logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Solidaritatea Sanitara cere Ministerului Sanatatii renuntarea la Anexa 10, care prevede plafonarea la 30% a sporurilor si risca sa duca la scaderea salariilor unor categorii de medici si asistente PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 21 Martie 2018 19:55

Federatia Sindicala Solidaritatea Sanitara cere Ministerului Sanatatii sa renunte la Anexa 10 a Legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice, anexa ce prevede plafonarea la 30% din salariu a sporurilor tuturor angajatilor din sistemul sanitar. "Solidaritatea Sanitara a solicitat Ministerului Sanatatii eliminarea Anexei nr. 10 la Regulamentul de sporuri si inlocuirea ei cu un set de prevederi care respecta criteriile unui model etic de reglementare", arata federatia sindicala, intr-un comunicat.
 
Noul regulament al sporurilor, care prevede plafonarea acestora la maximum 30% din salariu si care loveste, practic, in cele mai grele specializari din sistem - medicii si asistentii medicali de terapie intensiva, unitati de primiri urgente, oncologie, HIV si hepatita, care beneficiau de sporuri intre 75% si 100% din salariu - reprezinta marul discordiei in negocierile dintre sindicalistii din sanatate, care ameninta cu declansarea grevei generale in luna aprilie, si Ministerul Sanatatii (pe larg aici). 
Citeşte mai mult...
 
10 sfaturi de alimentație optimă – Sugestii pentru a rămâne sănătos toată viața PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Ianuarie 2018 21:20

Sondajele de opinie arată faptul că tot mai mulți oameniacordă o importanță deosebită stilului de viață pe care îl duc, alimentației sănătoase și de aceea aleg cu atenție să consume doar alimente proaspete și țin cont și de echipamentul de bucătarie, de mobilierul pentru acest spațiu al locuinței lor.Ce aragaz îți convine?Pentru ca gătitul să devină o experiență reală, plăcută și relaxantă, trebuie să ai una din variantele: un aragaz electric, o plită incorporabilă sau o plită cu inducție, ori un aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric.

 

Ultima actualizare Marţi, 23 Ianuarie 2018 21:25
Citeşte mai mult...
 
Acreditare cu scandal: Cabinetele de medicină a familiei, în pericol PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 16:01

Costuri suplimentare şi birocraţie tipic românească. Acreditarea cerută prin Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate este un proces extrem de complex, foarte costisitor şi care depăşeşte posibilităţile materiale ale multor cabinete de medicină a familiei. În acelaşi timp, este vorba de un proces stresant, consumator nu numai de bani dar şi de timp, energie şi nervi.

Este părerea exprimată de către medicii de familie din Maramureş, care ţin să arate că prevederile Legii 185 din 2017 se vor aplica tuturor furnizorilor de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, deci tuturor medicilor care îşi exercită profesia în mod independent.

„Avem venitul cabinetului, plătim toate taxele pe care le avem, curent, apă, încălzire, deşeuri, am socotit 34 de taxe în total pe care le avem de achitat noi, ca şi cabinet. Din ce rămâne, după ce plătim toate acestea, se plăteşte impozit persoană fizică, pensie, sănătate, iar ce mai rămâne este banul medicului. Problema este alta, că de anul acesta ni se bagă pe gât acreditarea. Legea 185, care s-a scos în vara anului trecut, obligă orice fel de unitate sanitară să se acrediteze în urma unor standarde impuse de agenţia înfiinţată în urma Legii 185. Nu numai noi trebuie să ne acredităm, ci şi laboratoarele, dentiştii, tot ce intră în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Am descoperit că au fost nişte standarde copy-paste de pe spitale, care ar fi urmat să ni se pună nouă, ceea ce nu este corect. Când am văzut acestea, a început scandalul şi am reuşit să prorogăm legea un an de zile.

Citeşte mai mult...
 
Nivelul de cafeina din sange poate ajuta la diagnosticarea bolii Parkinson PDF Imprimare Email
Joi, 18 Ianuarie 2018 10:30

Testarea nivelului de cafeina din sange poate fi o modalitate mai simpla de diagnosticare a bolii Parkinson, potrivit unui studiu publicat luna aceasta in revista medicala "The American Academy of Neurology", conform aan.com.
 
Cercetatorii japonezi au constatat ca persoanele care sufera de Parkinson au un nivel semnificativ scazut de cafeina in sange, prin comparatie cu persoanele sanatoase, chiar daca cele dintai consumau aceeasi cantitate de cafeina cu cei din urma. 
Citeşte mai mult...
 
Cum afecteaza hipertensiunea si stresul fiziologic sanatatea inimii? PDF Imprimare Email
Luni, 15 Ianuarie 2018 16:21

Stresul asupra inimii cauzat de exercitiile fizice este considerat sanatos. Cu toate acestea, stresul cauzat de hipertensiunea arteriala este daunator pentru inima. De ce?
 
Cercetatorii de la Centrul pentru Cercetare a Bolilor Cardiovasculare (DZHK) impreuna cu oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar Heidelberg au vrut sa testeze aceste diferente in ceea ce priveste efectele stresului fiziologic asupra inimii si insuficienta cardiaca in functie de tipul de stres. Rezultatele lor au fost publicate recent in revista de specialitate "Nature Medicine", scrie dzhk.de.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact