logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Pr. Prot. Vasile Aurel Pop: Să ne rugăm unii pentru alţii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 08:53
Să ne rugăm unii pentru alţii
"Nu te teme, tu crede numai şi ea se va mântui "( L. 8, 50 )

Cuvintele acestea, sunt cuvinte pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a rostit în Capernaum atunci când cu puterea Sa divină a înviat din morţi pe fiica lui Iair. Ele au fost rostite către Iair, mai marele sinagogii. Acesta a venit la Domnul Hristos şi I-a spus că are o fiică bolnavă , grav bolnavă, era pe moarte, a îngenunchiat în faţa Lui şi L-a rugat s-o ajute, s-o ridice din boală.
În drum spre casa lui Iair, o femeie care avea scurgere de sânge de doisprezece ani, s-a atins de hainele Învăţătorului, şi a primit vindecare. Deşi femeia a socotit că va rămâne necunoscut gestul ei, a trebuit să recunoască ceea ce a făcut, iar Mântuitorul a încurajat- o, zicându- i:”Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te- a mântuit, mergi în pace!”( Luca 8, 48 ).
Ultima actualizare Duminică, 07 Noiembrie 2010 10:59
Citeşte mai mult...
 
Sărbătoare: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir PDF Imprimare Email
Scris de Pr.Vasile- Aurel Pop   
Marţi, 26 Octombrie 2010 07:22

Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, purtătorule de chinuri,
pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci precum mândria lui Lie ai înfrânt,
şi la luptă îndrăzneţ pe Nestor l-ai facut, aşa, Sfinte Dimitrie,
roagă-L pe Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă
( Troparul Sf. Dimitrie )

       Sfântul Mucenic Dimitrie, acest mucenic vrednic de toată lauda, s- a născut în nordul Greciei, în cetatea Solon, Tesalonicul de astăzi. Din sinaxarul zilei aflăm că tatăl său era conducătorul militar al acestei cetăţi, şi era creştin, dar ţinea în taină acest lucru pentru că era perioada în care toţi cei ce credeau în Iisus Hristos, în Dumnezeu, şi mărturiseau cuvântul evangheliei erau aspru prigoniţi. De mic copil Dimitrie era crescut şi educat de părinţii lui în frică de Dumnezeu, în dragoste faţă de Iisus Hristos şi Evanghelia Sa sfântă şi mântuitoare, şi împreună îngenunchiau şi se rugau în faţa a două icoane ce le aveau în casa lor, a Mântuitorului şi a Maicii Domnului, şi pe care le ţineau la loc de mare cinste.

Citeşte mai mult...
 
Pr. Prot. Vasile- Aurel Pop: Duminica a 20- a după Rusalii - Învierea tânărului din Nain PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 10 Octombrie 2010 04:35
Primul an al activităţii pământeşti a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, an în cursul căruia Iisus a propovăduit în Galileia, descoperind parţial taina persoanei Sale teandrice, a fost bogat în evenimente cu caracter de semne şi minuni propriu zise.
       Citind cu atenţie cele patru cărţi ale Noului Testament, primele de altfel,este vorba de sfintele evanghelii, putem spune că în prima parte a activităţii Domnului minunile joacă un rol precumpănitor, pe când în cea de a doua ele devin mai rare, evangheliştii insistând îndeosebi asupra cuvântărilor şi parabolelor.
       Minunile se constituie în principalele semne de recunoaştere a lui Mesia. Mântuitorul Însuşi, răspunzând trimişilor lui Ioan, veniţi pentru a afla dacă El este Mesia, le va zice: “ Mergeţi şi spuneţi lui Ioan cele ce aţi văzut şi cele ce aţi auzit: Orbii văd, şchiopii umblă, leproşii se curăţesc, surzii aud, morţii înviază şi săracilor li se binevesteşte” ( Luca 7,22 ).
       Prin minunile Sale, Hristos se arată ca fiind Mesia şi îşi descoperă puterea Sa dumnezeiască, care se manifestă pe toate planurile creaţiei.
       Toate minunile săvârşite de Domnul nostru Iisus Hristos sunt lucrări mai presus de fire şi manifestări ale puterii Sale dumnezeieşti, însă puterea Sa făcătoare de minuni se dovedeşte a fi neasemănată, mai ales în învierea morţilor.
Citeşte mai mult...
 
Pr.Prot.Vasile-Aurel Pop: Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 19 Septembrie 2010 08:26
 Iubiţi credincioşi,

  În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, în cadrul Sfintei Liturghii citim şi ascultăm un fragment din Sfânta Evanghelie scrisă de Sfântul Evanghelist Marcu, şi anume:” În vremea aceea chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le- a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să- şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa. Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului se va ruşina de el când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinţii îngeri. Şi le zicea lor:Adevărat grăiesc vouă că sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere”( Marcu 8. 34-38;9,1 ).
  Aflăm şi din această Sfântă Evanghelie că grija pentru mântuirea sufletului trebuie să aibă întâietate în tot ceea ce facem. Putem spune, fără teama de a greşi că sufletul este marea descoperire a Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos, că omul a fost înzestrat de către Creator cu această comoară neasemuită, de mare preţ, sufletul nemuritor, destinat spre fericire veşnică.
Ultima actualizare Duminică, 19 Septembrie 2010 09:50
Citeşte mai mult...
 
SARBATOARE – Crestinii praznuiesc azi, 14 septembrie, Inaltarea Sfintei Cruci PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Septembrie 2010 06:22

In fiecare an, pe 14 septembrie, credinciosii iau aminte la una din marile sarbatori crestine, o zi inchinata cinstirii Crucii Domnului. Este o zi de post, iar slujbele si cantarile bisericesti subliniaza importanta Crucii in viata crestinilor. Sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci este legata de numele marilor imparati crestini Constantin cel Mare si mama sa Elena.

Potrivit traditiei crestine, Imparatul Constantin a avut o viziune in ajunul luptei de la portile Romei impotriva rivalului sau Maxentiu, cand i s-a aratat pe cer o cruce sub care scria „in acest semn vei invinge”. Acest lucru l-a determinat pe Imparatul Constantin sa dea ordin soldatilor sai sa deseneze semnul Crucii pe scuturile lor, ulterior batalia incheindu-se cu victoria acestuia, devenind astfel Imparat al intregului imperiu. Acesta nu a uitat de ajutorul divin care l-a facut victorios, drept care una dintre primele masuri pe care le-a luat a fost acel extraordinar „Edict de la Milano” prin care a daruit libertate crestinilor.

Un alt fapt care a dus la sporirea evlaviei fata de Sfanta Cruce a fost descoperirea, la Ierusalim, a lemnului crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos. Marele Constantin a trimis-o pe mama sa, Elena, in Tara Sfanta, pentru cautarea lemnului crucii Domnului.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 58 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact