logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Plafonul de medicamente compensate ar putea creşte la 330 de lei PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2015 13:53

De la 1 octombrie, plafonul de medicamente compensate ar putea creşte la 330 de lei pentru pensionarii care au venituri de până la 700 de lei pe lună. 

Până în prezent, plafonul era de 300 de lei. 
 
De asemenea, potrivit unei hotărâri de Guvern care a fost adoptată astăzi, lista medicamentelor compensate va fi din nou modificată. 
 

Un număr de 17 tipuri de medicamente nu se vor mai regăsi în ghidurile naționale și internaționale de practică, după ce Comisia Europeană a decis suspendarea autorizației de punere pe piață a acestora.

Citeşte mai mult...
 
In luna noiembrie se scot din nou la concurs doua posturi de medici de expertiza medicala PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Septembrie 2015 14:07
In cabinetele de expertiza medicala din Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus sufla vantul. Spatiile au ramas pustii, dupa ce medicii s-au pensionat. Oficialii Casei Judetene de Pensii Maramures incearca de luni intregi sa angajeze alte persoane pe posturile ramase vacante, dar nu exista candidati interesati. In luna noiembrie se va face insa o noua incercare pentru a fi cooptati specialisti pentru cabinetele de expertiza medicala. 
 
Cabinetul de expertiza medicala din Sighetu Marmatiei a ramas fara medicul specialist din toamna anului trecut. In ciuda scoaterii la concurs a postului vacant, nimeni n-a fost interesat sa se angajeze aici. La fel s-a intamplat si la Viseu de Sus, unde medicul s-a pensionat la inceputul anului. De atunci se tot cauta doritori pentru a lucra in domeniu. 
 
„La Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus, posturile sunt vacante. In trecut am organizat concursul pentru ocuparea acestor posturi de medic specialist in expertiza medicala, dar nu s-a prezentat nimeni pentru aceste posturi”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Pensii Maramures, Florin Cuc. 
Citeşte mai mult...
 
Pericolul din cafeaua de la automat. Otrava ascunsă care îţi macină organele, pe rând PDF Imprimare Email
Joi, 27 August 2015 07:10
Cafeaua de la automat e cea mai simplă şi la îndemână soluţie, mai ales atunci când suntem la muncă. Dar ascunde un adevărat pericol pentru sănătate: afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea. La automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi. Mai mult, în anumite sortimente de cafea apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face... hârtia.
 
Pare o banală cafea în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. Dar e picătura chinezească, în variantă modernă, pentru rinichii, ficatul dv. şi sistemul circulator, scrie observatortv.ro.
 
Citeşte mai mult...
 
Ce este psihiatria nutritionala si ce impact au obiceiurile alimentare asupra sanatatii mintale? PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 August 2015 14:40

Mai multe studii de cercetare efectuate recent au aratat conexiunile care exista intre obiceiurile alimentare si sanatatea mintala. Noile descoperiri au dat nastere unui nou concept numit psihiatrie nutritionala sau alimentara, scrie webmd.com.
 
“In mod normal nu am fost instruiti sa ne interesam de alimetatia pacientilor, insa dieta are un potential enorm asupra sanatatii mintale, iar o dieta potrivita poate ajuta la scaderea riscurilor aparitiei bolilor psihiatrice”, spune Drew Ramsey, psihiatru in cadrul Universitatii din Columbia.
Studii recente au aratat ca “riscul de depresie creste cu aproximativ 80%, atunci când comparam adolescentii ce au o alimentatie defectuoasa, ceea ce noi numim dieta din Vest, fata de tinerii care mananca alimente de o calitate mai bună. Am observat ca dieta de “tip fast-food” fata de dieta de “tip whole-food” dubleaza riscurile de aparitie a tulburarilor de atentie (ADD)”, spune Ramsey.
Citeşte mai mult...
 
Ordonanta de Urgenta care prevede majorarea cu 25% a salariilor din sistemul sanitar a fost aprobata de Guvern PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 August 2015 14:22

 Ordonanta de Urgenta care prevede majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25%, incepand cu data de 1 octombrie 2015, a fost aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, informeaza Mediafax. Premierul Victor Ponta anuntase, la inceputul sedintei de Guvern, ca pe ordinea de zi "in primul rand avem ordonanta, e finalizata, ordonanta prin care prevedem de la 1 octombrie cresterea cu 25% a salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar". 
 
Pe ordinea de zi a sedintei de astazi, 26 august, a Executivului este Ordonanta de Urgenta "prin care prevedem de la 1 octombrie cresterea cu 25% a salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar. Pentru ca vreau sa fiu atat de clar incat toata lumea care vrea sa auda si sa inteleaga limba romana, sa inteleaga. E vorba de salariile actuale, da, 25% la salariile actuale, nu la alte calcule, nu la alte povesti, pentru toata lumea care lucreaza in sistemul sanitar", a afirmat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei. 
Citeşte mai mult...
 
Avertisment: Inghetata din comert, produs dezechilibrat nutritional, un amestec de uleiuri vegetale exotice. Nu trebuie consumata de catre copii PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2015 08:48

 Inghetata industriala a ajuns sa fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional prin continutul ridicat de acizi grasi saturati si zahar adaugat, rezulta dintr-un studiu facut de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) si citat de Mediafax.
 
APC Romania a achizitionat, in vederea realizarii studiului privind calitatea inghetatei industriale, 55 de sortimente de inghetata, cu ingrediente si arome diferite, urmarindu-se: evaluarea nivelului de informare al consumatorului prin intermediul etichetei, identificarea ingredientelor folosite la fabricarea produsului in vederea prezentarii unor puncte de vedere privind calitatea acestora, identificarea aditivilor alimentari din produsele analizate si prezentarea posibilelor efecte ale acestora asupra sanatatii consumatorului de inghetata industriala si prezentarea unor sugestii de consum.
Citeşte mai mult...
 
Prima crestere salariala a celor din sanatate ar putea fi facuta in octombrie PDF Imprimare Email
Marţi, 18 August 2015 08:58

Calculele facute de Ministerul Sanatatii si de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate indica faptul ca o prima etapa de crestere sustenabila a salariilor in sistemul sanitar ar putea fi facuta din octombrie, a declarat luni, dupa discutiile de la MS, prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi. 
 
Liderul sindical a declarat, la finalul discutiilor pe care le-a avut cu ministrul Nicolae Banicioiu, ca se doreste o crestere mai substantiala a salariilor mici din sanatate, iar din calculele facute pana acum ar fi rezultat ca este posibila o prima crestere incepand din luna octombrie. 
Citeşte mai mult...
 
Marți, 11 august 2015, donare de sȃnge în Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 10 August 2015 08:37
Marți, 11 august 2015, ȋntre orele 8:30- 11:00, la Spitalul Municipal din Sighet, Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş va fi prezent pentru o nouǎ recoltare de sȃnge. 
 
Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
 
Să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România
Ultima actualizare Luni, 10 August 2015 12:46
Citeşte mai mult...
 
Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia PDF Imprimare Email
Vineri, 07 August 2015 22:11

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax.
 
Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de imbatranire, insa un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Rush din Chicago, pe o durata de aproape cinci ani, a aratat ca persoanele de varsta a treia care au tinut cu strictete dieta MIND erau cu 7,5 ani mai tinere din punct de vedere cognitiv in comparatie cu voluntarii care au respectat cel mai putin regulile acestei diete.
Citeşte mai mult...
 
Şpaga la medic, interzisă. Pacienţii care dau bani vor fi acuzaţi de dare de mită PDF Imprimare Email
Vineri, 07 August 2015 18:54

 ​Medicii care lucreaza in sistemul de stat nu pot primi de la pacienti plati suplimentare sau donatii de la pacienti, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit avocatnet.ro. Decizia vine ca urmare a unei sesizari a Curtii Militare de Apel Bucuresti, dupa o sentinta penala de achitare a unui inculpat.
Ultima actualizare Vineri, 07 August 2015 19:08
Citeşte mai mult...
 
Spitalele raman din nou fara medicamente din cauza bramburelii birocratice si a lacomiei PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Luni, 03 August 2015 06:58

Farmaciile mai multor spitale din ţară au început să rămână fără medicamente esenţiale, precum prednisonul, digoxinul, furosemidul sau hidrocortizonul. Motivul este refuzul mai multor distribuitori de medicamente de a continua cu spitalele contractele încheiate anterior lui 1 iulie 2015, data la care a intrat în vigoare scăderea preţurilor la medicamente. 
 
Practic, spitalele trebuie să refacă toate licitaţiile şi, între timp, să cumpere acele medicamente prin negociere directă. Dar până la finalizarea acestor proceduri birocratice, farmaciile spitalelor s-au golit iar pacienţii au rămas fără medicamente.
Ultima actualizare Luni, 03 August 2015 07:02
Citeşte mai mult...
 
Criză de donatori de sânge în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Joi, 30 Iulie 2015 09:27

Numărul persoanelor care se prezintă la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş este foarte scăzut, iar reprezentanţii instituţiei susţin că reuşesc cu greu să acopere cererile din partea spitalelor. Media donatorilor care vine zilnic la sediul instituţiei este de aproximativ 25 de persoane, în condiţiile în care ar fi necesar un număr de 40 de donatori pe zi, pentru a acoperi satisfăcător necesarul de sânge în judeţ.
 
„Este scăzut numărul de donatori şi avem noroc cu aparţinătorii care vin în grupuri pentru bolnavii lor. Sunt zile cu 20 de donatori, rare sunt cele cu 40 de donatori, dar numai atunci când vin aparţinătorii pentru un anumit bolnav. În medie avem cam 25-30 de donatori pe zi, dar o medie de 40 de donatori pe zi ar fi un număr relativ satisfăcător.
Citeşte mai mult...
 
Cata apa ar trebui sa beti zilnic? PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iulie 2015 08:53

Apa este esentiala pentru transportarea substantelor nutritive catre celule, pentru eliminarea bacteriilor din organism si pentru inlocuirea fluidelor pierdute prin transpirtatie. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au publicat noi recomandari referitoare la cantitatea ideala de apa pe care trebuie sa o consumam zilnic. Cate pahare de apa trebuie sa bem in fiecare zi?
 
Cercetatorii de la Harvard recomanda aproximativ 1 litru jumatate de apa pe zi (4-6 pahare de apa pe zi).
Cu toate acestea, echipa nu recomanda ca acest prag sa fie atins doar cu apa, ci si cu alte fluide care ne ajuta sa ne hidratam. Chiar si anumite alimente, precum pepenele verde, salata verde, spanacul si supele sunt o sursa buna de fluide care pot lucra in tandem cu apa pentru a pastra si a procesa cantitatea optima de apa.
Femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza si cele care au o activitate fizica intensa ar trebui sa bea mai mult de 6 pahare de apa.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 12 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact