logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Viaţa Sfântului Ierarh Nicolae PDF Imprimare Email
Duminică, 05 Decembrie 2010 19:50

Acesta a trait pe vremea tiranilor imparati Diocletian si Maximilian (284-305) si a stralucit mai inainte in viata pustniceasca si, pentru nespusa lui bunatate, a fost facut arhiereu. Si, fiind cu frica lui Dumnezeu, cinstind crestinatatea si propovaduind cu indrazneala si cu glas slobod dreapta credinta, a fost prins de mai marii cetatii Lichiei si dandu-l la osanda si la cazne l-au inchis in temnita, impreuna cu alti crestini. Si de vreme ce marele si bine credinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a facut imparat al romanilor, cei ce erau inchisi au fost sloboziti din legaturi si, cu ei impreuna, a fost slobozit si marele Nicolae. Si, mergand la Mira, n-a trecut multa vreme si s-a strans de catre marele Constantin, intaiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte si minunatul Nicolae. Si i s-a dat lui darul facerii de minuni, precum arata istoria vietii sale. Scos-a din temnita pe trei oameni napastuiti, care prinzand de veste ca sunt osanditi pe nedrept, au chemat pe Sfantul in ajutor, ca, precum a izbavit pe cei din Lichia, asa si pe dansii sa-i izbaveasca. Pentru aceasta, dar, Sfantul Nicolae, ca unul ce era grabnic si fierbinte spre ajutor, s-a aratat in vis imparatului Constantin si eparhului Avlavie. Pe acesta l-a mustrat pentru para nedreapta ce facuse oamenilor la imparatul, iar pe imparat l-a instiintat cu amanuntul, aratandu-i ca erau nevinovati, parati din pizma.

Citeşte mai mult...
 
Hramul catedralei din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Prot.Vasile- Aurel Pop   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 19:30
În miez de toamnă, frumoasă şi binecuvântată de Dumnezeu, la începutul lunii noiembrie sărbătorim pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, ocrotitorii bisericii catedrale din Sighetu Marmaţiei.
Cu acest prilej de aleasă bucurie duhovnicească, astăzi, Luni, 8 noiembrie, de la ora 10,00, P.S.Sa JUSTIN HODEA SIGHETEANUL va sluji Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala din Sighetu Marmaţiei, în sobor de preoţi şi diaconi.
Invităm pe toţi sighetenii să participe la praznic, să primească  arhierească binecuvântare şi împreună să- i rugăm pe cei ce sunt: „... mai marii voievozi ai oştirilor celor cereşti...” să mijlocească pentru noi la Părintele Ceresc să ne păzească într- o viaţă curată şi bineplăcută Lui.

Ultima actualizare Luni, 08 Noiembrie 2010 11:32
Citeşte mai mult...
 
Pr. Prot. Vasile Aurel Pop: Să ne rugăm unii pentru alţii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 08:53
Să ne rugăm unii pentru alţii
"Nu te teme, tu crede numai şi ea se va mântui "( L. 8, 50 )

Cuvintele acestea, sunt cuvinte pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a rostit în Capernaum atunci când cu puterea Sa divină a înviat din morţi pe fiica lui Iair. Ele au fost rostite către Iair, mai marele sinagogii. Acesta a venit la Domnul Hristos şi I-a spus că are o fiică bolnavă , grav bolnavă, era pe moarte, a îngenunchiat în faţa Lui şi L-a rugat s-o ajute, s-o ridice din boală.
În drum spre casa lui Iair, o femeie care avea scurgere de sânge de doisprezece ani, s-a atins de hainele Învăţătorului, şi a primit vindecare. Deşi femeia a socotit că va rămâne necunoscut gestul ei, a trebuit să recunoască ceea ce a făcut, iar Mântuitorul a încurajat- o, zicându- i:”Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te- a mântuit, mergi în pace!”( Luca 8, 48 ).
Ultima actualizare Duminică, 07 Noiembrie 2010 10:59
Citeşte mai mult...
 
Sărbătoare: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir PDF Imprimare Email
Scris de Pr.Vasile- Aurel Pop   
Marţi, 26 Octombrie 2010 07:22

Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, purtătorule de chinuri,
pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci precum mândria lui Lie ai înfrânt,
şi la luptă îndrăzneţ pe Nestor l-ai facut, aşa, Sfinte Dimitrie,
roagă-L pe Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă
( Troparul Sf. Dimitrie )

       Sfântul Mucenic Dimitrie, acest mucenic vrednic de toată lauda, s- a născut în nordul Greciei, în cetatea Solon, Tesalonicul de astăzi. Din sinaxarul zilei aflăm că tatăl său era conducătorul militar al acestei cetăţi, şi era creştin, dar ţinea în taină acest lucru pentru că era perioada în care toţi cei ce credeau în Iisus Hristos, în Dumnezeu, şi mărturiseau cuvântul evangheliei erau aspru prigoniţi. De mic copil Dimitrie era crescut şi educat de părinţii lui în frică de Dumnezeu, în dragoste faţă de Iisus Hristos şi Evanghelia Sa sfântă şi mântuitoare, şi împreună îngenunchiau şi se rugau în faţa a două icoane ce le aveau în casa lor, a Mântuitorului şi a Maicii Domnului, şi pe care le ţineau la loc de mare cinste.

Citeşte mai mult...
 
Pr. Prot. Vasile- Aurel Pop: Duminica a 20- a după Rusalii - Învierea tânărului din Nain PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 10 Octombrie 2010 04:35
Primul an al activităţii pământeşti a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, an în cursul căruia Iisus a propovăduit în Galileia, descoperind parţial taina persoanei Sale teandrice, a fost bogat în evenimente cu caracter de semne şi minuni propriu zise.
       Citind cu atenţie cele patru cărţi ale Noului Testament, primele de altfel,este vorba de sfintele evanghelii, putem spune că în prima parte a activităţii Domnului minunile joacă un rol precumpănitor, pe când în cea de a doua ele devin mai rare, evangheliştii insistând îndeosebi asupra cuvântărilor şi parabolelor.
       Minunile se constituie în principalele semne de recunoaştere a lui Mesia. Mântuitorul Însuşi, răspunzând trimişilor lui Ioan, veniţi pentru a afla dacă El este Mesia, le va zice: “ Mergeţi şi spuneţi lui Ioan cele ce aţi văzut şi cele ce aţi auzit: Orbii văd, şchiopii umblă, leproşii se curăţesc, surzii aud, morţii înviază şi săracilor li se binevesteşte” ( Luca 7,22 ).
       Prin minunile Sale, Hristos se arată ca fiind Mesia şi îşi descoperă puterea Sa dumnezeiască, care se manifestă pe toate planurile creaţiei.
       Toate minunile săvârşite de Domnul nostru Iisus Hristos sunt lucrări mai presus de fire şi manifestări ale puterii Sale dumnezeieşti, însă puterea Sa făcătoare de minuni se dovedeşte a fi neasemănată, mai ales în învierea morţilor.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 57 of 60

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Horoscop


Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact