logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Costuri in crestere la medicamente pentru bolnavii de cancer din Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:04

Scumpirea medicamentelor nu s-a resimtit, cel putin deocamdata, in bugetul Casei Asigurarilor de Sanatate Maramures. Directorul economic al CAS Maramures, Alexandru Bondre, a declarat ca nu sunt probleme in aprovizionarea farmaciilor si ca de la desfiintarea plafoanelor pentru medicamentele gratuite si compensate lucrurile s-au normalizat.

Oficialul CAS a precizat ca ”in decembrie nu s-au inregistrat cresteri valorice substantiale fata de lunile precedente”, iar cum din noiembrie 2008 nu mai exista plafoane de cheltuieli pentru medicamentele gratuite si compensate nici nu se mai poate vorbi de o criza.

El a aratat ca nu s-au inregistrat cresteri de cereri pentru eliberarea de medicamente decat in cadrul programului national de oncologie. ”A crescut consumul de medicamente specifice, datorita faptului ca au fost aprobate o serie de cereri din partea pacientilor.

Citeşte mai mult...
 
40 de firme internaţionale la Maramedica PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 10:12

Ajunsă la ediţia a VI-a, târgul de echipamente şi aparatură medicală "Maramedica" şi-a deschis, ieri, porţile, în aşteptarea vizitatorilor din Maramureş, dar şi din judeţele învecinate. Expoziţia cu vânzare aduce publicului din Ardeal game variate de instrumente, mobilier, aparatură şi consumabile medicale, ce pot fi folosite atât de medici şi asistenţi, cât şi de pacienţii care se tratează acasă.

Evenimentul a fost mult aşteptat de lumea medicală. În acest context, oraşul Baia Mare a fost deja consacrat ca un real pol de dezvoltare şi promovare a noutăţilor din domeniul medical, Maramedica atrăgând, şi în acest an de criză, dealeri şi producători de aparatură medicală de rang internaţional.
"La expoziţia de echipamente şi aparatură medicală expun, în ciuda crizei financiare, mai bine de 60 de dealeri din domeniul sanitar, care reprezintă 40 de firme internaţionale din SUA, Japonia, Coreea de Sud, Suedia, Fermania, Franţa, Slovacia, Ungaria, Spania şi România. Cred că sistemul sanitar din România este obişnuit deja cu diverse crize - de bani, de personal, de lapte pentru sugari, de medicamente - aşa că încă actuala criză mondială nu reprezintă decât cireaşa de pe tort pentru halatele albe de la noi" , a spus, în cuvântul de deschidere, Gheorghe Marcaş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Rău-platnicii riscă să-şi piardă calitatea de asigurat PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 14:04

În urma analizelor efectuate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş, începând cu luna decembrie 2008, s-a descoperit că mai bine de 400 de maramureşeni riscă să-şi piardă calitatea de asigurat. Aşa cum arată CAS, aceştia nu şi-au mai plătit asigurarea de sănătate de mai bine de trei luni.

Conform legii, asiguraţii care nu-şi plătesc contribuţia la sănătate vreme de trei luni riscă să fie "retrogradaţi", ei nemaiputând să beneficieze de pachetul de servicii medicale de bază. "405 persoane trebuie trecute din categoria de «asigurat beneficiar de pachetul de servicii de bază» în categoria «neasigurat beneficiar de pachetul minimal», această trecere urmând să fie făcută în perioada următoare, dacă aceste persoane nu vor achita contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Calitatea de asigurat încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România, cu decesul sau cu declararea judecătorească a morţii asiguratului. Drepturile de asigurare încetează după trei luni de la ultima plată a contribuţiei", arată Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS.

Citeşte mai mult...
 
“Maramedica” îşi va deschide porţile săptămâna viitoare PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 08:13

Ediţia din acest an a expoziţiei “Maramedica”, aşteptată cu mult interes de lumea medicală dar nu numai, îşi va deschide porţile săptămâna viitoare, ne-a declarat Gheorghe Marcaş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.
În intervalul 19-21 februarie, Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş va găzdui a 6-a ediţie a expoziţiei “Maramedica”. Evenimentul va reuni sute de medici şi firme din domeniul medico-farmaceutic.
Vor fi prezentate aparate şi instrumentar medical şi stomatologic, echipamente şi dotări pentru spitale, articole de unică folosinţă, produse farmaceutice, etc. Ele pot fi achiziţionate la preţuri de producător, a ţinut să precizeze Gheorghe Marcaş.

Citeşte mai mult...
 
Factorii de risc in hepatita virala de tip C PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 15:26

Si acest tip de hepatita este o inflamatie a ficatului cauzata de un anume virus, la fel ca hepatita de tip A si cea de tip B. Si Tipul C de hepatita poate fi diagnosticat prin testul de sange.

 Etapa acuta a bolii, care apare la doua saptamani – sase luni dupa infectie, este de obicei asa de usoara incat bolnavii nici nu stiu ca sunt bolnavi. Aproximativ 80 % din bolnavii care sunt infectati cu acest virus dezvolta o infectie cronica, aceasta insemnand ca ei vor fi infectati pentru cativa ani, adesea pentru tot restul vietii lor. Majoritatea bolnavilor cu infectie cronica cu virus C nu vor dezvolta afectiuni severe ale ficatului. Totusi, in timp, pana la 20 % dintre cei care au infectie cronica dezvolta ciroza hepatica. Dintre acestia 1-4 % dezvolta cancer de ficat. Actiunea ficatului cauzata de infectia cu virus de tip C este cel mai frecvent motiv pentru transplantul de ficat.

 Bolnavii, de cele mai multe ori, nu stiu ca au virusul hepatitei C in organism pana cand nu doneaza sange. Tot sangele donat este testat pentru hepatita C si pentru o serie de alte boli. Persoanele al caror sange este infectat cu acest virus nu pot dona sange.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior251252253254255256UrmătorSfârşit »

Page 253 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact