logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Sfințirea pietrei de temelie a noii biserici parohiale greco-catolice ucrainene din Sighetu-Marmației PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 August 2012 16:58
În după amiaza celei de-a noua Duminici după Rusalii, Preasfinția Sa Vasile s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice ucrainene din Sighetu-Marmației. Prezența Arhiereului a fost prilejuită de sfințirea pietrei de temelie a noii biserici parohiale ce urmează a fi ridicată în cinstea „Acoperământului Maicii Domnului”,ce se sărbătorește pe data de 14 octombrie, după calendarul pe stil vechi.
Un sobor de preoți din protopopiatul ucrainean Ciscarpatin de Maramureș a celebrat mai întâi un oficiu în cinstea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, urmat de slujba de sfințire a pietrei de temelie precum și a crucii sculptată în lemn, instalată pentru a consfinți sacralitatea acelui loc din inima orașului. Au fost prezenți unindu-se în rugăciune preoți și credincioși din protopopiatul român de Sighet
De la reînființarea parohiei în 1994, credincioșii greco-catolici ucraineni din Sighet îl preamăresc pe Dumnezeu cel Unul Întreit într-o capelă amenajată în mod provizoriu în sediul parohial, fiind deja a treia locație de acest gen.
Citeşte mai mult...
 
Papa Ioan Paul al II-lea, marele pedagog al iubirii PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Joi, 02 August 2012 17:09

1.Iubesc, deci exist!

   Este cât se poate de încurajator pentru om sǎ admitǎ cǎ Dumnezeul iubirii a creat tot ce existǎ sub soare şi mai departe pânǎ în adâncimile de nepǎtruns ale Universului, dintr-un elan generos a ceea ce reprezintǎ însǎşi esenţa Sa – inepuizabila iubire de armonie. De unde decurge şi înclinaţia statornicǎ spre desǎvârşire a întregii Sale creaţii, inclusiv a acelei fǎrâme (omul) care a cunoscut şi continuǎ sǎ cunoascǎ trufia şi neîncrederea, curiozitatea şi jertfa, binele şi rǎul, adevǎrul şi minciuna. A te îndoi de acest lucru, înseamnǎ a persevera într-o dezolantǎ rea-voinţǎ…

Iatǎ de ce întreaga fiinţǎ aspirǎ într-un mod neostoit şi mistuitor la iubire înǎlţǎtoare. Cǎci, fapt încercat de noi toţi, ea reprezintǎ hrana sui-generis a firii şi raţiunea acesteaia de-a fi. Desigur, pe urmele lui Schopenhauer, este de un real folos sǎ distingem între dragostea jertfǎ şi dragostea desfǎtare. Dar oricare din ele îşi va înfige ghearele catifelate în inima noastrǎ şi mai apoi o va strânge pânǎ la sufocare cu cordonul ei de jǎratec, nimeni dintre noi nu poate avea pretenţia sǎ fie crezut atunci când va susţine cǎ face parte dintre privilegiaţii care n-au cunoscut nicicând deliciile chinuitoare şi chinurile delicioase stârnite de vâlvǎtǎile dragostei.

Ultima actualizare Joi, 02 August 2012 17:12
Citeşte mai mult...
 
Patriarhul Daniel in vizita in Maramuresul Istoric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 27 Iunie 2012 10:11
După ce la sfârşitul anului 2009 judeţul Maramureş l-a avut ca oaspete, pentru prima dată în calitate de Patriarh al României, pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Ciobotea, iată că la finele acestei săptămâni Patriarhul Daniel va pune din nou piciorul pe pământ maramureşean.
În perioada 29 iunie – 2 iulie a.c., la invitaţia Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Justinian Chira, Maramureşul îl va primi din nou cu braţele deschise pe Patriarhul României, care va fi însoţit de aproximativ 20 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. 
 
Patriarhul va sosi pe Aeroportul Baia Mare în data de 29 iunie, ora 18,15 , iar apoi se va îndrepta către Mănăstirea Bârsana, unde va fi găzduit până a doua zi. În drum spre Bârsana, va fi întâmpinat la poarta de intrare în Maramureşul voievodal – localitatea Mara -  de către autorităţile locale, cler şi credincioşi.
A doua zi, de sărbătoarea ”Soborul Sfinţilor Apostoli”, hramul Mănăstirii Bârsana, se va săvârşi, începând cu ora 9,00 , slujba târnosirii bisericii mănăstirii, urmată de slujirea Sfintei Liturghii.
Ultima actualizare Miercuri, 27 Iunie 2012 10:20
Citeşte mai mult...
 
Duminica a III-a după Rusalii (Despre grijile vieţii) PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Iunie 2012 23:14
„Zis-a Domnul: Luminătorul trupului este ochiul; dacă ochiul tău va fi curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar dacă ochiul tău va fi viclean, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul, cu cât mai mult! Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui Mamona. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; oare nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în hambare şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele? Şi cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Pentru că după toate acestea se străduiesc păgânii; doar ştie Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.” (Matei 6, 22-33)
Citeşte mai mult...
 
Maramureş - Botiza 5 Izvoare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Iunie 2012 13:40
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 31 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact