logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Cat de mult afecteaza stima de sine a femeilor supra-normoponderale, mass media? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 11 Noiembrie 2010 12:59
Cat de mult afecteaza stima de sine a femeilor supra-normoponderale, mass media? Dirk Smeesters si colaboratorii au fost interesati de modul in care indivizii cu index corporal diferit, se simt atunci cand sunt expusi unor modele din mass-media, slabe sau cu greutate mai mare. Cercetarea confirma ipoteza de la care au pornit, astfel ca, femeile cu un index corporal normal (intre 18,5 si 25) au nivele ridicate de stima de sine atunci cand sunt expuse unor imagini sau filmulete cu modele potrivite ca si greutate (pentru ca se simt similare cu acestea) sau care depasesc greutatea admisa pentru modele (fiindca se simt disimilare fata de ele).
 
Cercetarea de fata este importanta fiindca ofera noi informatii despre cum expunerea la mass media afecteaza stima de sine a femeilor supraponderale si/sau subponderale. Cele care au o greutate cu mult sub media populatiei, au o stima de sine crescuta atunci cand se uita la un model. Pe de alta parte, cele care sunt supraponderale, au o stima de sine care scade mereu, raportat la imaginea sau filmuletul cu modelul pe care il vad.
Ultima actualizare Joi, 11 Noiembrie 2010 13:52
Citeşte mai mult...
 
Esti mai fericit daca oferi decat daca primesti? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 09 Noiembrie 2010 11:13
 Crezi ca exista o anumita legatura intre contributia unei tari la programele de ajutorare internationale si fericirea cetatenilor? Conform unui studiu a 9 tari care sunt tari-donatoare exista o relatie directa intre nivelul de ajutoare straine si nivelul de fericire (in special UK si Franta), dar pentru alte tari europene se pare ca inca nu s-a descoperit nicio legatura.
 
Mark Arvin si colaboratorii au investigat comportamentul de a da si a oferi, dar si care sunt efectele asupra persoanei care ofera mai mult fara a se astepta sa primeasca.Se pare ca cei care ofera bani unor cauze de ordin social sunt mai fericiti decat daca i-ar cheltui singuri. De la afirmatia ma simt mai fericit daca cheltuiesc banii pro social- cadouri pentru altii sau donatii- decat sa-i cheltui strict pentru mine, a pornit ideea de a masura nivelul de fericire al cetatenilor ce apartin unor tari europene recunoscute la nivel international ca fiind, tari-donatoare.
 
Rezultatele au scos in evidenta Franta si UK-ul ca si tari in care nivelul de fericire al oamenilor este mai mare, in functie de cat de mult doneaza strainilor ajutoare. Cercetatorii sustin ca e normal sa fie rezultate diferite fata de celelalte 7 tari implicate in studiu datorita atitudinilor privind donatiile catre straini. Unele natiuni au sectoare de public mai mici care doneaza, altele doneaza la nivel de institutii si prin canalele media (evenimentele caritabile). 
Ultima actualizare Marţi, 09 Noiembrie 2010 11:25
Citeşte mai mult...
 
Cine esti si ce puncte forte ai? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 04 Noiembrie 2010 12:45
El este un om de valoare. Ce-ti trece prin minte atunci cand spui asta despre o persoana sau cand auzi zicandu-se asta despre cineva? Probabil ca e un om de caracter, un om cu valori care are un set moral foarte bine stabilit. M-am gandit sa vorbim astazi despre punctele foarte pe care oamenii le au, asa numitele strenghts. Afla care sunt punctele tale forte citind care sunt principalele caracteristici ale celor 24 de valori precizate in literatura de specialitate:
 
1. Curiozitatea si interesul se refera la deschiderea spre experienta si flexibilitate ce nu-si au locul in preconceptiile pe care unii le au inainte de a cunoaste cu adevarat esenta intr-o situatie sau despre o persoana. Curiozitatea poate fi specifica (esti interesat doar de un anumit domeniu) sau globala (ai ochii deschisi spre tot ce este nou).
 
2. Iubirea fata de invatare manifestat la cei ce o detin printr-o sete de cunoastere indiferent daca exista motivatie din afara sau pur si simplu citesti despre anumite subiecte fiindca pe tine te pasioneaza.
 
3. Judecata/ gandire critica poate fi observata prin faptul ca persoanele caracterizate prin acest punct forte prefera sa intoarca pe toate fetele o anumita situatie care nu le este suficient de clara, nu sar direct la concluzii, ci realizeaza analize profunde si isi bazeaza decizia pe dovezi.
 
4. Inteligenta practica/originalitatea vizeaza indivizii care ajung la o conluzie folosind alte cai decat marea majoritate a oamenilor, care suprind prin ideile pe care le au si nu sunt adeptii stilului conventional.
Ultima actualizare Joi, 04 Noiembrie 2010 12:41
Citeşte mai mult...
 
De ce spunem multumesc? Despre gratitudine. PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 02 Noiembrie 2010 16:02
Daca te-as intreba acum: care sunt cateva puncte forte pe care le ai, ce mi-ai raspunde? Se pare ca cei cu un nivel ridicat de inteligenta, hotarati ce anume sa faca in viata, ar raspunde aproape instantaneu. Insa o mare parte din oameni nu stiu exact la ce se refera aceste puncte forte.
 
Seligman si colegii, in 2004 au identificat intr-un studiu realizat de ei, 5 puncte forte pe care unii oameni le detin si care se pare ca sunt mult mai relationate cu satisfactia cu viata decat altele. Acestea sunt: gratitudinea, optimismul, verva, curiozitatea si abilitatea de a iubi si de a fi iubit. Sa lamurim prima data ce anume inseamna satisfactia cu viata. Ea se refera la modul in care o persoana isi evalueaza viata ca si un intreg. Oamenii in general satisfacuti cu propria lor viata au mai putine probleme de natura psihica sau sociala, sunt mai putin predispusi la a se imbolnavi sau a se stresa si au performante mult mai bune la locul de munca (Park, Peterson si Seligman, 2004).
Ultima actualizare Vineri, 22 Aprilie 2011 16:12
Citeşte mai mult...
 
Crezi in destin? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 28 Octombrie 2010 11:05
Momentul in care ajungi sa iti doresti mai mult de la partenerul tau poate fi considerat deseori un semn rau. Fie ne putem gandi ca nu a fost sa fie sau ca partenerul/partenera nu a reusit sa se ridice la nivelul la care ne-am asteptat. Cu toate acestea, a-ti dori mai mult de la partener se pare ca nu e atat de rau pana la urma.Totul depinde de modul in care percepem relatia, care ne sunt scopurile noastre raportate la ea si ce consecinte ne dorim sa obtinem de pe urma acesteia (Eidelson & Epstein, 1982). De exemplu, ceea ce oamenii cred poate afecta scopurile lor in cautarea partenerului de viata si influenteaza in acelasi timp cum anume se vor comporta atunci cand vor da peste obstacole in relatie. Putem chiar prezice daca individul va ramane sau nu in relatie alaturi de un partener ce nu ofera satisfactie (Knee, 1998).
 
Literatura de specialitate vorbeste de doua tipuri de credinte pe care oamenii le au despre relatii. Prima este cea conform careia, destinul va prezice daca va exista o relatie intre doi potentiali parteneri, in cazul in care acestia reusesc sa fie impresionati dupa primele intalniri. In acest fel, aceasta dimensiune e oarecum de diagnostic si evaluare a relatiei. O alta credinta, independenta este aceea ca, o relatie de succes este cultivata si dezvoltata in urma obstacolelor pe care le intalneste si peste care partenerii reusesc sa treaca.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 23 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact