logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
PROIECT - Parintii vor fi obligati sa isi vaccineze copiii in cadrul programului de imunizare gratuita PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2015 13:43
Ministerul Sanatatii vrea sa ii oblige pe parinti sa isi vaccineze copiii. In acest sens, oficialii lucreaza momentan la o lege a vaccinarii. Decizia de obligativitate vine dupa ce in ultima vreme tot mai multi parinti au refuzat vaccinarea copiilor in cadrul campaniilor nationale. De asemenea, micutii nu vor mai fi imunizati la cabinetele scolare. Hotararea a intrat in vigoare de la inceputul lunii si, potrivit acesteia, de toate campaniile de vaccinare se vor ocupa medicii de familie. 
Citeşte mai mult...
 
Peste 1.000 de medicamente vor fi mai ieftine, unele si cu pana la 20% PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2015 08:11

Peste 1.000 de medicamente din noul catalog national, care ar putea intra in vigoare in iunie, vor fi mai ieftine, unele si cu pana la 20 la suta, a declarat presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dipozitivelor Medicale (ANMDM), Marius Savu. In plus, din noul Catalog national al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata in Romania (CaNaMED) vor face parte 40 de medicamente in plus fata de actualul catalog, fiind vorba despre medicamentele inovative introduse pe lista de compensate si gratuite in 2014, a mai spus presedintele ANMDM. 
 
O alta problema care ar urma sa fie rezolvata ar fi actualizarea preturilor in functie de cursul de schimb valutar, adica de la 4,20 lei la 4,40 lei. Aceasta ar insemna o crestere a preturilor aproape nesemnificativa, a precizat Savu. 
La randul sau, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a spus ca in prezent se afla in dezbatere publica un catalog interimar. "Este pus in dezbatere publica un catalog interimar, actualizat partial cu preturile la medicamentele inovative, adica acele medicamente de ultima genratie pentru tratarea bolilor oncoliogice, cardiovasculare, diabet si altele. Acest catalog interimar este de referinta pentru medicamentele generice. In prezent, detinatorii de autorizatie de punere pe piata (APP) pentru generice depun dosarele de preturi pentru actualizarea completa a acestor preturi", a adaugat Oana Grigore. 
Citeşte mai mult...
 
Ibuprofenul administrat in doze mari creste riscul cardiovascular PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2015 11:34

 Ibuprofenul, unul dintre medicamentele cele mai utilizate împotriva durerilor şi a inflamaţiilor, creşte riscul de infarct şi de accident vascular cerebral (AVC), însă doar atunci când este administrat în doze foarte puternice, afirmă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit lesechos.fr, citat de Mediafax.ro.

Citeşte mai mult...
 
Otrava din PET: cum ne poate îmbolnăvi de cancer un recipient de plastic refolosit PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2015 07:40

Recipientele din polietilenă tereftalat, cunoscute românilor cu denumirea prescurtată PET, sunt folosite în mod curent de toată lumea în orice împrejurare. Uşoare şi incasabile, acestea au înlocuit cu succes recipientele clasice, din sticlă, atât în preferinţele comercianţilor cât şi în preferinţele consumatorilor. Din păcate, riscurile pe care le presupun PET-urile pentru sănătate sunt adesea ignorate.
 
Studii recente au demonstrat faptul că apa îmbuteliată în sticle de plastic se transformă într-o adevărată otravă, având o mare concentraţie de bacterii nocive, atunci când este expusă constant razelor solare. Deşi incoloră şi cu aspect cristalin, apa conţine microorganisme ce se dezvoltă în ritm exponenţial. Printre altele, apar culturi de Cyptosporidium care sunt  responsabile pentru 25% din cazurile de greaţă, diaree, febră şi care, pentru bătrâni şi copii, pot fi fatale. În plus, plasticul ambalajului ţinut la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius eliberează o serie de substanţe toxice, cum ar fi bisfenol A, despre care cercetări efectuate în Statele Unite ale Americii au demonstrat că este cancerigenă. 
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Sanatatii vrea sa impuna obligativitatea controlului medical o data la 3 ani. Medicii spun ca acesta ar trebui sa fie anual PDF Imprimare Email
Scris de Tania Purcaru   
Joi, 09 Aprilie 2015 11:26

Ministerul Sanatatii are in vedere sanctiuni pentru toti romanii care nu se prezinta la medicul de familie macar o data la 3 ani sau nu isi fac un set de analize complet. Ministrul Nicolae Banicioiu a declarat ca sunt multe cazuri in care boli grave, precum cancerul, sunt depistate doar in momentul in care nu mai este nimic de facut. Banicioiu a evitat sa spuna exact despre ce fel de sanctiuni este vorba, insa a dat asigurari ca acestea vor fi "destul de dure". 
 
Medicii maramureseni spun ca examenul de bilant ar trebui sa fie unul anual, pentru ca doar asa s-ar putea preveni unele probleme grave, precum diabetul, afectiunile cardiace sau respiratorii. 
Citeşte mai mult...
 
Începând cu data de 1 mai 2015, pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, în cadrul programului national de oncologie. PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 28 Martie 2015 09:34

Începând cu data de 1 mai 2015, pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, în cadrul programului national de oncologie. Pana la aceasta data, va fi implementat cadrul legislativ care sa permita derularea acestui subprogram.

 “Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem încă pacienți pe listele de așteptare pentru aceste proceduri. Până anul acesta, România nu a dezvoltat un sistem național de radioterapie. Anul acesta  am schimbat modul de organizare și implementare a programelor naționale de sănătate și, așa cum am promis la începutul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate și adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. În cadrul acestuia tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atât în unitățile sanitare de stat, cât și în cele private”, a declarat astăzi ministrul Sănătății, Nicolae BĂNICIOIU.

De asemenea, anul trecut, Ministerul Sănătății a semnat un Acord cu Banca Mondială pentru deschiderea de noi centre de radioterapie, numărul acestora fiind deficitar în prezent. Proiectul va beneficia de 40 de milioane de europrin programul cu Banca Mondială.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Martie 2015 09:43
Citeşte mai mult...
 
Numarul de consultatii la domiciliu care pot fi acordate lunar de medicii de familie a fost dublat PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2015 18:23

Numarul maxim de consultatii la domiciliu care pot fi acordate lunar de medicii de familie a fost dublat, de la 21 la 42 consultatii, fiind majorat si numarul consultatiilor care pot fi acordate la afectiuni cronice, de la o verificare lunara sau trimestriala la doua lunare sau patru trimestriale. Noile conditii au fost aprobate, miercuri, de Guvern prin hotarare. 
 
In pachetul de baza au fost introduse serviciile de administrare de medicamente -intramuscular, subcutanat, intradermic, intravenos sau perfuzabil, dupa caz, acordate asiguratilor de pe lista proprie a medicului de familie, in timpul programului de lucru in cabinet, iar categoria pacientilor pentru care sunt acordate consultatii a fost extinsa, cuprinzandu-i si pe asiguratii cu boli cronice sau cu un episod acut ce nu permite deplasarea la cabinet. Pentru a creste accesul persoanelor asigurate la serviciile medicale, spirometria a fost introdusa in cadrul serviciilor aditionale ce pot fi acordate de medicii de familie, arata Guvernul. 
Citeşte mai mult...
 
Beneficiile consumului de miere PDF Imprimare Email
Luni, 23 Martie 2015 14:58

Mierea are proprietati nutritive uimitoare. Super puterile mierii au fost dovedite stiintific, iar beneficiile sale se extind la sanatatea intregului organism. Care sunt beneficiile pe care mierea le are asupra sanatatii dumneavoastra?

1. Amelioreaza alergiile

Efectele antiinflamatorii ale mierii, precum si abilitatea de a calma tusea, ne arata ca aceasta poate reduce si simptomele alergiilor sezoniere.

2. Bautura energizanta naturala

Ultima actualizare Luni, 23 Martie 2015 19:47
Citeşte mai mult...
 
Ciocolata amelioreaza functiile cerebrale la varstnici PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2015 07:26

Flavanolii (element prezent in proportie mare in cacao) amelioreaza functiile cerebrale la varstnici - arata un studiu realizat recent de o echipa de cercetatori italieni de la Universitatea L'Aquila.

Cercetatorii au efectuat teste pe un grup de participanti intre 61 si 85 de ani, fara deficiente cognitive problematice (cu numai cateva slabiciuni legate de varsta). Au fost alcatuite trei grupuri, in functie de consumul zilnic de flavanoli (sub forma de bauturi pe baza de ciocolata). In primul grup, oamenii consumau o doza mare (1 gram pe zi), in al doilea, o doza medie (500 de miligrame), iar in al treilea, o doza mica (50 de miligrame).

Ultima actualizare Joi, 12 Martie 2015 07:31
Citeşte mai mult...
 
Riscurile legate de consumul de paracetamol pe termen lung, subestimat PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2015 21:27

Un studiu a pus in evidenta, marti, riscurile legate de consumul de paracetamol pe termen lung si in doze mari, in special in plan cardio-vascular si renal, riscuri care sunt subestimate in prezent, scrie AFP.
 
Cel mai vandut medicament anti-durere in lume, in cea mai mare parte fara reteta, paracetamolul este recomandat in numeroase patologii.
 
Este considerat in general mai putin periculos decat anti-inflamatoarele nesteroidiene (AINS) sau opiaceele, prescrise si ele pentru a calma durerea.
 
Dar, in conditiile in care era deja cunoscuta toxicitatea paracetamolului pentru ficat, in caz de abuz, cercetatorii britanici au analizat consecintele unui consum regulat si pe termen lung al acestui medicament, intr-un studiu publicat de revista britanica Annals of The Rheumatic Diseases a grupului British Medical Journal (BMJ).
 
Bazandu-se pe opt studii existente, ei au aratat o rata de mortalitate crescuta care poate ajunge pana la 63% la pacientii care consuma de maniera repetata doze importante de paracetamol (3 g pe zi).
Citeşte mai mult...
 
Nou medicament contra alcoolismului, in curs de testare pe oameni PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2015 20:53

Un nou tratament imporiva alcoolismului, cu foarte putine efecte secundare, elaborat la Universitatea Politehnica din orasul rus Tomsk, a trecut cu bine analizele de laborator si va fi testat pe oameni, informeaza EFE. 
 
'Rezultatele inregistrate la testele pe animale au fost pozitive. Dorinta de a bea a scazut la 70 % dintre soarecii supusi tratamentului, care anterior fusesera adusi in stare de dependenta de alcool', a declarat Viktor Filimonov, conducatorul colectivului care realizeaza noul medicament. 
 
Cercetatorii au descoperit din intamplare ca principiul activ al unui medicament folosit impotriva convulsiilor epilepticilor ar putea veni si in ajutorul persoanelor dependente de diferite droguri, printre care si alcoolul, care, la fel ca si epilepsia, afecteaza sistemul nervos central. 
Citeşte mai mult...
 
Unul din cinci romani ia antibiotice fara reteta PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2015 07:08

Unul din doi romani urmeaza anual un tratament cu antibiotice, uneori fara motive bine intemeiate. Raceala, gripa si toxiinfectiile alimentare sunt printre bolile care nu ar trebui tratate cu antibiotice, dar acest lucru se intampla frecvent. Uneori pentru ca o parte din medici prescriu aceste medicamente cu prea mare usurinta. Alteori pentru ca pacientii se trateaza dupa ureche, iar unii farmacisti sunt de acord sa le vanda aceste pastile fara reteta.

Datele ultimului raport al Comisiei Europene arata ca 18% dintre romani obisnuiesc sa ia antibiotice fara a avea o reteta de la un medic, asta in timp ce media europeana la acest capitol este de doar 3%. Expertii din domeniul sanatatii avertizeaza ca abuzul de antibiotice poate duce la sfarsitul medicinei moderne.

Citeşte mai mult...
 
Ministrul Sanatatii: Va fi reluata vaccinarea diftero-tetanica in scoli; Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat ca produsul este bun PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2015 15:30

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, luni, ca a dispus reluarea vaccinarii diftero-tetanice in scoli, dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a analizat loturile retrase si a constatat ca produsele sunt conforme, informeaz Mediafax.

"Am fost informat de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale ca testele pentru loturile de vaccin diftero-tetanic folosite in cadrul campaniei nationale de imunizare a elevilor din clasa a VIII-a si a IX-a, din ianuarie 2015, si pentru care au fost suspiciuni privind aparitia unor reactii adverse, arata ca produsele sunt conforme, nefiind identificate neconformitati de calitate", a declarat pentru Mediafax ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii a oprit, in 22 ianuarie, doua loturi de vaccin diftero-tetanic si a dispus analizarea lor de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), dupa ce au fost inregistrate atunci 53 de posibile reactii adverse dupa vaccinare, la elevi din cinci judete.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact