logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie. Consultaţiile la distanță sunt menținute până la finalul anului PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Septembrie 2020 08:33

Din 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepția consultațiilor la distanță, transmite, luni, într-un comunicat, Casa Națională de Asigurări de Sănătătate, potrivit digi24.ro.

HG 162/2020 aprobată de Guvern prevede prelungirea aplicabilității măsurilor în domeniul sănătății până la data de 31 decembrie 2020.

Astfel, se mențin până la finalul anului consultațiile la distanță acordate de medicii de familie și de medicii specialiști din ambulatoriul clinic, pentru care nu este necesară validarea cu cardul de sănătate.

În urma consultațiilor acordate la distanță medicul de familie/medicul specialist va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv prescripțiile medicale. Documentele sunt transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

În cazul consultațiilor acordate la cabinet, este obligatorie validarea cu cardul de sănătate a primirii serviciilor.

Citeşte mai mult...
 
Cum poti sa slabesti cu Dieta Dukan? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Septembrie 2020 06:46

Dieta Dukan este un program de scadere in greutate cu un continut scazut de carbohidrati si proteine, dezvoltat de un medic francez in anii ‘70. Dieta de slabit include 4 faze principale:

· atac

· croaziera

· consolidare

· stabilizare

Dieta Dukan - cat este de eficienta?

Primele doua faze se concentreaza pe pierderea in greutate, iar celelalte doua pe mentinerea acestei pierderi.

Ultima actualizare Luni, 14 Septembrie 2020 16:08
Citeşte mai mult...
 
Noi condiții pentru donarea de sânge PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2020 09:53

Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/ plasmă de la persoanele vindecate de COVID-19.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul privind modificarea Metodologiei pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea și distribuția plasmei de la donator vindecat de COVID-19 și utilizarea monitorizată pentru pacienții critici cu COVID-19 din secțiile ATI.
Actul normativ conține modificări referitoare la selecția potențialilor donatori de sânge total/plasmă care vor putea fi aleși dintre persoanele ce pot dovedi istoricul de infecție cu SARS CoV-2 și dispariția riscului de transmitere a bolii, fără să se mai aplice cerința că aceștia să fi fost internați în prealabil în spital.
De asemenea, au fost modificate cerințele minime pentru admiterea ca donator vindecat de COVID-19 precum și lista documentelor solicitate, având în vedere necesitatea armonizării legislației în vigoare. A fost eliminat criteriul de eligibilitate care solicita ca donatorul să prezinte două teste RT-PCR negative.
Cerințele minime pentru admiterea ca donator vindecat de COVID-19 sunt: semnarea consimțământului informat pentru intrarea în procedura de selecție în vederea donării de plasmă prin plasmafareză și /sau sânge total, prezentarea documentelor care să ateste istoricul de infecție cu SARS-CoV-2, respectiv încetarea riscului de transmitere a bolii, încadrarea în toate criteriile standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, intervalul între două donări de plasmă succesive fiind de cel puțin 14 zile.

Citeşte mai mult...
 
Se va construi un nou laborator pentru testarea coronavirusului COVID-19 în Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2020 18:09

Ședința de îndată a Consiliului Județean (CJ) Maramureș s-a desfășurat în premieră joi, 2 aprilie, prin intermediul unei platforme online. În sala de ședințe ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ s-a aflat doar președintele CJ, Gabriel Zetea și secretarul Județului Maramureș, Aurica Todoran, în timp ce vicepreședinții Ioan-Doru Dăncuș și George Moldovan s-au aflat în cabinetele lor, iar consilierii județeni s-au logat din incinta primăriilor de domiciliu.

Pe lângă cele două proiecte de hotârâre aflate pe ordinea de zi, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a anunțat o nouă veste mare pentru maramureșeni, respectiv construirea, în viitorul apropiat, a unui al treilea laborator de testare a coronavirusului COVID-19, în Sighetu Marmației. Acesta va funcționa pe lângă aparatul de testare rapidă PCR care va fi achiziționat în Vișeu de Sus și pe lângă cel care a ajuns deja la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Totodată, în cadrul ședinței, președintele Gabriel Zetea a vorbit și despre achiziția de materiale sanitare și medicale la spitalele din subordinea instituției județene și stocurile existente pentru aproximativ o lună de zile.

”Pe lângă cele două locații de testare, am început discuțiile pentru construirea unui al treilea laborator, în municipiul Sighetu Marmației. Primarul orașului, Horia Scubli, a confirmat existența necesarului de spațiu în cadrul spitalului pentru construcția acestui laborator, dar și a laboranților și biologilor necesari pentru a-l operaționaliza. Există toată susținerea din partea Consiliului Județean Maramureș pentru acest demers și sunt absolut de acord ca, efortului național de testare făcut de către autorități, să li se alăture și administrațiile locale. Se așteaptă confirmările din partea Direcției de Sănătate Publică Maramureș, iar noi sperăm să avem și al treilea centru de testare în județ. Muncipiul Sighetu Marmației beneficiază de întreg sprijinul meu și asigur cetățenii și administrația locală că, la proxima ședință a Consiliului Județean Maramureș, vom vota alocarea sumei necesare pentru dotarea Sighetului Marmației cu un aparat de testare Real Time PCR. Cu cât vom testa mai multe persoane, cu atât mai mult vom putea să protejăm toți cetățenii județului”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș. Șeful administrației județene a îndemnat administrația Sighetu Marmației să înceapă pregătirea spațiului și căutarea de furnizori pentru aparatura necesară.

Citeşte mai mult...
 
Reglementări privind acordarea serviciilor medicale și tratamentelor pe perioada stării de urgență PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Martie 2020 08:06

Pe perioada stării de urgență, vor fi aplicate o serie de modificări ale prevederilor legale referitoare la modul de acordare și decontare a serviciilor medicale și farmaceutice, după cum urmează:

    a)serviciile medicale pentru tratarea cazurilor COVID-19 și complicațiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României și se suportă din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS);
    b)serviciile medicale și medicamentele pot fi acordate și validate și fără semnarea cu cardul național de asigurări sociale de sănătate și fără termen de raportare în 3 zile lucrătoare de la data acordării serviciilor;
    c)decontarea pentru unitățile sanitare cu paturi aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate a sumelor contractate și decontate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau din bugetul Ministerului Sănătății, indiferent de numărul de cazuri realizate sau după caz la nivelul activității efectiv realizate, în condițiile în care aceasta depășește nivelul contractat;
    d)decontarea serviciilor medicale în unitățile sanitare din asistența medicală primară și ambulatoriul de specialitate clinică la nivelul activității efectiv realizate, cu maximum 8 consultații/oră;
    e)prescrierea de medicamente de către medicii de familie, inclusiv a medicamentelor restricționate din Lista de medicamente, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, pentru pacienții cronici.

De asemenea, CNAS are în vedere ca în perioada imediat următoare să aplice o serie de măsuri care să faciliteze accesul bolnavilor la tratamente.

Astfel,  pentru  pacienții cu boli cronice cu tratament stabilizat, medicii de familie vor putea elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o nouă reevaluare la medicul specialist în această perioadă.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact