logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Medicii psihiatri și pedopsihiatri se revoltă PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 August 2016 16:47

Comunitatea medicilor psihiatri și pedopsihiatri români se află în situația de a face anumite precizări în legătură cu informațiile prezentate pe unele canale mass-media, ca urmare a recentelor evenimente din Centrul Sfânta Maria din București.

Recunoaștem și susținem rolul deosebit de important al mass-media în promovarea sănătății și avansării reformei sistemului medical, tocmai de aceea dorim să facem o serie de precizări pentru acuratețea informațiilor distribuite.

Eforturile noastre se îndreaptă constant spre destigmatizarea și îmbunătățirea serviciilor în domeniul sănătății mintale. În acest sens, semnalăm mass-mediei că se aduce un prejudiciu grav prin prezentări eronate ale abordării psihiatrice și utilizarea unor termeni stigmatizanți de genul 'medici monștri'ori 'medicamente-droguri'. Aceste atitudini aduc un deserviciu regretabil persoanelor care prezintă probleme de sănătate mintală, copiilor ce se află în instituțiile de ocrotire a minorilor și tuturor persoanelor, adulți și copii, care ar putea să necesite sprijin profesionist la un moment dat.

Stigmatizarea profesiei de medic psihiatru și pedopsihiatru conduce la dezorientarea pacienților și la îndepărtarea lor de serviciile de asistență în sănătatea mintală, îngreunându-le recuperarea și integrarea socio-profesională.

De aceea, considerăm oportun să facem cunoscute aspectele de mai jos, pentru a înțelege mai bine întreg contextul în care profesează un pedopsihiatru și un psihiatru în România:

—Numărul de medici specialiști pedopsihiatri din România este insuficient, astfel încât sunt situații în care acesta consultă 20-30 pacienți zilnic. 
—Echipa multidisciplinară este extrem de slab reprezentată sau total absentă în diversele instituții care oferă servicii medicale (spital, ambulatoriu de specialitate, centru de sănătate mintală), dar și în instituțiile de ocrotire a minorilor. Nu există suficienți psihologi, psihoterapeuți, psihopedagogi, logopezi, asistenți sociali, asistenți medicali, kinetoterapeuți, pedagogi, infirmieri, pentru a satisface nevoile din fiecare sector și nu există deloc asistenți medicali supraspecializați în nursing psihiatric și pedopsihiatric. 

Citeşte mai mult...
 
Spitalul din Sighet are in continuare probleme - noul director incearca sa rezolve o parte din ele PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 August 2016 15:44

Nu ştiu dacă zicala: orice minune ţine 3 zile se potriveşte şi în cazul de faţă, dar noul manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, ec. Daniel Dunca (foto) pare că a luat taurul de coarne cu calm şi răbdare. I-a mers chiar hirul că umblă noaptea prin spital să controleze câţi salariaţi sunt prezenţi în tura de noapte şi câţi sunt pontaţi fictiv, pentru a beneficia de acel spor salarial nocturn.

– Chiar n-aveţi somn, dle director? Ce-aţi făcut în ultima lună, de când ocupaţi această funcţie?
– Încerc să reduc cheltuielie inutile, cele care nu se justifică a fi efectuate.
În şedinţa ordinară de vineri a Consiliului Local Sighet, când au fost aleşi şi reprezentanţii CL în Consiliul de Administraţie al Spitalului, am  prezentat situaţia financiară a  Spitalului pe primul semestru al anului şi  am cerut ajutor financiar   măcar pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile. Preţ de 7 zile m-am preocupat de re-autorizarea sanitară a spitalului, care expira pe 14 iulie. Autorizaţia a fost înnoită, cu un program de conformare. Da. Într-o vineri noaptea, am fost în control, pe la mai multe secţii, însoţit de directorul medical dr. Mariana Şimon  şi directoarea de îngrijiri as. Maria Oanţă. Am găsit şi neregulile  la care mă aşteptam. Apoi,  nemulţumit de mâncarea  care ajunge în farfuria pacientului, duminică, de la 7 dimineaţa, până la ora 12, când se eliberează hrana bolnavilor la Blocul alimentar, am supravegheat modul de preparare şi porţionare şi am constatat că în farfuria celor internaţi cantitatea de carne s-a dublat, faţă de ce văzusem înainte de control. Din păcate, baremul de hrană este de 7 lei, respectiv 9 lei, pentru diabetici şi e greu să diversifici bucatele, noi fiind obligaţi să cumpărăm carnea cea mai ieftină, motiv pentru care mâncarea e cam aceeaşi în fiecare zi. 

Citeşte mai mult...
 
80% din medicii din Maramureş lucrează încontinuu peste 24 de ore. Halatele albe solicită sporuri pentru orele de gardă PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Duminică, 31 Iulie 2016 07:39

În medie, un medic ajunge să lucreze 33 de ore fără întrerupere, numărând programul normal de lucru, la care se adaugă orele de gardă. În aceste condiţii, medicii solicită o limită de 24 de ore lucrate continuu, urmate de 24 de ore de pauză, dar şi sporuri.Conform unui studiu comandat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” şi realizat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, aproximativ 80% din medici sunt puşi în situaţia de a lucra, în medie, 33 de ore în continuu.

 
„Media numărului maxim de ore lucrate continuu de medici, fără pauză (incluzând timpul normal de lucru şi orele de gardă), este de 33 de ore (78% dintre medici muncind continuu mai mult de 24 de ore; 30% dintre respondenţi muncind continuu mai mult de 33 de ore). Medicii lucrează, în medie, pe săptămână, 63 de ore (incluzând orele de gardă), adică echivalentul a 1,8 norme săptămânale; 33,7% dintre medici lucrează mai mult de 63 de ore pe săptămână. 35,8% dintre medici au indicat o accentuare a gradului de oboseală din cauza actualului program de gărzi, aceasta riscând să afecteze implicit şi calitatea serviciilor medicale.
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Sănătății: Gărzile efectuate de medici în afara programului de lucru, plătite în baza legislației actuale PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Duminică, 24 Iulie 2016 21:25

Condițiile de muncă și de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătățiri, iar misiunea MS este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil - este reacția Ministerului Sănătății la nemulțumirile din sistem.
 
''Ministerul Sănătății afirmă clar și răspicat: condițiile de muncă și de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătățiri, iar misiunea instituției noastre este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil. În nota obișnuită de deschidere manifestată față de medici, de pacienți și de reprezentanții acestora, vineri a avut loc o întâlnire de lucru cu 'Solidaritatea Sanitară', în care au fost discutate aceste probleme'', precizează MS.
Citeşte mai mult...
 
Un vaccin impotriva dementei ar putea fi gata in cativa ani PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Iulie 2016 14:15

Un vaccin impotriva dementei senile ar putea fi creat in urmatorii trei pana la cinci ani, potrivit cercetatorilor australieni in urma unei descoperiri care ar putea preveni pana la 7,5 milioane de noi cazuri in fiecare an, informeaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.
 
Dementa este un sindrom care afecteaza memoria unei persoane, gandirea si capacitatea sa de a indeplini sarcinile de zi cu zi si se manifesta preponderent la persoanele in varsta. Insa, cu toate acestea, cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide cred ca au gasit o modalitate de a o preveni inainte de a da semne de manifestare, in urma unei colaborari cu o echipa de cercetare de la Institutul de Medicina Moleculara si de la Universitatea din California.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact