logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Cine si cum sunt mamele care abandoneaza? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 11 Iulie 2010 07:10

Frecvent ne intrebam de ce unele mame isi abandoneaza copii pe strada, in diverse centre maternale sau pur si simplu in spitale. Multi judecam, insa motivele care stau la baza acestei decizii sunt diferite si multiple. Pe baza unui raport UNICEF din anul 2006, iata cateva caracteristici ale mamelor care si-au abandonat copiii:


Varsta mamelor. O cauza a abandonului este varsta foarte scazuta a mamelor. Aceste mame isi incep viata sexuala foarte devreme, in jurul varstei de 13-14 ani. Este o varstă care nu le permite sa-si inceapa viata pe cont propriu alaturi de copilul lor. Atunci sunt altii care decid pentru ele, de regula parintii sau partenerii lor de viata. Mamele minore nu au la 13-14 ani dezvoltate instinctele materne si nu fac opozitie la sfatul de a lasa copilul in grija statului. Conform datelor obţinute de UNICEF, mamele foarte tinere, sub 20 de ani, deţin o pondere 27,6%. Pe ansamblu, varsta medie a mamelor a fost de 24 de ani, cu limite extreme la 14 si 43 de ani. Ponderea mamelor sub 16 ani la nasterea copilui a fost de 6,5%.

Ultima actualizare Miercuri, 18 Mai 2011 15:45
Citeşte mai mult...
 
Ce este ejacularea precoce? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 07 Iulie 2010 07:43

Stiai ca…
- 1 din 3 barbati are probleme de ejaculare precoce?
- cauzele organice sunt foarte rare, mult mai frecvent ele sunt de natura psihologica?
- in aproximativ 50% din cazuri, partenera nu este satisfacuta?


Ejacularea precoce devine o problema atunci cand are loc pierderea controlului ejaculator, persoana in cauza realizeaza mai putin de 10 intromisiuni, ejacularea apare la 30 de secunde-1 minut, dupa penetrare, iar barbatul atinge orgasmul inainte de partenera. Odata cu cresterea in varsta, controlul ejaculator este mai mare, astfel ca. aceasta problema apare cu precadere la adolescentii care tocmai si-au inceput viata sexuala sau sunt neexperimentati. Aceasta tulburare poate sa apara pe fondul unui stres professional, a tulburarii de anxietate, datorita problemelor conjugale si survine in faza de platou, imediat dupa faza de excitatie. Un factor declansator al problemei poate fi constituit si din invatarea dificila a sexualitatii. Acest lucrur inseamna ca, primele experiente au avut loc in zone in care puteau fi cu usurinta observati (in propria camera, alaturi de cea a parintilor, in masina din fata casei ori din garaj) ceea ce a creat un stres destul de ridicat.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Iulie 2010 07:52
Citeşte mai mult...
 
Ce facem cand dorinta sexuala dispare? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 04 Iulie 2010 07:07

Lipsa dorintei sexuale este una dintre cele mai frecvente probleme cu care cuplurile din ziua de astazi se prezinta la terapeut. Aceasta problema poate sa afecteze in masura egala barbatii si femeile si poate genera si alte probleme in cuplu. Cum stim daca dorinta sexuala proprie sau a partenerului a disparut? Iata cateva semne:

Activitatile sexuale sunt din ce in ce mai putin frecvente;
-
Dorinta de activitate sexuala este scazuta;
-
Apare insatisfactia fata de propria sexualitate, de procesul de copulatie, precum si de intreg procesul desfasurat in cadrul actului sexual;
Nivelul de fantasme sexuale este foarte redus;
-
Persoana nu mai reactioneaza la avansuri sexuale, jocuri erotice sau la prezentarea de materiale - pornografice;
Repertoriul activitatii sexuale este foarte restrans;

Ultima actualizare Duminică, 04 Iulie 2010 07:48
Citeşte mai mult...
 
Hai sa ne jucam intre pagini de carte PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 27 Iunie 2010 07:32

“Vine vara, bine-mi pare!” e una dintre cele mai bine cunoscute replici utilizate de copii, de toti cei ce ubresc anotimpul calduros, dar si de oamenii care pe timp de vara au parte de concedii. Si pentru ca oarele e sus pe cer, de dimineata si pana seara, norii sunt rebeli si apar din cand in cand, apa e calda, majoritatea ne gandim deja la plaja si leneveala. Unii ne propunem in timpul anului sa citim cate o carte, altora le e dor sa rasfoiasca o cartulie pe care au iubit-o in anii copilariei sau ai adolescentei. Ne propunem, “vara aceasta vom citi !”. Doar ca, soarele si vremea ne cam dau peste cap toate planurile, iar plunile calduroase trec si cartile ne asteapta pe rafturi cu un strat de praf deasupra. Cum ar fi daca ai reusi sa faci tot ce ti-ai propus sis a-ti mai ramana inca si putintel timp liber? Iata cateva sugestii:

Ultima actualizare Duminică, 27 Iunie 2010 07:54
Citeşte mai mult...
 
Bautura, bat-o vina! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 24 Iunie 2010 16:03

WIESER: “In anticamera alcoolismului se poate gasi intreaga tipologie a nevrozelor si psihozelor, precum si o serie de persoane fara trasaturi deviante” Primul care a introdus termenul de “alcoolism” a fost Magnus Hus care in 1852 il folosea pentru a desemna orice abuz de bauturi alcoolice. In 1951, Comitetul de experti O.M.S. (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a formulat urmatoarea definitie: ” alcoolicii sunt bautori excesivi, a caror dependenta fata de alcool a atins un asemenea grad, incat aceasta antreneaza tulburari psihice, somatice si altereaza relatiile sociale. Exista 3 grupe de factori care contribuie la aparitia alcoolismului:

Ultima actualizare Joi, 24 Iunie 2010 16:15
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334UrmătorSfârşit »

Page 31 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact