc o imbunatatire, contrar credintei populare". Potrivit Health Land, 97 de femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 48 de ani au tinut un "jurnal al plansului", inregistrandu-se un total de 1.004 asemenea situatii intr-o perioada de 3 luni. Pentru 61% dintre ele, lacrimile nu au adus o imbunatatire a dispozitiei, facandu-le sa se simta chiar mai rau decat inainte. Doar 30% dintre ele au fost norocoase si s-au simtit mai bine, in timp de 9% dintre ele au inregistrat o stare de spirit mult mai proasta.

Citeşte mai mult...
 
Cateva lucruri pe care poate nu le cunosteai despre comportamentul alimentar PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 13 August 2011 18:45
Comportamentul alimentar face parte din viaţa noastră de zi de zi. Implicaţiile pe care acesta le are asupra sănătaţii sunt enorme. Pentru sănătatea copiilor este foarte important să inţelegem atitudinile pe care aceştia le au faţă de comportamentul alimentar. De asemenea este importantă înţelegerea acestui comportament în sine şi factorii care îl determină.
 
Studiile din literatura de specialitate arată că obiceiurile alimentare dobândite în copilărie se menţin şi asupra perioadei adulte (Kelder et al, 2004), iar influenţa comportamentului alimentar din copilărie are efect asupra stării de sănătate în perioada adolescentă şi cea adultă, de aceea este necesar ca încă de la o vârstă fragedă să adoptăm comportamente alimentare sanogene.
Ultima actualizare Sâmbătă, 13 August 2011 19:03
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 11 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact