logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VREAU SA FIU CIVILIZAT
Ce facem cu uleiul? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Iulie 2009 09:02

Ştiţi unde se aruncă uleiul din tigaie după o friptură făcută acasă?
Chiar dacă nu facem foarte des friptură, când o facem, aruncăm uleiul folosit în chiuvetă, nu-i aşa?
Este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face. De ce o facem? Pur şi simplu pentru că nu e nimeni care să ne explice cum ar trebui să procedăm în mod corect.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să aşteptăm ca uleiul să se răcească şi să îl punem în sticle de plastic sau de … sticlă, să punem dopuri la sticle şi să le aruncăm la gunoi.
Pentru că un singur litru de ulei din acesta face non-potabilă circa un milion de litri de apă potabilă! Şi acest milion de litri de apă potabilă este suficient unui om pentru o perioadă de 14 ani!

Citeşte mai mult...
 
Salutul in societate PDF Imprimare Email
Duminică, 28 Iunie 2009 09:30

• Pe cine salutăm?
→Salutăm orice persoană cunoscută, indiferent de locul în care o întâlnim:pe strada, la piaţă, în magazin, în parc, la bancă, la poştă sau în orice loc s-ar afla aceasta.. Salutăm chiar dacă nu suntem siguri că persoana căreia îi adresăm salutul nu ne-a văzut. Dacă nu ne răspunde la salut înseamnă că nu ne-a văzut. Nu trebuie să ne supărăm.Dacă ne întâlnim cu o persoană şi ne întrebăm în gând „ Oare o fi ……sau nu?” obligatoriu salutăm.
→Salutăm întotdeauna la intrarea sau la ieşirea din lift, din compartimentul de tren, dintr-o incapere, taxi, la intrarea sau ieşirea din magazinele mai mici.

•Cine salută primul?

→Băieţii salută primii fetele, bărbaţii salută primii femeile, copiii sau persoanele mai tinere salută persoanele mai în vârstă. Când intrăm într-o încăpere îi salutăm pe cei aflaţi deja acolo. Când ne salutăm unui grup salutăm primii. După ce ne salutăm nu întrerupem discuţia în care sunt antrenaţi membrii grupului.
→Întotdeauna salută cel care merge pe cel care stă pe loc, cel care se află într-o maşină pe cel care este pieton.Dar întotdeauna nu trebuie să ne sfiim să salutăm primii, chiar dacă regula cere să fim salutaţi. A saluta este o dovadă de politeţe. A aştepta să fii salutat este o dovadă de impoliteţe.

Citeşte mai mult...
 
Manierele la romani PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 09:12

Românii scuipă seminţe ca şi cum ar respira. E un semn că se simt bine, că sunt împreună, că sunt stăpâni peste strada, peste cartierul şi peste parcul lor. Nu e un gest care sfidează regulile; pentru cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri o regulă, scrisă sau nescrisă, care ar spune că nu-i frumos să umpli oraşul de seminţe pur şi simplu nu există. De ce să ne pese? Unde-i un morman de gunoaie încape şi o grămăjoară de salivă şi de coji. Murdărirea lumii din jur nu e nocivă, nu e inestetică, e un fel de a fi cotidian. Vine odată cu dezacordurile gramaticale, cu palma, pumnul, piciorul aplicate nevestei şi copilului, cu manelele şi cu grătărelul de pe balcon. Dacă, totuşi, ne deranjează mizeria, cineva invizibil va apărea oricum a doua zi şi va curăţa după noi.

Grămezile de coji de seminţe peste care dai la tot pasul nu reflectă doar o educaţie proastă şi un nărav urât. Ele mi se par simptomatice pentru indiferenţa românilor şi pentru felul în care ei se raportează la lumea din jur.

Covoarele de coji se întâlnesc peste tot: în cartiere, pe trotuarele din faţa blocurilor, ale alimentarelor, ale buticurilor de toate felurile, în autobuze, în parcuri, în piaţa din mijlocul oraşului. E imposibil să găseşti un loc în care romanii n-ar scuipa seminţe.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2009 09:29
Citeşte mai mult...
 
Sighetul ignoranţei noastre PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 09 Februarie 2009 11:38

Sighetul Marmaţiei, oraşul în care trăim zi de zi, în care râdem, plângem, ne facem speranţe, le pierdem, în care iubim sau urâm, este oglinda noastră. Cine vizitează pentru prima data un oraş, îşi face o parere pe care şi-o schimbă cu greu, dar de cele mai multe ori şi-o păstrează pentru totdeauna. Cei care vin sa vadă Sighetul, auzind despre istoria oraşului, despre frumuseţile locului şi a oamenilor care-l locuiesc găsesc cu totul altceva: mizerie, nepăsare, nesimţire, răutate, vandalism, crime…şi lista ar putea continua. Toate acestea ne caracterizează pe noi, ca oraş cu pretenţii de capitală a Maramureşului Istoric. Ne trezim vorbind despre trecutul nostru ca oraş civilizat, despre viaţa culturală de acum un secol, despre oamenii valoroşi pe care i-a oferit oraşul nostru, dar ne trezim uneori la realitate şi vedem că nimic din ce a fost candva bun în acest oraş nu s-a păstrat.

Ultima actualizare Miercuri, 30 Decembrie 2009 09:42
Citeşte mai mult...
 
"Vreau sa fiu civilizat!" - primul pas PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 15:07

Azi, 7.02.2009, la ora 10, a fost programat debutul actiunii de lipire a autocolantelor din cadrul campaniei „Vreau sa fiu civilizat!” initiata de catre Sighet Online. Actiunea a beneficiat de suportul Primariei si al firmei SC Herodot Grup SRL (NR. care a finantat tiparirea autocolantelor). Mulţumim şi cititorului ce a dorit să-şi păstreze anonimatul, care a oferit primul premiu de 50 RON pentru stickerul castigator şi care s-a oferit iniţial să finanţeze tipărirea autocolantelor. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie civica. Azi, in fata Primariei Sighet, la ora 10 am fost prezenti cei 3 membri ai portalului Sighet Online, pregatiti de actiune. Primaria Sighet a fost reprezentata de catre dl. vice-primar Ovidiu Nemes care a inaugurat actiunea lipind primul sticker pe un cos de gunoi din fata Primariei. La aceasta actiune am beneficiat de suportul a doi voluntari (altii decat cei pe care contam noi, care din motive obiective n-au mai putut fi prezenti) veniti din partea TNL. In aceste conditii tinem sa subliniem ca actiunea noastra nu a avut niciun substrat politic. Le multumim si speram ca cei doi au inteles acest aspect extrem de important pentru noi. Sighet Online este un portal de stiri independent. Cei care citesc constant acest site au putut observa faptul ca facem tot posibilul sa fim echidistanti fata de toate formatiunile politice.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
Vreau să fiu civilizat! - Lipirea autocolantelor - Sâmbătă, 7.02.2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 04 Februarie 2009 17:49

Sâmbătă, 7 februarie 2009, ora 10:00, în faţa Primăriei Sighet va începe acţiunea de lipire a 200 de stickere pe coşurile stradale de gunoi. Acţiunea se doreşte a fi primul capitol din campania "Vreau să fiu civilizat!" iniţiată de către portalul de ştiri Sighet Online. Sperăm să câştigăm interesul cât mai multor sigheteni asupra acestei acţiuni civice şi să-i determinăm să ni se alăture ca voluntari. Deocamdată, interesul este mult sub aşteptările noastre, până acum doar două persoane oferindu-se să ne ajute ca voluntari în lipirea stickerelor. Rolul stickerelor este de a sensibiliza şi de a implica un număr cât mai mare de sigheteni în păstrarea curăţeniei în oraşul nostru.
Ne plângem mereu de faptul că oraşul arată mizerabil, dar nu ne punem întrebarea: cât de răspunzători suntem pentru acest lucru şi ce am putea face noi pentru ca oraşul să arate mai bine? Noi suntem învăţaţi ca doar ALŢII să facă, ALŢII să se implice, iar NOI doar să arătăm cu degetul, eventual după ce am devastat câteva coşuri de gunoi, după ce am rupt doi copăcei şi după ce am mâzgălit cu vopsea câteva clădiri. De exemplu, am văzut coşurile de gunoi şi băncile din parcul „Grădina Morii” devastate in mai puţin de o lună de la schimbarea lor. Este inadmisibil si intolerabil aşa ceva.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:02
Citeşte mai mult...
 
Campania "Vreau să fiu civilizat!" şi SC Mara Nord SA PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 27 Ianuarie 2009 16:34

In cadrul campaniei “Vreau să fiu civilizat!” realizata impreuna cu SC MARA NORD SA Sighet am primit deja cateva versiuni de autocolante, dar mai asteptam si altele din partea cititorilor site-ului. Pentru mijloacele de transport în comun o sa fie nevoie de o alta idee si un alt tip de autocolante. Acesta va respecta titlul campaniei („Vreau sa fiu civilizat!”) precum si numele site-ului nostru (la fel ca-n campania pentru stickerele ce vor fi lipite pe cosurile de gunoi din orasul nostru). Se pare ca vom putea oferi din nou un premiu de 50 RON persoanei care va realiza modelul de autocolant castigator. In acest moment s-au gasit doua firme care doresc sa suporte finantarea tiparirii autocolantelor care vor fi lipite pe autobuzele locale. Pe fiecare autocolant finatat de fiecare firma in parte va fi mentionata si sponsorul stickerului in cauza. Aceasta este si o buna ocazie ca firmele sa-si asocieze numele cu conceptul de civilizatie. Se cauta şi alţi potenţiali sponsori şi/sau colaboratori pentru a putea imprima pe cat mai multe autobuze autocolantele respective.

In continuare va prezentam versiunile de machete pe care le-am primit pana in acest moment pe adresa noastra de e-mail.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
Campania “Vreau să fiu civilizat!” alaturi de SC Mara Nord SA PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 23 Decembrie 2008 09:42

Am primit deja primul afis pentru campania initiata de Sighet Online in parteneriat cu SC Mara Nord SA. Multumim tinerei care a creat acest sticker si va anuntam ca asteptam cat mai multe idei si modele de afise. Speram sa gasim si sponsori / colaboratori care sa doreasca sa ajute aceasta campanie prin finantarea tiparirii acestor afise precum si prin premierea castigatorului. Pentru mijloacele de transport în comun o sa fie nevoie ca autocolantele sa fie in format mare, sa poata fi aplicabile atat pe autobuze cat si in interiorul lor. Acesteaa vor respecta titlul campaniei („Vreau sa fiu civilizat!”) precum si numele site-ului nostru (la fel ca-n campania pentru stickerele ce vor fi lipite pe stalpii cu cosuri de gunoi din orasul nostru), alaturi de numele firmei SC Mara Nord SA. Materialele vor fi trimise in format digital pe adresa noastra de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Totodata, readucem aminte sighetenilor ca suntem in cautare de voluntari care sa doreasca sa se implice in lipirea stickerelor pe stalpii cu cosuri de gunoi din oras.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:02
Citeşte mai mult...
 
Campania “Vreau să fiu civilizat!” incepe sa dea roade PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 22 Decembrie 2008 16:51

Campania “Vreau să fiu civilizat!” merge mai departe. Primele rezultate ale actiunii initiate de catre Sighet Online incep sa se observe. Am fost deja contactati de catre Primaria Sighet care si-a anuntat dorinta sa ni se alature in aceasta campanie. Mai mult decat atat, S.C.”HERODOT” S.A. Baia Mare s-a oferit sa ofere castigatorului concursului nostru un premiu suplimentar de 50 RON (nu aceiasi suma de bani pe care noi am oferit-o deja castigatorului prin sprijinul financiar al unui concetatean de-al nostru care a dorit sa-si pastreze anonimatul pe mai departe) si sa finaneze tipărirea pe o hârtie specială, adezivă, a sticker–ului desemnat de catre persoana care a oferit primul premiu de 50 RON, si agreat de echipa Sighet Online. Cu sprijinul Sighet Online se doreşte şi iniţierea unei campanii de monitorizarea a eficienţei acestei activităţi, care sperăm să contribuie în şi mai mare măsură la păstrarea curăţeniei şi la promovarea acestui deziderat al actualităţii: Vreau să fiu civilizat! In viitorul apropiat se intentioneaza si alte actiuni comune, inlusiv posibilitatea crearii unui nou concurs. Mai multe detalii o sa va furnizam in curand.

Tot in cursul acestei zile s-a ajuns si la o intelegere cu SC MARA NORD SA Sighet cu privire la aplicarea de autocolante pe autobuzele firmei mai sus amintite. Pentru mijloacele de transport în comun o sa fie nevoie de o alta idee si un alt tip de autocolante. Acesta va respecta titlul campaniei („Vreau sa fiu civilizat!”) precum si numele site-ului nostru (la fel ca-n campania pentru stickerele ce vor fi lipite pe stalpii cu cosuri de gunoi din orasul nostru). In acest moment se cauta şi alţi potenţiali sponsori şi/sau colaboratori pentru a putea oferi un premiu in urma acestui concurs nou.

 

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:02
Citeşte mai mult...
 
Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei sprijina campania "Vreau să fiu civilizat!" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 22 Decembrie 2008 12:18
Primăria municipiului Sighetul Marmaţiei a urmărit cu atenţie evoluţia concursului "Vreau să fiu civilizat!", iniţiat şi promovat de Sighet Online. Din dorinţa de a promova şi în continuare dezvoltarea spiritului civic, conducerea Primăriei apreciază în mod deosebit iniţiativa administratorilor Site-ului comunităţii, felicitându-i pe toţi cei care, într-un fel s-au altul, s-au implicat în dezvoltarea acestui proiect.

Din aceste considerente, conducerea Primăriei a contactat firma căreia i-a fost concesionată salubrizarea municipiului, S.C.”HERODOT” S.A. Baia Mare (administratori, ing. Nicolae Ghirasim şi ing. Anton Gherstn), demersul concretizându-se după cum urmează:

- câştigătorul concursului se premiază suplimentar cu suma de 50 lei – pentru a intra în posesia premiului, va fi contactat Biroul de presă al Primăriei(0749202083);

- după obţinerea acordului câştigătorului, S.C.”HERODOT” S.R.L. va finanţa tipărirea pe o hârtie specială, adezivă, a sticker –ului agreat de utilizatorii Site-ului Sighet Online;

- cu sprijinul Sighet Online se doreşte şi iniţierea unei campanii de monitorizarea a eficienţei acestei activităţi, care sperăm să contribuie în şi mai mare măsură la păstrarea curăţeniei şi la promovarea acestui deziderat al actualităţii: Vreau să fiu civilizat!

Conducerea Primăriei îşi exprimă şi pe această cale, speranţa că cetăţenii municipiului vor fi tot mai receptivi în a promova priorităţile civice pe care le are comunitatea.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:01
Citeşte mai mult...
 
Sighet Online lansează campania: "Vreau să fiu civilizat!" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Decembrie 2008 16:49

Sub titlul “Vreau să fiu civilizat!”, Sighet Online iniţiază o campanie de sensibilizare şi de implicare a comunităţii locale asupra unui aspect important al societăţii în care trăim. La această acţiune dorim să se implice cât mai multe persoane, de aceea ne arătăm deschişi tuturor posibililor parteneri. Am fi putut să venim cu ideile noastre de-a gata, pe care să le punem direct pe site, dar fiindcă ne dorim o implicare cât mai mare a comunităţii, vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii acestui site, să veniţi cu idei, opinii, planuri, pe care să le exprimaţi şi să le comentaţi public.

Articole despre campania "Vreau să fiu civilizat!":

Concurs Sighet Online: Implică-te în campania "Vreau să fiu civilizat!" şi câştigi 50 RON!

Voluntari pentru un Sighet mai civilizat!

Concursul Sighet Online: Va prezentam cele ZECE modele de stickere primite

Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei sprijina campania "Vreau să fiu civilizat!"

Campania “Vreau să fiu civilizat!” incepe sa dea roade

Se caută VOLUNTARI pentru un SIGHET MAI CURAT

Campania "Vreau să fiu civilizat!" şi SC Mara Nord SA

Vreau să fiu civilizat! - Lipirea autocolantelor - Sâmbătă, 7.02.2009

"Vreau sa fiu civilizat!" - primul pas

Sighetul ignoranţei noastre
Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:02
 
« ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit »

Page 4 of 4

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact