logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VREAU SA FIU CIVILIZAT
Let's Do It, Romania! -- Muştarul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Septembrie 2010 13:43
 
Let's Do It, Romania! - Copilul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 28 August 2010 13:15
Ultima actualizare Miercuri, 01 Septembrie 2010 13:44
 
Cum se conduce in Europa si care sunt sanctiunile PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Iulie 2010 13:32

Stim cum se conduce in Romania si mai stim ca suntem una dintre tarile cu cei mai periculosi soferi din Europa. Stim ca legea se aplica rar si este absolut insuficienta pentru a face ordine in trafic. Masurile noi intarzie sa vina, iar fara ele si fara amenzi aplicate (nu doar prevazute), traficul nostru este o jungla unde legea este dictata de nesimtire, bani, marca masinii si implicit caii putere de sub capota.

Cum se circula si care sunt amenzile in celelalte tari ale Europei?

Trebuie sa tinem cont ca, pe langa faptul ca au o legislatie care nu prea lasa loc de interpretari si lacune, la ei se si aplica. Constant, astfel incat risti mult mai mult decat in Romania sa te trezesti fara permis si cu amenzi usturatoare. Unele mari, chiar si pentru nivelul castigurilor lor.

Ultima actualizare Sâmbătă, 17 Iulie 2010 10:20
Citeşte mai mult...
 
Gradina Mizeriei Sighetene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010 14:26

Am primit de la o cititoare  a site-ului nostru cateva randuri si cateva poze ce le-am considerat potrivite pentru a fi publicate pe site deoarece ne atrag atentia tuturor asupra mizeriei care ne inconjoara.

"De mult timp sunt o cititoare fidela a siteului Sighet Online, si imi place foarte mult. Faceti o treaba buna si va multumim pt asta.
Imi place mult rubrica no comment. de multe ori ma plimb si eu si nu pot trece de masinile parcate care pe unde, dar nu am tot timpul aparatul foto la mine.
Dar acum cateva zile am facut o plimbare cu familia la Gradina Morii si am trecut dincolo de pod ...ceea ce am vazut era foarte trist, gunoaie aruncate peste tot de tiganii (rromi) care stau langa Izvor, copaci taiati, banuiesc tot de ei ca doare trebuie sa se incalzeasca cu ceva, podul acela mai mic nu mai are balustrada, si is o gramada de gunoaie si sub el.bine ca asteptam sa vina turisti la Marmatia, dar ce vad cand se uita pe geam?
" (Ad3la)

Citeşte mai mult...
 
Sunt Ioana Barbu şi susţin Mişcarea de rezistenţă! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Octombrie 2009 14:02
 
Solutii pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer PDF Imprimare Email
Joi, 08 Octombrie 2009 13:10

Asa cum spune titlul, m-am gandit sa va dau cateva informatii despre ce putem face ca deseurile sa ajunga la reciclat, nu in aer liber.

O solutie care s-a pus in practica si in tara noastra este colectarea selectiva. Aruncam gunoaiele in containerele separate (hartie/plastic/metal) si ele ajung la reciclat. Sunt deja amplasate pe strazile oraselor, insa nu este suficient…

Ca sa simtim o schimbare, pe langa autoritati trebuie sa ne implicam si noi… Iata o varianta:

Colectarea selectiva la bloc:

Ultima actualizare Joi, 08 Octombrie 2009 13:19
Citeşte mai mult...
 
Sunt Florin Chilian si sustin Miscarea de rezistenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Octombrie 2009 08:01
 
Sunt Johnny Raducanu si sustin Miscarea de rezistenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Octombrie 2009 09:52
 
Sighet Online susţine "Mişcarea de rezistenţă" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Octombrie 2009 07:55

Jurnalul National a demarat o campanie numita Miscarea de Rezistenta. I s-a spus acestui Manifest "Recurs la România", pentru că atunci când te nemulţumeşte ceva, cauţi să-ţi afli liniştea şi împăcarea făcând recurs la ceea ce este stabil şi valoros prin sine, făcând recurs la rădăcină. Recurs la România înseamnă deopotrivă uitarea de fleacuri şi regăsirea de esenţe. E recursul la rădăcinile, prin definiţie statornice, pe care se bucură să şi le întâlnească aici, la noi, publicul nostru.

Suntem mai mult ca oricând copleşiţi de nefiresc, de fenomene dăunătoare, care tind să devină normă: manele, playback şi cântăreţi la laptop, piţipoance, cocălari, kitsch, corupţie, şpagă, politicieni şmenari sau curve politice, opţiuni electorale doar între rău şi mai rău, pseudovedete sau pseudomodele, mitocănie, tupeu, ipocrizie, ignoranţă, băieţi de bani gata, milionari de carton ai României cu apartamente pe Coasta de Azur, dispariţia curiozităţii, incompetenţă, superficialitate, Ştirile de la ora 5, răsturnarea scalei de valori, comoditatea mediocrităţii, mizeria din spitale, românii care ne fac de râs în Italia, tineri care vorbesc doar cu lol, brb, 10x, pentru că au ajuns să concureze 1,3 candidaţi pentru un loc la Medicină şi 0,25 la Inginierie Electrică, dar 14 pentru un loc la Geografie, profesori demotivaţi de salariile mici.

Ultima actualizare Marţi, 06 Octombrie 2009 08:10
Citeşte mai mult...
 
Romania si Pet-ul zilnic la ficat PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 03:48

A venit in Reutlingen acum vreo luna, de lucru inca n-are, viitorul sot castiga putin, conteaza fiecare banut. De plictiseala, Andreea face ordine generala, ia si pivnita locuintei sub lupa. Acolo stau adunate lazi cu sticle de bere goale si cateva zeci de peturi, de la o aniversare. Pe ambalajele returnate la magazin, Andreea ia inapoi aproape 20 de euro bani gheata, sau marfa. „Ar fi o treaba buna si pentru Romania”, zice ea. Insa de la declaratiile de intentie ale diversilor ministri ai Mediului, pana la fapte, e cale lunga. Lunga e si calea civilizarii unor oameni care-si transforma tara intr-o ghena de gunoi poluanta si urat mirositoare.

Citeşte mai mult...
 
10 sugestii pentru o vacanţă ecologică PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 25 Iulie 2009 07:44

Pe perioada concediului, comportamentul nostru ecologic ar trebui să devină şi mai responsabil, dacă este cazul. Este ogreşeală să considerăm că, dacă nu avem de plătit factura pentru apă a hotelului, putem să risipim apa făcând nenumărate băi prelungite. De asemenea, condusul pe distanţe scurte prin locuri necunoscute este o practică periculoasă, după cum ne indică statisticile. Un motiv în plus pentru a ne deplasa cu bicicleta sau a merge pe jos, făcând în acest fel mai multă mişcare şi evitând să poluăm zona.

1- Alegeţi mijloace de transport nepoluante, în măsura în care este posibil
Dacă aţi ajuns la destinaţie cu automobilul, nu îl mai folosiţi şi în continuare. Pentru deplasările scurte puteţi merge pe jos, urca pe bicicletă sau, dacă aveţi ocazia, puteţi face o plimbare călare. Sunt moduri plăcute şi ecologice de a vă petrece timpul liber, făcând şi sport în acelaşi timp.

Ultima actualizare Duminică, 26 Iulie 2009 08:21
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit »

Page 3 of 4

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact