logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
La grădinița nr.8 a avut loc seminarul: O alimentatie sanatoasă pentru sănătate de fier PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Noiembrie 2015 13:37

In data de 18.11.2015 la Gradinita cu Program Prelungit nr. 8 Sighetu Marmatiei a avut loc un seminar cu parinții cu tema „O alimentatie sanatoasă pentru  sănătate de fier  „. Invitat la acest seminar a fost domnul doctor Danciu Adrian , medic nutriționist. La acest eveniment au luat parte aproximativ 30 de parinti. 
„Ne dorim sa oferim copiilor nostri o alimentatie sanatoasa pentru ca suntem deja constienti ca alimentatia are un rol asa de important pentru sanatate. Si totusi, cum ne asiguram ca in hrana copilului nostru se afla o proportie perfecta de nutrienti, vitamine, minerale si grasimi 'bune' ? Cun sa ne aparam copilul de invazia mancarilor nesanatoasa? Aceste intrebari au fost motorul  pentru aceste seminarii tematice cu parintii.”a spus d-na director Baldean-Gintner Melinda, director al Gradinitei cu Program Prelungit nr.8 Sighetu Marmatiei
Citeşte mai mult...
 
Picioare sanatoase – creier pe masura PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Noiembrie 2015 13:01

Conditia fizica este strans corelata cu abilitatile cognitive, sustin cercetatorii britanici in urma unui studiu efectuat in cadrul King’s College London si publicat in editia de luna aceasta a jurnalului “Gerontology”.Studiul a inclus 324 de persoane gemene, de sex feminin, cu varste cuprinse intre 43 si 73 de ani. Participantelor la studiu le-au fost testate atat memoria, capacitatea de retinere a informatiilor, cat si tehnicile de gandire, la inceputul si la finalul studiului care a durat circa 10 ani.
 
Cercetatorii au descoperit ca picioarele puternice si sanatoase sunt un bun indicator al unei minti sanatoase.
Aceste constatari sunt sustinute de datele studiului care atesta faptul ca gemenele care aveau o conditie fizica buna si-au mentinut de-a lungul celor 10 ani abilitatile mentale, in comparatiile cu surorile acestora care, avand o conditie fizica mai putin buna, au aratat un oarecare declin in urma testelor facute de catre specialisti.
Citeşte mai mult...
 
Încă un pas către interzicerea fumatului în toate spațiile publice PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 16:38

Deputaţii vor să interzică fumatul în toate spaţiile publice. Un prim pas a fost făcut în comisia de sănătate, unde aleşii au votat favorabil un proiect de lege care impune această interdicţie.

Astfel, nimeni nu ar mai avea voie să fumeze în instituţii publice, în parcuri, în apropierea locurilor de joacă, dar nici în baruri, restaurante sau cluburi.
 
Sancţiunile pentru cei care îşi aprind totuşi ţigara în aceste locuri sunt între 100 şi 500 de lei. Sunt prevăzute amenzi de până la 15.000 de lei şi pentru persoanele juridice care încalcă legea.
Citeşte mai mult...
 
Ce alimente trebuie sa consumam inainte si dupa ce facem activitate fizica PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:01

Alimentele consumate inainte sau dupa activitatea sportiva sunt un element-cheie pentru imbunatatirea randamentului, semnaleaza cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres. Ce alimente sunt ideale in functie de momentul si de tipul activitatii fizice pe care le efectuati?
 
 
Exercitii fizice dupa micul dejun
In cazul in care activitatea aleasa este de tip cardiovascular, se recomanda un mic dejun usor, pe baza de fructe sau suc, completat cu o felie de paine prajita si miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Daca este vorba despre exercitii anaerobice, se recomanda tot un mic dejun usor, asemanator celui mentionat, pentru ca nu este bine ca stomacul sa fie plin. In ambele cazuri este foarte importanta hidratarea: trebuie sa se bea aproximativ 500 ml de apa cu 30 de minute inainte de inceperea exercitiilor.
Citeşte mai mult...
 
Ce alimente dau dependenta? PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Octombrie 2015 17:10

Cercetatorii s-au intrebat de multa vreme daca unele alimente dau dependenta, fiind inregistrate, de-a lungul timpului, cazuri ale unor persoane ce pierd controlul asupra consumului anumitor feluri de mancare si sufera de sevraj in urma eliminarii acestora din dieta. Cele mai recente cercetari efectuate pe aceasta tema arata ca exista cel putin cateva alimente cu potential risc de a crea dependenta.
 
 
Recent, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a analizat ce tipuri de mancare dau cea mai mare dependenta. In cadrul studiului au fost alesi 400 de participanti, atat din randul studentilor, cat si din randul adultilor, pentru a testa 35 de feluri de mancare, de la pizza, la brocoli, incercand sa stabileasca pentru care alimente exista un risc mai mare de dependenta. 18 dintre alimentele oferite pentru acest experiment erau de tipul mancarurilor procesate si, prin urmare, contineau adaos de zahar si grasimi.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Stresul ne face mai urati PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Octombrie 2015 15:11

 Oamenii sunt mai atragatori atunci cand nivelul de cotizol, hormonul eliberat de organism in conditii de stres, scade, conform unui studiu intreprins de cercetatorii britanici, scrie thesun.co.uk.
 
"Cortizolul este un hormon deosebit de important care ne ajuta pe termen scurt sa facem fata situatiilor stresante, insa daca este eliberat pe termen lung, ajunge sa dauneze bunei functionare a intregului organism," declara Fhionna Moore, cercetatoarea in cadrul Universitatii din Dundee, Scotia.
 
De aceste manifestari sunt afectate persoanele de ambele sexe, care in urma stresului mental sau emotional devin neatragatoare, ca urmare a influentelor acestui hormon asupra starii generale de sanatate a organismului.
Citeşte mai mult...
 
Sunca si carnatii ar urma sa fie introdusi in categoria produselor cancerigene: La fel de daunatoare ca fumatul, azbestul si arsenicul PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 07:06

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) va publica luni un raport care va lansa un semnal de alarma in privinta carnii procesate si a celei rosii, care ar fi la fel de cancerigene ca si fumatul scrie cotidianul britanic The Telegraph.
 
Pe aceasta lista carnea procesata (de tip costita, sunca etc) precum si carnea rosie proaspata va fi inclusa in categoria “cancerigena pentru oameni”, cea mai ridicata treapta de avertizare dintre cele cinci, alaturi de alcool, azbest, arsenic si tigari, potrivit Daily Mail, care citeaza o sursa bine informata.
Ultima actualizare Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 07:17
Citeşte mai mult...
 
Avertisment important al medicilor. Două medicamente împotriva hepatitei C pot provoca moartea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Octombrie 2015 14:41

Două medicamente pe care bolnavii de hepatită C le luau împotriva acestei afecțiuni au avut efecte adverse extrem de grave, ducând chiar la moartea pacienților.
 
Producătorii acestor medicamente au identificat cazuri de insuficiență hepatică la pacienții cu ciroză cărora le-au fost administrate medicamentele "Viekira Pak" și "Technivie", a declarat Food and Drug Administration, din SUA.
 
Multe dintre aceste cazuri au necesitat transplant de ficat sau au fost fatale. Cazurile cele mai grave au fost observate în principal la pacienții tratați cu 'Viekira Pak', a menționat FDA.
Citeşte mai mult...
 
Mediul stresant de la locul de munca, asociat cu riscul crescut de accident vascular cerebral PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Octombrie 2015 08:09

Conform unui studiu efectuat recent de cercetatorii chinezi in cadrul caruia au fost analizate studiile realizate anterior pe aceeasi tema de cercetare, stresul acumulat la locul de munca reprezinta principalul risc pentru aparitia accidentelor vasculare cerebrale. Studiul a fost publicat in editia din octombrie a jurnalului Neurology.
 
O analiza a sase studii efectuate anterior de catre cercetatorii din intreaga lume, in cadrul carora au fost monitorizate 140 de mii de persoane timp de 17 ani, a dus la constatarea ca persoanele care se confrunta cu stres la locul de munca prezinta un risc de accident vascular cerebral cu 22 de procente mai mare decat persoanele care lucreaza intr-un mediu lipsit de stres. In plus, conform studiului, in randul femeilor riscul creste pana la 33 de procente.
Sunt implicate mai multe mecanisme in aceasta asociere intre stresul de la locul de munca si accidentul vascular cerebral, a declarat doctorul Yuli Huang, cercetator in cadrul Departamentului de Cardiologie de la Universitatea de Medicina din regiunea Guangzhou. Cele mai multe locuri de munca duc la dezvoltarea unei rutine deficitare, caracterizata prin lipsa de miscare, fumatul excesiv si dezvoltarea unui comportament alimentar nesatos. “Este vital pentru persoanele cu profesii desfasurate in conditii de stres sa abordeze aceste probleme care tin de stilul de viata,” a adaugat Huang.
Citeşte mai mult...
 
Nomofobia, boala care ataca tot mai multi tineri. Psihologii spun ca acest flagel face tot mai multe victime in randul populatiei PDF Imprimare Email
Luni, 19 Octombrie 2015 07:05

Ati auzit de nomofobie? Este vorba de o afectiune noua, data de folosirea in exces a noilor tehnologii, in special a smartphone-urilor. Potrivit expertilor, teama de a ramane fara telefonul mobil este atat de frecventa, incat a capatat si o denumire stiintifica, nomofobia. 
 
„Teama de a ramane fara telefonul mobil si fara toate mijloacele de comunicare tehnologice a capatat o noua denumire stiintifica se pare, a capatat denumirea de «nomofobie» si este destul de frecventa in randul populatiei, in special in randul populatiei tinere. Nomofobia din limba engleza, denumirea vine din limba engleza de la «no-mobile-phone-phobia» care inseamna teama de a ramane in anumite conditii fara telefonul mobil, fara toate celelalte mijloace de comunicare in masa”, a declarat Cristina Ambrus, psiholog. 
Citeşte mai mult...
 
3 dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem la micul dejun PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 06:42

Mic-dejunul este sursa de energie pentru intreaga zi, asa incat, indiferent cat de aglomerate ar fi diminetile, hrana nu trebuie sa lipseasca din prima parte a zilei, daca vrem sa avem avem un stil de viata sanatos. De asemenea, este important sa stim cum ne luam cel mai bine aportul de energie din alimentele indicate spre a fi consumate dimineata. Iata care sunt 3 dintre cele mai des intalnite greseli pe care le facem la micul dejun.
 
Prima greseala este cea mai grava si anume, sa sarim peste mic-dejun, in ideea ca asa reusim sa consumam mai putine calorii pe durata intregii zile. Ceea ce trebuie sa stim, insa, este ca rezultatul merge in sens invers planului nostru. Cercetatorii del a Imperial College London arata ca oamenii care nu consuma mic-dejun sunt mai predispusi sa consume alimente bogate in calorii de-a lungul zilei si cedeaza mult mai usor in fata tentatiilor culinare pe care, de altfel, planuiau sa le evite. Aceasta tendita duce la acumularea de grasimi si pune in pericol orice plan de urmare a unei diete de slabit.
Citeşte mai mult...
 
Cară 4 kg în spate în clasa I. Medicii trag un semnal de alarmă! Ghiozdanele mult prea pline cu rechizite provoacă boli ale coloanei vertebrale la copii PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Octombrie 2015 05:34

Tot mai mulţi copii suferă, în ultima perioadă, de deviaţii ale coloanei vertebrale - scolioză şi cifoză - care, nedepistate la timp, pot duce la afecţiuni grave. Una din cauzele care duc la deformarea spatelui, spun medicii, este căratul ghiozdanului, care an de an este tot mai greu.
Conform standardelor medicale, un copil nu are voie să care mai mult decât 10% din greutatea sa corporală. Alexandra are 7 anişori, cântăreşte 17 kg şi este în clasa I.
Teoretic, ea nu are voie să poarte un ghiozdan mai greu de 1,7 kg. Sistemul de învăţământ se încăpăţânează însă să demonstreze zicala: cartea e grea, iar copilul trebuie să care zilnic în “bagajul de şcoală” cel puţin 5 caiete, 3 cărţi, penarul, pacheţelul cu mâncare şi sticla cu apă. Împreună cântăresc 3,75 kg.
Ultima actualizare Miercuri, 14 Octombrie 2015 06:47
Citeşte mai mult...
 
VIDEO De ce ne este greu sa ne amintim propria copilarie? PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2015 11:26
 

In acord cu studiile de specialitate efectuate anterior pe problema amneziei infantile, cu cat o persoana isi acceseaza mai des amintirile din primii ani ai copilariei, cu atat isi va subevalua propria memorie, acest proces psihologic jucand un rol central in procesul de autodiagnosticare a bolilor de memorie.
 
In videoclipul de mai jos, ce adreseaza acelasi subiect in incercarea de a elucida misterul amneziei infantile, lucrurile sunt prezentate intr-o alta lumina: pornind de la importanta deprinderii limbajului si dezvoltarea abilitatilor lingvistice, prin descrierea evenimentelor experimentate, noile cercetarii arata ca memoria se consolideaza prin fiecare accesare a amintirilor.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 98

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact