logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Jeni Chiriac, psihoterapeut: “Avem tendinta de a ne da singuri diagnostice” PDF Imprimare Email
Luni, 26 Iulie 2010 16:08

“Sunt implinita, dar am trecut printr-o perioada in care am simtit nevoia sa ma regasesc”. Sunt cuvintele poate cele mai citite zilele acestea. Unii s-au intrebat cum de este posibil asa ceva in cazul unei persoane care parea sa aiba totul: cariera, familie, copil. Altii vorbesc despre o depresie profunda. Este depresia netratata un pericol de moarte? Ce se intampla cu copilul care isi pierde parintele inainte de a-l fi cunoscut? Psihoterapeutul Jeni Chiriac a discutat online despre abordarea psihologica a suicidului.

Ultima actualizare Luni, 26 Iulie 2010 16:17
Citeşte mai mult...
 
Cat de importanta e miscarea? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 22 Iulie 2010 13:22

Exista o multime de studii realizate de-a lungul timpului care au pus in evidenta beneficiile practicarii unui sport ori a miscarii in mod constant si regulat asupra organismului nostru. E adevarat ca niciodata nu avem suficient timp, bani pentru a merge la sala sau chef. Cu toate acestea m-am gandit sa va prezint o parte din avantajele miscarii:


1. Miscarea previne intarzierea si aparitia unor boli cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare, cancer, hipertensiune, depresie, osteoporoza sau moartea premature.
2. Exercitiile fizice cresc capacitatea functionarii cardiovasculare si scad cerinta de oxigen de la nivelul miocardului, ceea ce implicit va reduce vizitele la medical de families au la cel cardiolog.
3. Sistemul respirator functioneaza mult mai bine atunci cand organismul este educat in privinta practicarii miscarii prin modul in care oxigenul este utilizat si distribuit prin irigarea cu sange la nivelul organelor si la nivel cerebral.
4. Miscarea imbunatateste increderea in propria persoana si stima de sine fiind de un real folos pentru a putea trece cu bine peste situatiile stresante din viata de zi cu zi.

Citeşte mai mult...
 
Ce sunt tulburarile alimentare? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 20 Iulie 2010 12:11

Tulburarile alimentare pot fi explicate printr-o insatisfactie crescuta privind propriul corp, o preocupare destul de mare fata de mancare si o serie de elemente de personalitate si de natura cognitiva (ganduri despre sine conturate intr-o maniera negativa). Dintre cele mai importante tulburari alimentare, amintim anorexia si bulimia nervoasa.
Anorexia nervoasa prezinta cateva criterii dupa care poate fi diagnosticata conform DSM, IV (Apa, 1994): refuzul de a mentine o anumita greutate corporala, frica de a nu lua in greutate, perturbari ale imaginii corporale si amenoree in cazul fetelor (absenta a cel putin 3 cicluri menstruale). Anorexia poate sa fie de tip restrictiv (infometare) sau sa faca parte din categoria mancatului compulsiv (episoade foarte scurte din punct de vedere temporal, in care se ingurgiteaza o cantitate mare de alimente).
Bulimia nervoasa vizeaza episoade recurente de mancat compulsiv, dar aici se are in vedere si criteriul temporal si sentimentul de pierdere al controlului asupra mancatului. De asemenea, apar si comportamentele compensatorii de genul: activitati fizice foarte intense sau post negru. Toata aceasta gama de comportamente trebuie sa aiba loc conform DSM IV, de cel putin doua ori pe saptamana, timp de 3 luni. Bulimia nervoasa este de doua tipuri: purgare sau non-purgare (persoana deseori dupa un comportament de binge eating isi provoaca voma sau utilizeaza laxative din sentimentul de vinovatie pentru ca a mancat o cantitate prea mare de mancare).

Aceste tulburaru alimentare apar deseori insotite de alte probleme de natura psihica, de genul: depresie (65% din cazuri), anxietate ori abuz de substante (30 % din cazuri si insoteste de obiceu bulimia nervoasa). Care este cauza acestora?

Citeşte mai mult...
 
Cum le castigam increderea in noi? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 19 Iulie 2010 10:03

Increderea este un aspect ce tine de personalitate si care se castiga in timp, cu mult efort. Pentru ca cineva sa dobandeasca incredere intr-o alta persoana e nevoie ca aceasta din urma sa manifeste dovezi reale de onestitate, sa arate ca poate fi un sprijin real, o persoana pe care sa se poti baza in orice moment al zilei si al vietii. Iata cateva indicatii despre cum poti sa inveti pe altii sa castige increderea in tine:


1. Arata-i celuilalt ca ii esti aproape atunci cand are nevoie. Ofera-i umarul daca are nevoie sa planga, o ureche la care sa-ti sopteasca durerea si nemultumirile, o mana de ajutor in situatii limita.

Citeşte mai mult...
 
Chestionar: Cat de mare e dorinta ta sexuala? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 13 Iulie 2010 10:26

Tema dorintei sexuale a prezentat interes pentru cititori de aceea, am cautat sa va ofer si un chestionar utilizat in studii pe acest subiect. Chestionarul se numeste Sexual Desire Inventory (publicat pentru prima data in “The Sexual Desire Inventory: Development, Factor, Structure, and Evidence of Reliability,” by I. P. Spector, M. P. Carey, and L. Steinberg. 1996, Journal of Sex & Marital Therapy, 22, 175-190) si vizeaza nivelele dorintei sexuale. Prin dorinta, chestionarul intelege directionare si interes fata de activitatea sexuala. P

Pentru fiecare intrebare in parte trebuie sa incercuiti itemul/raspunsul care vi se potriveste cel mai bine si care exprima intr-un mod acurat gandurile si sentimentele dumneavoastra.

 CHESTIONAR:

 

1) In ultima luna, cat de mult ti-ar fi placut sa te angajezi intr-o relatie sexuala cu partenerul tau de viata (de exemplu atingeri la nivel genital, stimulare orala etc.)?

Ultima actualizare Marţi, 13 Iulie 2010 10:46
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 30 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact