logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Duminica XXVI dupa Rusalii. Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Duminică, 20 Noiembrie 2011 11:46
„Zis-a Domnul pilda aceasta: Unui om bogat i-a rodit din belşug ţarina. Şi el cugeta în sine, zicând: Ce voi face că nu am unde să adun roadele mele? Şi a zis: Aceasta voi face: Voi strica hambarele mele şi mai mari le voi zidi şi voi strânge acolo toate roadele mele şi bunătăţile mele; şi voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te. Însă Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori pentru sine însuşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu” (Luca XII, 16-21)
 
În Duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh în Biserica Ortodoxă în cadrul Sfintei Liturghii se citeşte pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca ce cuprinde pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina. Vestind auditoriului şi întregii lumii adevărul că păcatul interior, cu gândul, este tot atât de real ca şi actul exterior, că esenţa păcatului o constituie dispoziţia sufletească Mântuitorul Hristos a rostit această parabolă în continuarea îndemnului „Căutaţi să vă păziţi de lăcomie, căci viaţa cuiva nu atârnă de mulţimea avuţiei lui” (Luca XII, 14-15).
Citeşte mai mult...
 
Duminica a XXV-a după Rusalii. Cine este aproapele meu? PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 23:33
„În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Dar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti? Iar el, răspunzând, a zis: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău, ca pe tine însuţi”. Atunci Iisus i-a zis: Drept ai răspuns; fă aceasta şi vei fi viu. Dar el, voind să se îndreptăţească pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu? Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat lăsându-l aproape mort. Din întâmplare, un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături.
Ultima actualizare Duminică, 13 Noiembrie 2011 11:08
Citeşte mai mult...
 
Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Marţi, 08 Noiembrie 2011 08:09

„Zis-a Domnul ucenicilor Săi: Cel care vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, şi cel care se leapădă de voie se leapădă de Mine; iar cel care se leapădă de Mine se leapădă de Cel Care M-a trimis pe Mine. Şi s-au întors cei şaptezeci cu bucurie, zicând: Doamne, şi demonii ni se supun în numele Tău. Şi le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer. Iată, v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmaşului, şi nimic nu vă va vătăma. Dar să nu vă bucuraţi de aceasta, că duhurile vi se pleacă, ci vă bucuraţi că numele vostru este scris în ceruri. În acest ceas, El S-a bucurat cu Duhul şi a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului şi al pământului, că ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi de cei pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor. Da, Părinte, căci aşa a fost înaintea Ta, bunăvoinţa Ta.” (Luca X, 16-21)

 

Ziua de 8 noiembrie a fiecărui an în calendarele ortodoxe şi cele greco-catolice este închinată Soborului Sfinţilor mai-marilor Arhistrategi Mihail şi Gavriil şi a tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri. Cultului îngerilor trebuie să ştim că este întâlnit în Biserică oficializat încă din secolul V având un fundament biblic.

Ultima actualizare Marţi, 08 Noiembrie 2011 12:21
Citeşte mai mult...
 
Peste 1.300.000 de români poartă numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Noiembrie 2011 13:14
Peste 1.321.845 de români, dintre care 586.395 femei şi 735.450 bărbaţi, îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
 
Potrivit evidenţelor statistice, majoritatea femeilor, respectiv 353.599, poartă numele de Mihaela, iar alte 222.499 - Gabriela. Dintre bărbaţi, 362.891 poartă numele de Mihai, iar 244.595 - Gabriel.
Ultima actualizare Luni, 07 Noiembrie 2011 16:29
 
Duminica a XXIV-a după Rusalii Moartea se dovedeşte a fi somn PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 20:34
În vremea aceea a venit la Iisus un om al cărui nume era Iair şi care era mai-marele sinagogii. Şi, căzând la picioarele lui Iisus, Îl ruga să intre în casa lui, că numai o fiică avea, ca de doisprezece ani, şi ea era pe moarte. Şi, pe când se ducea El, mulţimile Îl împresurau. Iar o femeie, care de doisprezece ani avea curgere de sânge şi cheltuise cu doctorii toată averea ei şi de nici unul n-a putut să fie vindecată, apropiindu-se pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui şi îndată s-a oprit curgerea sângelui ei. Şi a zis Iisus: Cine este cel ce s-a atins de Mine? Dar toţi tăgăduind, Petru şi ceilalţi care erau cu El au zis: Învăţătorule, mulţimile Te îmbulzesc şi Te strâmtorează, şi Tu întrebi: Cine este cel ce s-a atins de Mine? Iar Iisus a zis: S-a atins de Mine cineva, căci am simţit o putere care a ieşit din Mine. Şi femeia, văzându-se vădită, a venit tremurând şi, căzând înaintea Lui, a spus de faţă cu tot poporul din ce pricină s-a atins de El şi cum s-a tămăduit îndată. Iar El i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Mergi în pace! Şi, încă vorbind El, a venit cineva de la mai-marele sinagogii, zicând: A murit fiica ta. Nu mai supăra pe Învăţătorul. Dar Iisus, auzind, i-a răspuns: Nu te teme; crede numai şi se va izbăvi. Şi, venind în casă, n-a lăsat pe nimeni să intre cu El decât numai pe Petru şi pe Ioan şi pe Iacov şi pe tatăl copilei şi pe mamă. Şi toţi plângeau şi se tânguiau pentru ea. Iar El a zis: Nu plângeţi; n-a murit, ci doarme. Şi râdeau de El, ştiind că a murit. Iar El scoţând pe toţi afară şi apucând-o de mână, a strigat zicând: Copilă, scoală-te! Şi duhul ei s-a întors şi a înviat îndată; şi a poruncit El să i se dea copilei să mănânce. Şi au rămas uimiţi părinţii ei. Iar El le-a poruncit să nu spună nimănui ce s-a întâmplat”. (Luca VIII, 41-56)
Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 20:45
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 43 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact