logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Joi, 24 Mai 2012 08:38
„Şi pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor şi le-a zis: Pace vouă. Iar ei, înspăimântându-se şi înfricoşându-se, credeau că văd duh. Şi Iisus le-a zis: De ce sunteţi tulburaţi şi pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră? Vedeţi mâinile Mele şi picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi, că duhul nu are carne şi oase, precum Mă vedeţi pe Mine că am. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi picioarele Sale. Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere. Şi luând, a mâncat înaintea lor. Şi le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci şi în psalmi. Atunci le-a deschis mintea ca să priceapă Scripturile. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi. Şi să se propovăduiască în numele Său pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim. Voi sunteţi martorii acestora. Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus. Şi i-a dus afară până spre Betania şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu. Amin.” (Luca 24, 36-53)
Citeşte mai mult...
 
Credinciosii praznuiesc astazi Inaltarea Domnului PDF Imprimare Email
Joi, 24 Mai 2012 08:08

La 40 de zile dupa Invierea Mantuitorului, crestinii ortodocsi si greco-catolici sarbatoresc astazi, 24 mai, Inaltarea Domnului. In aceasta zi, crestinii se saluta cu "Hristos S-a inaltat!” si "Adevarat S-a inaltat!”. Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca.

Inaltarea Domnului este praznuita la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a dupa Pasti. Acest mare praznic aminteste de evenimentul care a avut loc la 40 de zile dupa inviere: ridicarea Mantuitorului cu Trupul la Cer.

Hristos S-a inaltat la cer de pe Muntele Maslinilor, in vazul Apostolilor si a doi ingeri. Ingerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca acestia sa nu se lase coplesiti de durerea despartirii. Din Sfanta Scriptura aflam ca Mantuitorul Si-a ridicat mainile, binecuvantandu-i pe ucenici si S-a inaltat la cer, in timp ce un nor L-a facut nevazut pentru ochii lor.

Citeşte mai mult...
 
Pelerinajul Săracilor de la Sighet, Universul Credinţei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Mai 2012 17:13
 
Duminica a VI-a după Paşti (a Orbului din naştere) Vedere prin simţuri şi vedere prin credinţă PDF Imprimare Email
Duminică, 20 Mai 2012 06:22
„În vremea aceea, trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere. Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit, acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb? Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. Trebuie să fac, până este ziuă, lucrările Celui Care M-a trimis pe Mine; că vine noaptea, când nimeni nu poate să lucreze. Atât cât sunt în lume, Eu sunt Lumina lumii. Acestea zicând, a scuipat jos şi a făcut tină din scuipat şi a uns cu tină ochii orbului. Apoi i-a zis: Mergi de te spală în scăldătoarea Siloamului, care se tâlcuieşte: trimis. Deci s-a dus şi s-a spălat şi a venit văzând. Iar vecinii şi cei care-l văzuseră mai înainte că era orb ziceau: Nu este acesta cel ce şedea şi cerşea? Unii ziceau: El este. Alţii ziceau: Nu este el, ci seamănă cu el. Dar acela zicea: Eu sunt. Deci îi ziceau: Cum ţi s-au deschis ochii? Acela a răspuns: Omul care se numeşte Iisus a făcut tină, a uns ochii mei şi mi-a zis: Mergi la scăldătoarea Siloamului şi te spală. Deci, ducându-mă şi spălându-mă, am văzut. Zis-au lui: Unde este Acela? Şi el a zis: Nu ştiu. L-au dus la farisei pe cel ce fusese oarecând orb. Şi era sâmbătă în ziua în care Iisus a făcut tină şi i-a deschis ochii. Deci, iarăşi îl întrebau şi fariseii cum a văzut. Iar el le-a zis: Tină a pus pe ochii mei şi m-am spălat şi văd. Însă unii dintre farisei ziceau: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ţine sâmbăta. Iar alţii ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Şi era dezbinare între ei
Ultima actualizare Duminică, 20 Mai 2012 06:28
Citeşte mai mult...
 
4.000 de credincioşi, la mormintele martirilor PDF Imprimare Email
Luni, 14 Mai 2012 07:24

Peste 4.000 de credincioşi veniţi din toată ţara, au participat sâmbătă, 12 mai, la tradiţionalul Pelerinaj naţional la mormintele Episcopilor martiri aflate în incinta Cimitirului Săracilor din Sighetu Marmaţiei.

Ajuns la cea de-a noua ediţie, Pelerinajul a început vineri, la ora 18.00, cu o veghe de rugăciune desfăşurată în holul Muzeului Memorial (fosta închisoare) din Sighetu Marmaţiei, la care au participat sute de tineri.
 
Pelerinii, în frunte cu episcopii, preoţii şi persoanele consacrate s-au îndreptat în procesiune în dimineaţa zilei de sâmbătă spre Cimitirul Săracilor, loc aflat la marginea localităţii Sighetu Marmaţiei, unde îşi găsesc odihna în gropi anonime cei morţi în temuta închisoare.

Pe altarul special amenajat cu  această ocazie, a fost celebrată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Preafericirea Sa Cardinal Lucian alături de întreg episcopatul greco-catolic.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 33 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact