logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Google se alatura demersului european inaintat impotriva Microsoft PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:03
Google a anuntat marti ca se alatura demersului european ce are ca scop obligarea gigantului de software Microsoft sa isi deschida sistemul de operare pentru mai multe programe de navigare pe internet, relateaza AFP.

"Internet Explorer, programul de navigare Microsoft, este atasat principalelor sisteme de operare ale grupului, ceea ce ii ofera un avantaj neloial in fata altor programe de navigare", a declarat un oficial Google, Sundar Pichai, pe blogul oficial al companiei, citat de NewsIn.

Google, initial un motor de cautare, ce isi extinde acum activitatea in toate domeniile informatice pentru a concura cu Microsoft pe mai multe planuri, a lansat in septembrie programul de navigare Chrome, a carui cota de piata ramane confidentiala.

Grupul Mozilla, al carui program Firefox are din ce in ce mai multi utilizatori, este de asemenea asociat demersului european, a subliniat Pichai.

Citeşte mai mult...
 
Majoritatea conflictelor din ultima jumatate a secolului XX au avut loc in zone de biodiversitate PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 18:19

Mai mult de 90% dintre cele mai grave conflicte armate din ultimii 50 de ani ai secolului trecut au afectat 23 din 34 de centre de biodiversitate ale planetei, arata un studiu intreprins de Institutul Conservation International (CI), publicat de revista Conservation Biology.

Conservarea celor 34 de centre de biodiversitate ale Pamantului este considerata o prioritate absoluta, deoarece ele concentreaza mai mult de jumatate din speciile de plante si peste 49% dintre cele de vertebrate, dar sunt supuse unor amenintari permanente, relateaza NewsIn

Aceste zone concentreaza 1,2 miliarde de oameni saraci, care depind exclusiv de resursele naturale.
“Mare parte din populatia lumii a treia traieste in aceste zone, iar supravietuirea acestor oameni depinde de ecosistemele sanatoase. Avem o obligatie morala, pe langa cea politica si sociala, sa protejam aceste zone si sa nu le luam acestor oameni sursa de supravietuire”, a spus presedintele CI, Russell A. Mittermeier, care a si semnat studiul.

Citeşte mai mult...
 
Cetatenia europeana, concept golit de continut? PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 17:06

Cetatenia europeana ar trebui sa insemne libertate de circulatie, protectie consulara si un sistem de vot trans-national, insa respectarea acestor masuri depinde in esenta numai de statele membre, a declarat comisarul pentru justitie, Jacques Barrot.

Chiar daca este inclus in tratatele europene aflate in vigoare la ora actuala, “cetatenia europeana” este mai mult “un concept imaginar”, a spus Barrot in timp ce avea loc intalnirea Comitetului pentru drepturi civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, potrivit EUobserver.

Barrot a apreciat ca intreg conceptul de “cetatenie europeana” va fi “golit de continut" in urmatorul raport al politicilor din domeniul justitiei si al afacerilor interne, numit “Programul Stockholm”, care va fi finalizat in a doua jumatate a acestui an.

Citeşte mai mult...
 
Coliziune intre doua submarine nucleare in Oceanul Atlantic PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 09:34

Doua submarine cu propulsie nucleara, unul britanic si celalat francez, s-au ciocnit in Oceanul Atlantic, la inceputul lunii februarie, dar stirea a aparut doar acum in presa internationala.Incidentul a fost confirmat ulterior atat de marina franceza, cat si de cea britanica.

Informatia a fost difuzata de agentia de presa AFP, care citeaza un articol din tabloidul britanic The Sun.

Potrivit sursei citate, submarinul britanic HMS Vanguard si Le Triomphant (Franta) au suferit avarii, dar nu au fost afectate instalatiile nucleare de la bordul celor doua submersibile. 

Submarinul britanic a fost remorcat pana la Faslane, in Scotia, pentru reparatii.

Citeşte mai mult...
 
La un an de la independenta, Kosovo ramane o entitate fragila PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 15:24

La un an de la declararea independentei, Kosovo are propriul drapel, propriul imn si chiar propriile servicii de informatii, dar daca cineva vrea sa dea un telefon in fosta provincie sarba trebuie sa formeze prefixul de Serbia.

Iar faptul ca euro este moneda nationala pare ciudat intr-o tara pentru care perspectiva aderarii la Uniunea Europeana este un vis indepartat, comenteaza Reuters, potrivit NewsIn.

Recunoscut ca stat independent de peste 50 de tari, inclusiv SUA si majoritatea statelor UE, dar nerecunoscut de doi membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU - China si Rusia - si bineinteles de catre Serbia, Kosovo continua sa aiba o stabilitate politica precara.

Cei doua milioane de etnici albanezi si cei 120.000 de sarbi - acestia din urma sprijiniti de Belgrad - au relatii tensionate si traiesc sub protectia a mii de soldati straini gratie ajutoarelor in valoare de milioane de euro. Tinerii sarbi si albanezi nici macar nu mai cunosc unii limba celorlalti. "Sunt tensiuni si riscul unor violente grave inca exista", spune Peter Palmer, directorul pentru Balcani de la International Crisis Group (ICG).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 30 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact