logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Reguli noi în contractul CAS cu spitalele: Minimum șapte ore de consultații în ambulatoriu PDF Imprimare Email
Luni, 21 Martie 2016 15:51

Noul contract-cadru pe anul 2016, care ar putea intra în vigoare de la începutul lunii aprilie, prevede creșterea numărului de ore pentru consultațiile în ambulatoriul spitalelor. Astfel, pentru a încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș, unitățile spitalicești vor trebui să asigure o normă zilnică de șapte ore pentru fiecare medic.

„La unitățile sanitare ambulatorii care sunt autorizate să acorde servicii în spitalizare de zi, este obligatoriu un program de activitate de minimum șapte ore pe zi. Cu aceste unități sanitare ambulatorii, noi avem, în acest moment, încheiate servicii doar în spitalizare de zi nu și în spitalizare continuă. Până în acest moment, nu era prevăzut un program limită, maxim sau minim, și aveam și cu trei sau patru ore. Acum vorbim de o normă întreagă, de cel puțin șapte ore.

Asta este, de fapt, o condiție de eligibilitate a furnizorului respectiv. La șapte ore pe zi, furnizorul poate să acorde un număr mai mare de servicii, clar, dar noi avem același număr de medici care se împarte între anumiți furnizori și atunci ar putea avea de suferit spitalele mai mici și, implicit, și pacienții”, a declarat Camelia Stretea, director executiv relații contractuale în cadrul CAS Maramureș.

Spitalele, nevoite să-și motiveze specialiștii să nu plece.

Citeşte mai mult...
 
Anul 2016 ar putea aduce o crestere a tarifelor la serviciile medicale PDF Imprimare Email
Luni, 07 Martie 2016 16:58

Noul contract cadru este acum in atentia managerilor de spitale din judetul Maramures. Sindicatele din sanatate isi propun ca in acest an sa obtina o noua majorare salariala, a doua etapa de majorare convenita cu Guvernul Romaniei. Tinta, spun cei de la Sanitas, este de dublare a salariilor personalului din sanatate in urmatorii trei ani.

Pe Maramures strategia celor de la Sanitas este de acorda noi si noi beneficii pentru membrii de sindicat. Cat priveste problemele din sanatatea maramureseana, Mircea Ciocan, liderul celor de la Sanitas Maramures, tine sa arate ca in mare spitalele au aceleasi probleme, cu precadere spitalele din Maramuresul Istoric.

Citeşte mai mult...
 
Cardul de sănătate pune medicii maramureşeni pe jar PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Februarie 2016 13:48

După ce sistemul informatic de funcţionare a cardului naţional de sănătate nu a mers timp de aproximativ 20 de ore, o parte din medicii de familie, la nivel naţional, au acordat servicii medicale doar copiilor şi pacienţilor cu adeverinţe înlocuitoare de card.

Societatea Naţională de Medicina Familiei a anunţat într-un comunicat de presă că medicii de familie acordă servicii medicale doar pacienţilor care au adeverinţă înlocuitoare de card şi copiilor.

Medicii de familie din Maramureş au precizat însă că, la nivelul judeţului nostru, nu s-a ţinut cont de această decizie, iar pacienţii au fost consultaţi ca de obicei.

„Având în vedere că sistemul a început să meargă, nu s-a procedat la aşa ceva. Din păcate, lucrurile merg tot mai prost, iar pacienţii s-au obişnuit deja cu astfel de situaţii şi ne mai zic ei nouă să nu ne mai necăjim că nu merge cardul... Nu au nici ei ce să zică, spun că mai aşteaptă... Cel puţin cu noi, pe partea de medicină de familie, pacienţii sunt mai înţelegători”, a declarat Gheorghe Lascu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Maramureş.

Nu există echipă de mentenanţă pentru sistemul informatic

Citeşte mai mult...
 
''Rezultate fără precedent'' în tratarea cancerului anunțate de o echipă de cercetători americani PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Februarie 2016 08:24

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat ''rezultate fără precedent'' la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, transmit marți BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Științific (American Association for the Advancement of Science).

Rezultatele sunt extraordinare, dar reprezintă deocamdată doar ''un prim pas'', a subliniat conducătorul echipei care a dezvoltat acest tratament, profesorul Stanley Riddell de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din orașul american Seattle.

Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal, distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.

În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută, ''fără nicio altă posibilitate de tratare, o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie'', a explicat specialistul american.

Citeşte mai mult...
 
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş îşi mută sediul PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 13:47

Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş a solicitat Consiliului judeţean Maramureş, atribuirea în folosinţă gratuită a spaţiului aflat în clădirea unde a funcţionat Centrul de Planificare Familială. Această solicitare a fost prezentată în şedinţa Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în urma căreia s-a avizat favorabil solicitarea SANITAS Maramureş.
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş a făcut iniţial lucrări de amenajare şi modernizare a acestui spaţiu, în valoare de 10.940,37 lei, după care nu a mai intrat în folosinţa spaţiului, datorită situaţiei generate de reparaţiile capitale efectuate la clădirea Spitalului Judeţean, fapt ce a generat necesitatea mutării unor secţii în clădirea vechii policlinici.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact