logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Cum se toacă banii din programele de sănătate: medicamente pentru morţi şi achiziţii ilegale PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Aprilie 2016 15:16

Reţete medicale în valoare de 3.551.000 de lei au fost eliberate de către medici fără specializarea necesară, potrivit Raportului Curţii de Conturi privind evaluarea performanţelor unor Programe Naţionale de Sănătate derulate în perioada 2012-2014 la Ministerul Sănătăţii şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

De asemenea, CNAS a validat eliberarea de medicamente în valoare de 63.000 de lei, pentru pacienţi care erau decedaţi la data eliberării din farmacii a respectivelor medicamente. În acelaşi document se arată şi faptul că unităţile sanitare au achiziţionat materiale sanitare şi medicamente peste stocurile necesare şi că preţurile de achiziţie au fost diferite de la o unitate la alta, deşi produsele proveneau de la acelaşi furnizor. Raportul Curţii de Conturi menţionează şi lipsa de implicare a Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte controlul implementării Programelor Naţionale de Sănătate pentru diabet şi boli rare, deşi aceasta este una dintre principalele atribuţii ale sale. În total, cheltuielile nejustificate se ridică la 9.424.000 de lei, informează Gândul, preluat de agenţia Mediafax.

Raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2012-2014, întocmit în urma analizării activităţii Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a unui număr de 21 de Case Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), în cadrul programului naţional de diabet zaharat, arată că în perioada 2012-2014 au apărut cheltuieli nelegale în valoare estimată de 9.424.000 lei.

Astfel, medici care nu beneficiază de specializarea necesară prescrierii de reţete pentru afecţiuni diabetice au eliberat reţete în valoare de aproximativ 3.551.000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii din sanatate vor picheta Prefectura Maramures in 20 aprilie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 08:33

A doua jumatate a lunii aprilie aduce proteste din partea sindicalistilor din sanatate. Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan  a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca in data de 20 aprilie se va face o pichetare a Prefecturii Maramures.

Este numai prima actiune de protest avuta in vedere, urmatoarele actiuni sindicale fiind programate in perioada 9-13 mai. Timp de o saptamana, sustine Ciocan, se picheteaza Ministerul Sanatatii, Finantelor si Ministerul Muncii, la aceste proteste stradale fiind preconizata o participare a circa 10.000 de persoane.

“Sanitas a decis ca va incepe un calendar al protestelor. Federatia iese in strada pentru a-i reprezenta pe cei cei care activeaza in sistemul sanitar din Romania. Este inadmisibil ca toate guvernele care au fost in ultimii ani sa nu gaseasca solutii pentru eliminarea inechitatilor salariale.

Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Bolnavii care îşi cumpără medicamente cât stau internaţi în spital, pot cere banii înapoi PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Aprilie 2016 04:26
Pacienţii au drepturi, dar cei mai mulţi nu şi le cunosc. De exemplu, bolnavii care îşi cumpără medicamente, cât stau internaţi în spital, pot cere banii înapoi. Orice unitate medicală e obligată să deconteze cheltuielile făcute de un pacient. Din neştiinţă sau din cauza procedurii dificile, oamenii se lasă păgubaşi şi nu profită de legea care îi ajută să-şi recupereze banii cheltuiţi.
 
Mulţi bolnavi care ajung în spital sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru medicamentele care lipsesc din farmacia spitalului. Ei nu ştiu că există o lege care îi ajută să îşi recupereze banii.
Citeşte mai mult...
 
Pe 7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii PDF Imprimare Email
Joi, 07 Aprilie 2016 09:03
7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii. Pentru anul 2016 activităţile de celebrare se vor desfăşura sub sloganul „Controlul Diabetului este în puterea ta!”.
În acest context în ziua de 7.04. 2016 , DSP judeţene arondate CRSP CLUJ vor derula campania despre Diabetul Zaharat.
Citeşte mai mult...
 
Persoanele fara venituri vor putea alege cum sa plateasca contributia de sanatate PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Martie 2016 08:32

Ministerul Finantelor Publice propune modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal astfel incat persoanele fara venituri pot alege intre plata lunara a contributiei de sanatate sau plata la momentul accesarii serviciilor medicale. Proiectul Ordonantei de urgenta reglementeaza conditiile privind modul de declarare si de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate de catre persoanele care nu realizeaza venituri, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de sistemul de asigurari sociale de sanatate.  Potrivit infoirmatiilor venite de la Finantele Maramures, schimbarile propuse vizeaza mai multe aspecte.

In primul rand, persoanele fizice, indiferent de cetatenie, care au domiciliul ori resedinta intr-un stat cu care Romania nu are incheiate acorduri privind sistemele de securitate sociala sau care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, si care nu se afla in Romania pentru o perioada mai mare de  90 de zile consecutive, nu au calitatea de contribuabili la sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Apoi, au fost introduse in categoria contribuabililor unitatile trimitatoare care au obligatia platii contributiilor pentru personalul roman militar si civil trimis in misiune permanenta in strainătate. In cazul veniturilor din investitii si/sau din alte surse, realizate in anul 2016, ale caror baze lunare de calcul se situeaza sub nivelul valorii salariului de baza minim brut pe tara,  nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact