logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Sfânta Liturghie la Detaşamentul de pompieri din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Protopop Vasile Aurel Pop   
Joi, 29 Mai 2014 06:46

Sâmbătă,31 Mai, de la ora 10,00, la Detaşamentul de pompieri din Sighetu Marmaţiei, în chiar incinta instituţiei, se va sluji Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi. Iniţiativa a fost a părintelui Nicolae Zola, preot onorific al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, primind binecuvântare arhierească pentru aceasta. Este o premieră, aşa ceva nu s-a mai făcut niciodată, dar este binevenită pentru că noi ştim că cei ce lucrează aici sunt confruntaţi cu tot felul de evenimente,din cadrul comunităţii,ce au caracter de situaţie de urgenţă, fiind întotdeauna primii pentru a salva viaţa oamenilor şi bunurile materiale. La Sfânta Liturghie vom cere în rugăciuni ca Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să-i ferească de toată reaua întâmplare, pe ei şi familiile lor.
Cine doreşte poate să participe împreună cu noi la acest eveniment deosebit.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Rabin Rafael Shavel @ Sinagoga sefarda Sighet 16 mai 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 16 Mai 2014 22:22

VIDEO: Rabin Rafael Shavel @ Sinagoga sefarda Sighet 16 mai 2014 cu ocazia comemorării victimelor holocaustului din Maramureș. 

Ultima actualizare Vineri, 16 Mai 2014 22:26
 
Episcopul martir Anton Durcovici, decedat în închisoarea de la Sighet, va fi beatificat PDF Imprimare Email
Joi, 15 Mai 2014 19:13

Peste două zile, mai precis sâmbătă, 17 mai, va avea loc evenimentul de beatificare a episcopului Anton Durcovici, unul dintre martirii care şi-au jertfit viaţa pentru mărturisirea credinţei în temniţa comunistă din Sighetu Marmaţiei.
Episcopul martir Anton Durcovici, decedat în închisoarea de la Sighet, va fi beatificat Manifestarea se va desfăşura pe stadionul municipal „Emil Alexandrescu” din Iaşi, unde se estimează că vor fi prezenţi mii de credincioşi catolici din toată ţara. Liturghia specială de beatificare va fi oficiată de către un important sobor de cardinali, episcopi şi preoţi. Cel care va conduce ritualul solemn va fi cardinalul Angelo Amato, prefectul congregaţiei pentru cauzele sfinţilor, trimisul Papei Francisc. Odată declarat fericit, episcopul Anton Durcovici va fi înscris în rândul fericiţilor şi sfinţilor bisericii Catolice, introdus în calendarul Bisericii locale şi sărbătorit la 10 decembrie, ziua martiriului său.
 
Cine este Anton Durcovici
 
Anton Durcovici este al patrulea martir catolic din România, din perioada prigoanei comuniste, declarat fericit de către Biserica Catolică, după Constantin Ignaţiu Bogdánffy (2010), episcop romano-catolic auxiliar de Satu Mare şi Oradea, mort în 1949 în închisoarea din Aiud, Ioan Scheffler (2011), episcop romano-catolic de Satu Mare, mort în 1952 în închisoarea din Jilava şi Vladimir Ghika (2013), preot romano-catolic şi principe român, mort în 1954 în închisoarea din Jilava. Tot din România, a fost ridicat la cinstea altarelor fericitul Ieremia Valahul de către papa Ioan Paul al II-lea la 30 octombrie 1983.
Citeşte mai mult...
 
Preotul bătăuş Ilie Mariş din Sighet riscă retragerea harului bisericesc PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Mai 2014 12:23

Cei doi preoţi din Maramureşul istoric care s-au luat la bătaie în faţa unui lăcaş de cult din Sighetu Marmaţiei riscă să fie caterisiţi. Consistoriul Eparhial urmează să decidă dacă dacă va fi dispusă retragerea harului preoţesc în ambele cazuri.

Cei doi preoţi au fost convocaţi vineri, 9 mai, la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului pentru a da explicaţii în faţa superiorilor despre incidentul grav, după care s-a decis ca

sancţiunea să fie decisă de Consistoriul Eparhial. Atât preotul Ilie Mariş din Sighetu Marmaţiei cât şi părintele Gavril Pop din Borşa riscă să li se retragă hainele preoţeşti. „Cei doi preoşţi au fost deferiţi Consistoriului Eparhial şi se va face o anchetă, la fel ca şi în justiţie. La finalul cercetărilor vor fi luate măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Preotul Ilie Mariş, pentru fapta sa riscă să fie caterisit. Dacă cei doi preoţi se vor împăca, atunci sentinţa Cosistoriului Eparhial ar putea fi mai blândă” a declarat consilierul superior al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Cristian Ştefan.

Ultima actualizare Miercuri, 14 Mai 2014 12:40
Citeşte mai mult...
 
Doi preoţi din Sighet şi Borşa s-au luat la bătaie chiar în faţa bisericii PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Mai 2014 11:40

Bataia este rupta din rai. O demonstreaza doi preoti din judetul Maramures care si-au impartit pumni si palme. Incindetul a avut loc marti, la Sighetu Marmatiei, inainte de intalnirea preotilor din judet cu Episcopul vicar Iustin Sigheteanul.

Uitand de cele sfinte, preotul Ilie Maris, iconom la Biserica “Sfantul Ilie” din Sighetu Marmatiei si preotul Gavrila Pop, iconom stavrofor la Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Borsa s-au luat la pumni si palme tocmai in fata bisericii. Intre cei doi exista un conflict mai vechi legat de parohia pe care preotul din Borsa o pastoreste de aproximativ trei ani. Mai exact, parohia borseana a fost pastorita de tatal preotului Ilie Maris. Odata iesit la pensie, acesta a dorit sa lase locul fiului sau, doar ca la parohie a fost numit preotul Gavrila Pop. Amintindu-si de aceste lucruri, preotul Ilie Maris a sarit la bataie la Gavrila Pop.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Mai 2014 12:18
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 17 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact