logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Plata suplimentara a garzilor va fi reglementata, in perioada urmatoare, printr-o OUG PDF Imprimare Email
Joi, 25 August 2016 08:04

Plata suplimentara a garzilor va fi reglementata printr-o ordonanta de urgenta, in saptamanile urmatoare, dintr-un buget pus la dispozitie de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a declarat miercuri ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, informeaza AGERPRES.

“Banii pentru plata suplimentara a garzilor — pe care o vom implementa printr-o ordonanta de urgenta—, acesti bani vor veni separat de la CNAS. Va fi un contract separat, este un lucru important de inteles. (…) Deci, aceasta plata suplimentara a garzilor vine dintr-un buget separat, care va fi pus la dispozitie de Casa de Asigurari. (…)

Plata garzilor va fi reglementata altfel, prin ordonanta de urgenta, in saptamanile care urmeaza, iar medicii, precum si conducerea spitalelor, nu au de ce sa-si faca nicio grija. Vor exista fonduri pentru aceasta suplimentare la plata garzilor”, a precizat Vlad Voiculescu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, dupa sedinta de Guvern.

Citeşte mai mult...
 
La Spitalul Sighet, anestezistul lucrează o zi da, o zi nu! PDF Imprimare Email
Marţi, 23 August 2016 07:57

De câţiva ani, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei este în criză de medici anestezişti. Singurul anestezist care trebuie să facă faţă celor 5 blocuri operatorii din spitalul sighetean a plecat în concediul de odihnă fără a găsi, iniţial, un înlocuitor.
Directorul Dan Dun­ca (foto) de la Spitalul Municipal a apelat săptămâna trecută la toate unităţile de profil din judeţele Maramureş şi Satu Mare, dar fără rezultat. Abia vineri, prin bunăvoinţa directoarei Sorina Pintea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi a medicului anestezist Ştefan Pop, situaţia s-a rezolvat oarecum. Mai exact medicul anestezist din Baia Mare trebuie să înlocuiască şi pe cel de la Spitalul Orăşenesc din Negreşti-Oaş. Astfel, la Sighetu Mar­maţiei anestezistul va fi prezent doar în zilele de luni, miercuri şi vineri.  

Citeşte mai mult...
 
Gărzile medicilor, plătite la nivelul salariului din 2016, din 1 octombrie. Contracte de muncă suplimentare pentru orele din afara normei de bază PDF Imprimare Email
Marţi, 16 August 2016 08:07

Începând cu 1 octombrie a.c., gărzile efectuate de medici vor fi raportate la nivelul salariului de bază majorat, aferent anului în curs. În urma şedinţei dintre sindicate şi Ministrul Sănătăţii, s-a semnat o declaraţie comună ce se doreşte a fi un pas important înspre normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar.

„În primul rând, s-a discutat ceea ce înseamnă modul de plată a gărzilor. Concluzia a fost că pentru gărzi se vor încheia Contracte Individuale de Muncă (CIM), care vor fi plătite la nivelul anului 2016. Însă, acest lucru nu este posibil în acest moment; fiind vacanţă parlamentară, Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă. Deci, abia de la 1 octombrie se va putea pune în aplicare din punct de vedere juridic. Până atunci, medicii vor continua să facă gărzi. Contractul se va încheia doar pentru orele de gardă efectuate în afara programului de lucru — o parte dintre ele sunt în cadrul normei de bază şi o parte în afara ei”, a precizat Mircea Ciocan, liderul Sanitas Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Cinci asocieri importante intre dieta si sanatatea mintala PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 August 2016 15:52

Dieta este unul dintre factorii cheie prin care ne putem bucura de beneficiile unui stil de viata sanatos si care ne ajuta sa prevenim aparitia bolilor, astfel ca nu este de mirare faptul ca alimentele pe care le consumam pot avea un impact direct si asupra starii de sanatate mintala. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care o dieta sanatoasa ni le aduce atunci cand vine vorba despre bunastarea psihologica, scrie care2.com.
 
1. Deficitul de vitamina B
La unele persoane depresia si anxietatea este cauzata in totalitate de dieta pe care o urmeaza. Vitaminele ce fac parte din clasa B, in mod particular vitamina B12 si B6, precum si acidul folic, sunt strans legate de declansarea episoadelor depresive, de pierderea memoriei, manifestarea episoadelor de paranoia si a iluziilor. Aceste deficiente apar cel mai frecvent la adultii de peste 50 de ani, vegani si vegetarieni, alcoolici si persoanele care urmeaza anumite tratamente medicamentoase. In plus, nu doar persoanele care au o dieta nesanatoasa pot avea deficit de vitamina B, in unele cazuri indiferent de cat si ce se consuma se intampla ca organismul sa nu absoarba cantitatea suficienta de vitamine din alimentele consumate. Din fericire putem afla daca avem un deficit de vitamina B printr-un simplu test de sange.
Citeşte mai mult...
 
De ce nu e bine sa tinem telefonul în buzunarul de la piept! PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 August 2016 14:55

În ciuda faptului că au fost proiectate astfel încât să încapă perfect în buzunar, specialiştii avetizează că telefoanele mobile ar trebui ţinute în geantă. Medicul american Devra Davis a studiat efectele radiaţiilor emise de telefoanele mobile şi nu are deloc veşti bune.
 
Specialista spune că radiaţiile de tipul celor emise de telefonul mobil sunt folosite în medicină pentru a trata cancerul la ficat. Astfel, radiaţiile descompun bariera hemato-encefalică, care ajută creierul împotriva substanţelor străine care l-ar putea răni.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact