logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Febra – semn de boala PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:43

Chiar cand sunteti sanatos, temperatura Dvs. se schimba pe parcursul unei zile si variatia ei este normala. Se considera ca 37º C este temperatura “normala” a omului sanatos, dar ea poate varia cu un grad sau mai mult. Dimineata temperatura este in general mai scazuta, iar dupa-masa este ceva mai inalta. Verificati temperatura celorlalti membrii de familie cand sunt sanatosi si descoperiti valorile lor “normale”.

 De ce poate creste temperature corpului?  Febra in sine nu este o boala, dar este deseori semnul uneia. Ea poate arata ca ceva se intampla in corpul dvs. Probabil corpul se lupta cu o infectie cauzata fie de o bacterie, fie de un virus. Febra poate chiar ajuta in lupta impotriva infectiei. Mai rar, este semn al unei reactii la un medicament, la o afectiune inflamatorie sau la caldura prea mare. Cateodata, nu stiti de ce aveti febra. Dar nu incercati in mod automat sa va scadeti temperatura. Scaderea ei poate masca simptomele, prelungi o afectiune sau intarzia identificarea cauzei.

 De cele mai multe ori, veti afla cauza febrei in cateva zile. Daca aveti suspiciuni cu privire la ea, consulate-va medicul de familie. Alte cauze curente ale febrei sunt:

Citeşte mai mult...
 
Fortificarea muschilor perineului dupa nastere PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 14:14

Muschii care sprijina organele interne, muschii perineului (planul pelvin) sunt intinsi in timpul nasterii si s-ar putea sa fie deteriorati datorita nasterii. Puteti sa ii intariti prin exercitii adecvate. Intarirea acestor muschi este foarte importanta pe termen lung, deoarece varsta si menopauza ii vor slabi din nou. Trebuie sa aveti rabdare si sa urmati programul de exercitii cu regularitate. S-ar putea sa dureze trei luni pana sa constatati unele imbunatatiri.

 Muschii perineului actioneaza ca un hamac care sprijina vezica urinara, uterul, rectul si portiunea de jos a abodomenului. In timpul sarcinii, acesti muschi vor fi intinsi foarte mult, atat datorita cresterii volumului continutului uterin, cat si datorita hormonilor specifici sarcinii, care maresc elasticitatea intregii musculature a corpului. Nasterea naturala intinde si mai mult muschii perineului, acestia putand suferi contuzii sau rupturi, in special daca copilul are capul mare. De asemenea, pot fi lezati si nervii care trec prin perineu. In plus, daca sunteti supraponderala, greutatea pe care trebuie sa o suportati afecteaza si mai mult perineul, unde sunt muschii planului pelvin.

 Unde se afla muschii perineului? Ei se intind de la osul pubian pana la coccige (ultima portiune a coloanei vertebrale). Muschii inconjoara partea inferioara a vezicii urinare si uretra, portiunea exterioara a rectului si vaginul.

Citeşte mai mult...
 
Pacienţii "roşii" au prioritate PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 12:45

Ieri, ministrul Sănătăţii Ion Bazac a convocat o parte dintre managerii spitalelor judeţene din ţară pentru a le explica modul în care ar trebui să se desfăşoare activitatea "în culori" la Unităţile de Primiri Urgenţe. Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Baia Mare nu au fost chemaţi, dar, se pare, ei nici nu aveau nevoie de explicaţii, pentru că triajul pacienţilor pe culori a fost deja implementat la noi.

"Nu am fost invitaţi la întâlnirea cu ministrul, dar, sistemul acesta de triere a pacienţilor a fost deja pus în practică la UPU din Baia Mare. Astfel, pacienţii care înainte erau clasificaţi pe urgenţe de gradul 0 sau 1, sunt şi acum consideraţi ca urgenţă majoră, ei fiind internaţi imediat. Aici intră cazurile ce pornesc de la stare de şoc toxicoseptic, până la insuficienţa cardiorespiratorie şi abdomenul acut chirurgical. Nu împarte nimeni buline colorate pacienţilor. Este însă un mod de lucru mult mai uşor şi mai organizat pentru medicii de pe această secţie.

Citeşte mai mult...
 
Strigatul de deznadejde al unui medic PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 13:15

In ultima perioada, mass-media a facut exces de titluri si articole apocaliptice in care este descris sitemul sanitar din Romania. Un medic vorbeste deschis despre cauzele acestei situatii dezastruoase si despre conditia acestei categorii profesionale.

Medicul Florin Chirculescu, coordonatorul compartimentului de Chirurgie Toracica al Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, a publicat pe blogul sau, o scrisoare deschisa adresata Ministrului Sanatatii Ion Bazac, din care razbate imaginea disperarata a unui medic nedreptatit, in acest joc politico-mediatic: "Pentru ca anumite lucruri trebuie sa fie spuse, indiferent de consecinte"...

"Neglijenta in serviciu la o policlinica privata din Capitala", "Parintii unui copil spun ca baiatul lor a murit din cauza tratamentului gresit dat de medici", "Neglijenta medicilor si a asistentelor a facut doua victime in trei zile", "Un batran din Vaslui a murit in fata unui cabinet, in timp ce astepta sa fie consultat de medic", acestea sunt doar cateva din titlurile care au circulat prin presa in ultima perioada, hranind setea oamenilor de informatii cu implicatii negative, construind in mentalul colectiv imaginea medicului "corupt, nemilos si incompetent".

Citeşte mai mult...
 
Gel "coroziv" pentru copii PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 12:07

Pe piaţa produselor cosmetice din România, există marfă de prima mână, spun comercianţii. Din păcate, practica arată că nu tot ce-i ambalat frumos este şi bun pentru sănătate. De curând, o farmacie băimăreană a descoperit pe raft un gel de duş din gama "Disney", destinat copiilor, care a reuşit să corodeze raftul de metal pe care era aşezat produsul.

"În urma manipulării defectuoase, o sticluţă Disney de gel de duş pentru copii s-a fisurat, fără să observăm. Vreme de aproximativ două luni, sticluţa a stat pe un raft, iar când am descoperit-o, am observat că raftul de metal s-a corodat, avea un început de gaură, din cauza scurgerii de gel din sticluţa de plastic", spune E. K. (27 de ani), angajata farmaciei cu pricina din Baia Mare.

• "Pisica" aruncată dintr-o curte în alta

Chiar dacă descoperirea a fost făcută accidental şi arată că în compoziţia produsului sunt componente nesănătoase, această problemă nu poate fi rezolvată de nicio autoritate locală. În urma solicitărilor făcute la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş şi la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC), am aflat că nimeni nu poate cerceta calitatea produselor de pe piaţa de desfacere judeţeană, fiecare arătând cu degetul spre celălalt.

Ultima actualizare Marţi, 10 Februarie 2009 12:59
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior251252253254255256UrmătorSfârşit »

Page 255 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact