logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Ce este fericirea? Emotiile pozitive vs. negative PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 28 Septembrie 2010 10:29

Atunci cand vorbim de fericire este util sa operationalizam acest construct in doua mari categorii: emotii pozitive si negative. Barbara Fredrickson este o cercetatoare care a castigat in anul 2000, un premiu foarte important pentru teoria ei despre functia emotiilor pozitive. Ea sustine faptul ca, acestea au avut un rol foarte important in evolutia noastra ca si fiinte umane. Ne ajuta pe plan intelectual, fizic, din punct de vedere al resurselor sociale si ne ajuta sa construim rezerve pe care mai apoi, in situatii de amenintare sa le putem utiliza din plin.

 

Atunci cand traim emotii pozitive, ne simtim mai bine, mai relaxati, iar cei din jur par sa ne placa mai mult, sa ne caute compania, sa ne ceara prietenia sau iubirea. Spre deosebire de momentele in care traim emotii negative, atunci cand relaxarea si buna dispozitie exista, vom fi mai expansivi, toleranti si creativi, deschisi spre idei si experiente noi.

Ultima actualizare Marţi, 28 Septembrie 2010 10:52
Citeşte mai mult...
 
Fericirea: Cat de fericit esti? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 22 Septembrie 2010 19:26

Iti propun un chestionar care nu-ti va lua mai mult de 5 minute. Scopul lui este de a afla cat de fericit esti in momentul de fata. Chestionarul nu este varianta oficiala tradusa si care se pliaza pe populatia romaneasca, ci o varianta foarte apropiata. Originalul a fost propus de Michael W. Fordyce si aplicat in principal pe americani.

In general, cat de fericit sau nefericit te simti? Alege una dintre variantele de mai jos care descrie cel mai bine media fericirii tale:

10. Extrem de fericit (ma simt in extaz, extrem de fericit, fantastic)

9. Foarte fericit (ma simt cu adevarat bine, euforic)

8. Destul de fericit (ma simt bine, vesel )

7. Fericit mediu (ma simt bine si oarecum voios)

6. Oarecum fericit (doar putin mai mult decat normal)

5. Neutru (nici fericit, nici nefericit)

4. Putin nefericit (doar putin sub neutru)

3. Moderat nefericit (ma simt putin cam rau)

Ultima actualizare Miercuri, 22 Septembrie 2010 19:26
Citeşte mai mult...
 
Stii ce anume tradeaza zambetul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 21 Septembrie 2010 10:15

Limbajul non-verbal este foarte important in interactiunea noastra cu cei din jur. Decodificat, el transmite ganduri bune partenerului de discutii, aprobare sau dezaprobare, recunostinta, simpatie, dezinteres sau iubire. Cu siguranta cunosti beneficiile zambetului despre care poti afla in aproape orice revista sau pe orice site, insa probabil ca nu stiai urmatoarele lucruri:

1. Exista doua tipuri de zambete numite: pan American smile si Duchenne smile.

2. In functie de modul in care zambesti se pot prezice cateva aspecte ce tin de viata ta, din urmatorii ani: satisfactia cu viata si casnicia, starea de bine si optimismul.

3. Modul in care zambesti in pozele din albumul de absolvire al liceului sunt resurse exceptionale pentru psihologi in ideea de a prezice cum anume te vei simti in propria ta piele, mai tarziu in viata de adult.

Ultima actualizare Marţi, 21 Septembrie 2010 10:34
Citeşte mai mult...
 
Cum faci fata unei concedieri? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 16 Septembrie 2010 12:12
Timpul nu mai are rabdare si din pacate, criza financiara care s-a abatut asupra lumii continua sa-si intinda tentaculele din ce in ce mai mult asupra vietii oamenilor. Din ce in ce mai multi indivizi raman fara locuri de munca, iar deciziile proaste luate de guvernantii tarilor duc la adancirea necazurilor pe care oamenii deja le au. Desi ne-am astepta ca odata cu trecerea timpului, sa treaca si criza, se pare ca, gandindu-ne la ziua de maine nu prea reusim sa mai intrezarim speranta. La sfaristul fiecarei zile de lucru, multi au ajuns sa se aseze in pat si sa multumeasca celui de sus pentru ca, inca mai au un loc de munca.
Si ce te faci daca in dimineata urmatoare, increzator, te duci spre lucru cu hainele carpite deja de atata uzura, iar seful te anunta: “esti concediat”. Unii o fac intr-o maniera delicata, cu o urma de regret pe fata, in schimb ce marea majoritate pur si simplu iti trantesc in fata vestea sau mai rau, iti lasa o hartie pe birou fara a-ti oferi sansa de a afla raspunsul la intrebarea “de ce?”.
Ultima actualizare Joi, 16 Septembrie 2010 14:34
Citeşte mai mult...
 
Si taticii pot suferi de depresie postnatala ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 14 Septembrie 2010 11:12

Daily Mail sustine ca 1 din 5 barbati dezvolta depresie dupa nasterea primului lor copil. Autorii cercetarii sustin ca, depresia la tatici apare din cauza presiunii resimtite in urma nasterii copilului, lipsei de somn, dar si a nivelului ridicat de responsabilitate care apare. Studiul a fost realizat UK Medical Research Council (MRC), University College London si a fost publicat in jurnalul medical Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. A fost realizat pe parinti, atat mamici, cat si tatici, de la nasterea copilului si pana cand acesta a implinit 12 ani. Ceea ce s-a observat  a fost faptul ca, 39% din mame si 21% din tati au dezvoltat simptome specifice depresiei postnatale cu cel mai mare risc in primul an de viata al copilului. Daca vrei sa citesti mai multe despre acest studiu, consulta site ul nhs.uk.

Ultima actualizare Marţi, 14 Septembrie 2010 11:02
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 26 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact