logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


AVIZ CONSUMATORILOR: Ciupercile din piaţă pot fi periculoase PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Marţi, 21 Iunie 2016 08:47

Ciupercile vândute în piaţă nu sunt 100% sigure pentru consumatori, deoarece o parte din soiurile care apar acum pot fi confundate cu ciupercile otrăvitoare. Vremea ploioasă urmată de zile cu temperaturi ridicate a dus la apariţia ciupercilor în multe zone din Maramureş. Hribii, bureţii usturoi sau rusulele au început să fie la mare căutare în rândul culegătorilor. Conducerea Direcţiei Fitosanitare Maramureş recomandă însă iubitorilor de ciuperci mare prudenţă în culegerea lor. Trebuie luate doar ciupercile de care suntem 100% siguri că sunt comestibile, deoarece acum apar şi multe ciuperci otrăvitoare, asemănătoare cu cele consumabile.
Ultima actualizare Marţi, 21 Iunie 2016 09:04
Citeşte mai mult...
 
Medicii de familie din Maramureş se revoltă şi nu vor semna contractele cu CAS PDF Imprimare Email
Joi, 16 Iunie 2016 19:10

Medicii de familie din Marmureş sunt extrem de revoltaţi şi spun că nu vor semna Contractul cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureş. Aceştia spun că actele sunt stufoase, legislaţia nu este clară, modificările făcute sunt dese şi din această cauză li se impută lunar sume foarte mari de bani, deşi au prestat serviciile către populaţie. În baza acestui document doctorilor li se decontează serviciile medicale prestate către populaţie.

„Începând de azi protestez! Motivele sunt multe, dar în principal e vorba de proasta finanţare a cabinetelor de medicină de familie şi de condiţiile umilitoare impuse an de an de către guvernanţi medicilor de familie. Aici fac referire la multitudinea de sancţiuni din CoCa (n.r. Contractul cadru) şi Normele de aplicare a CoCa, la ambiguitatea protocoalelor de prescriere a medicamentelor compensate, ambiguitate din cauza cărora colegii mei au fost sacţionati cu sume uriaşe. Aşadar: «PROTESTEZ!»”, a precizat Gheorghe Lascu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Maramureş.

Medicii de familie s-au solidarizat la nivel naţional şi în perioada următoare vor protesta prin purtarea de banderole pe braţ pentru că nu îşi permit să lase pacienţii de izbelişte.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul din Sighet, amendat cu 10.000 lei de Direcţia de Sănătate Publică Maramureş PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Iunie 2016 10:17

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei a fost sancţionat cu 10.000 lei, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, în urma unui control realizat la sfârşitul lunii aprilie. Conducerea DSP Maramureş a precizat că unitatea medicală a avut termen să remedieze o serie de neconformităţi depistate în prealabil, dar termenul respectiv nu a fost respectat.

„În urma controlului, au avut neconformităţi la depozitarea deşeurilor medicale şi nu au finalizat lucrările de reorganizare funcţională a blocului alimentar. Dezinfectantele pentru suprafeţe şi pentru tegumente nu se utilizau în toate locurile de muncă, săli de tratament; spaţiile din unele secţii medicale, din blocul alimentar şi laborator nu le-au igienizat. Au fost nişte neconformităţi pe care le-au avut mai de mult şi nu le-au remediat în termenul stabilit. Au fost amendaţi cu suma de 10.000 lei. Au mai fost controlate şi alte spitale din judeţ, dar nu au avut nici neconformităţi şi nici nu au fost sancţionate. Această este singura sancţiune dată”, a declarat Carmen Sima, director coordonator adjunct în cadrul DSP Maramureş.

„Sticla cu dezinfectanţi era cu zece centimetri mai în stânga”

Conducerea spitalului a precizat că acţiunea de control a fost una obişnuită şi nu a venit pe fondul scandalului biocidelor, declanşat la nivel naţional. Reprezentanţii unităţii au mai precizat că, în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, nu s-au folosit produse HexiPharma şi nu s-au înregistrat nici infecţii intraspitaliceşti.

„În primul rând, precizăm că DSP Maramureş are un compartiment de control inclusiv în spitalul Sighet. Noi am făcut achiziţiile de biocide, conform cu normele stabilite de departamentul DSP. Pe de altă parte, o instituţie publică are cel puţin şapte-opt controale pe an, din partea celorlalte instituţii. Când vin în control, nu vin cu soluţii sau cu bani, ci cu sancţiuni.

Citeşte mai mult...
 
Asistenţii medicali pot obţine anul acesta recunoaşterea specializărilor în care lucrează PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2016 16:04

Asistenţii medicali generalişti şi de pediatrie, încadraţi pe posturi în Radiologie-imagistică medicală, Laborator, Balneo-fizioterapie, Nutriţie şi dietetică, Igiena şi sănătate publică pot obţine, şi în acest an, recunoaşterea specializărilor în care lucrează.
Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti a trimis filialelor judeţene ale Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România o adresă în acest sens.
„În baza prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii nr. 613/2013 privind aprobarea Normelor de organizare şi desfăşurare a programelor de pregătire pentru obţinerea specializărilor în domenii complementare specialităţii de bază de către asistenţii medicali generalişti şi asistenţii medicali de pediatrie, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii organizează, prin şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti programe de specializare pentru asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de pediatrie în specialităţile: Radiologie-imagistică medicală, Laborator, Balneo-fizioterapie, Nutriţie şi dietetică, Igienă şi sănătate publică”, se precizează în documentul semnat de prof. univ. dr. Cristian Vlădescu, director general, şi dr. Livia Nanu, director al SNSPMPDS Bucureşti.

Citeşte mai mult...
 
5 obiceiuri alimentare care-ti sporesc imunitatea PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2016 16:38

Starea de bine specifica unui corp sanatos si puternic este esentiala atunci cand ne antrenam. Stim cu totii cat de frustrante sunt virozele sezoniere si alte mici probleme de sanatate care ne impiedica sa ne antrenam asa cum ar trebui, stricand complet rutina si programul de antrenament la care am muncit atat de mult. Pentru ca a fi constant este extrem de important in reusita, iata cateva modalitati prin care sa-ti intaresti imunitatea manancand sanatos, astfel incat sa nu fii nevoit sa iei nicio zi de pauza din cauza starii tale de sanatate!

Fiecare farfurie trebuie sa contina cat mai multe culori. Pentru iubitorii de carne si paste fainoase: rosul si galbenul nu intra in ecuatia aceasta! Vorbim, asadar, despre legume si fructe, care contin fitonutrienti si antioxidanti, care joaca un rol important in protejarea celulelor de imunitate. Studiile arata ca persoanele care consuma cel putin 5 feluri de legume si fructe in fiecare zi, produc mai multe limfocite si celule T, care distrug patogenii si virusii.

Nu mai ocoli ceapa si usturoiul! Multi dintre noi o facem, insa ceapa si usturoiul sunt doua legume cu un aport foarte sanatos pentru organism. Sunt antioxidanti puternici, fac minuni pentru imunitate, reduc inflamatiile, continand potasiu, fier, calciu, sulf, minerale, vitaminele A si E. Mai mult, unii oameni de stiinta considera ca unele componente din ceapa si usturoi (cum ar fi bioflavonoidele) pot fi cheia cercetarilor in tratamentele de vindecare a cancerului. Ceapa si usturoiul sunt, asadar, un bun stimulent pentru imunitate, prevenind in acelasi timp boli grave sau problemele cu inima, fiind indicate si in curele de detoxifiere sau slabire.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 17 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact