logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Luni, 20 decembrie are loc concertul de Colinde ”Crăciun în Maramureş” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 09:19

În fiecare an, luna decembrie ne oferă părtăşia la Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoare a întregii creştinătăţi.


Cu bucurie duhovnicească, vă invităm la Concertul de Colinde intitulat încă din anul 2002 ”Crăciun în Maramureş” susţinut de coruri bisericeşti şi grupuri de colindători din Protoieria Sighet, Luni, 20 decembrie 2010, ora 15,00, în Sala festivă a Palatului Episcopal, din Sighetu Marmaţiei, str. Iuliu Maniu, nr. 31.

În acest an concertul se va desfăşura sub patronajul, Preasfinţitului Părintelui nostru JUSTIN SIGHETEANUL, care va fi împreună cu noi. Colindele noastre strămoşeşti şi prezenţa PS Sale ne vor introduce în atmosfera plină de bucurie a marelui praznic al Naşterii Domnului. 

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Decembrie 2010 14:50
Citeşte mai mult...
 
Duminica, 19 decembrie, concert de Colinde la biserica ortodoxa „Adormirea Maicii Domnului” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 07:14

Din anul 1969, 21 Decembrie, Duminica înaintea Naşterii Domnului, Corul Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”,a susţinut neîntrerupt Concert de Colinde.
Acum se află în faţa celui de al 41- lea concert de acest fel.


Membrii corului, în frunte cu dirijorul lor, d-l prof. Gheorghe Gh. Pop, Consiliul Parohial, preoţii slujitori ai acestui Sfânt Altar: pr. Vasile Aurel Pop şi pr. Pavel Ierima invită pe toţi credincioşii, Duminică, 19 Decembrie, ora 17,00, să audieze concertul asiduu pregătit, pentru slava lui Dumnezeu, şi pregătirea noastră spre a- L primi în sufletul nostru pe Pruncul Dumezeiesc , care mereu vine să se sălăşluiască în ieslea sufletului nostru.

Ultima actualizare Duminică, 19 Decembrie 2010 07:54
Citeşte mai mult...
 
Miercuri 22 decembrie, concertul de Crăciun al Bisericilor Adventiste din Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 07:08
Miercuri 22 decembrie, incepand cu orele 18:00 la Sala de concerte a Școlii de Muzica "George Enescu" din Sighetu Marmaţiei va avea loc concertul de Crăciun "S-a născut Mântuitorul" organizat de corul reunit al Bisericilor Adventiste din Maramureş.
  Corul format din peste 100 de persoane va interpreta piese ca: O ce veste, O Betleem, Domnul Isus Hristos, Într-un staul mic, Departe într-o iesle, Corul  magilor, Noapte de vis etc
Dintre invitaţii speciali la acest eveniment amintim: corul liceului Liceului Taras Sevcenko, Corul Bărbătesc din Săpânţa şi Corul Bărbătesc din Vişeu.
Întreg programul va fi transmis pe postul de televiziune Speranţa Tv aflat în premieră la un concert de crăciun în Maramureş.
Ultima actualizare Miercuri, 15 Decembrie 2010 07:21
 
Viaţa Sfântului Ierarh Nicolae PDF Imprimare Email
Duminică, 05 Decembrie 2010 19:50

Acesta a trait pe vremea tiranilor imparati Diocletian si Maximilian (284-305) si a stralucit mai inainte in viata pustniceasca si, pentru nespusa lui bunatate, a fost facut arhiereu. Si, fiind cu frica lui Dumnezeu, cinstind crestinatatea si propovaduind cu indrazneala si cu glas slobod dreapta credinta, a fost prins de mai marii cetatii Lichiei si dandu-l la osanda si la cazne l-au inchis in temnita, impreuna cu alti crestini. Si de vreme ce marele si bine credinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a facut imparat al romanilor, cei ce erau inchisi au fost sloboziti din legaturi si, cu ei impreuna, a fost slobozit si marele Nicolae. Si, mergand la Mira, n-a trecut multa vreme si s-a strans de catre marele Constantin, intaiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte si minunatul Nicolae. Si i s-a dat lui darul facerii de minuni, precum arata istoria vietii sale. Scos-a din temnita pe trei oameni napastuiti, care prinzand de veste ca sunt osanditi pe nedrept, au chemat pe Sfantul in ajutor, ca, precum a izbavit pe cei din Lichia, asa si pe dansii sa-i izbaveasca. Pentru aceasta, dar, Sfantul Nicolae, ca unul ce era grabnic si fierbinte spre ajutor, s-a aratat in vis imparatului Constantin si eparhului Avlavie. Pe acesta l-a mustrat pentru para nedreapta ce facuse oamenilor la imparatul, iar pe imparat l-a instiintat cu amanuntul, aratandu-i ca erau nevinovati, parati din pizma.

Citeşte mai mult...
 
Hramul catedralei din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Prot.Vasile- Aurel Pop   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 19:30
În miez de toamnă, frumoasă şi binecuvântată de Dumnezeu, la începutul lunii noiembrie sărbătorim pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, ocrotitorii bisericii catedrale din Sighetu Marmaţiei.
Cu acest prilej de aleasă bucurie duhovnicească, astăzi, Luni, 8 noiembrie, de la ora 10,00, P.S.Sa JUSTIN HODEA SIGHETEANUL va sluji Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala din Sighetu Marmaţiei, în sobor de preoţi şi diaconi.
Invităm pe toţi sighetenii să participe la praznic, să primească  arhierească binecuvântare şi împreună să- i rugăm pe cei ce sunt: „... mai marii voievozi ai oştirilor celor cereşti...” să mijlocească pentru noi la Părintele Ceresc să ne păzească într- o viaţă curată şi bineplăcută Lui.

Ultima actualizare Luni, 08 Noiembrie 2010 11:32
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 57 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact