logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Revolutie la Chişinău! Parlamentul şi Preşedinţia, ocupate de manifestanţi! PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:59

- 30.000 de persoane sunt acum în centrul Chişinăului

- Se dau lupte de stradă

- Potrivit jurnaliştilor din Chişinău, sediile Preşedinţiei şi Parlamentului din Chişinău au fost ocupatu de manifestanţi şi s-a arborat tricolorul.

- În sediul Preşedinţiei a fost postat un afiş cu harta României Mari!

- Tot mai multe voci din partea manifestanţilor îi îndeamnă pe aceştia să ocupe sediul televiziunii publice

- O tânără a fost ucisă în luptele de stradă, potrivit jurnaliştilor din Chişinău

- Oficialii din Republica Moldova anunţă că au fost ucişi în confruntări şi doi poliţişti

- Site-urile din Republica Moldova, blocate de autorităţi

- Sunt probleme şi cu telefoanele mobile

- Studenţi din Iaşi se îndreaptă cu autocarele spre Chişinău, dar au fost opriţi la graniţă

Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2009 15:49
Citeşte mai mult...
 
Europa trebuie sa se pregateasca pentru schimbari climatice dramatice in anii urmatori PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 15:25

Seceta, inundatii ucigatoare si furtuni violente: acesta este tabloul zugravit de Comisia Europeana pentru statele membre ale Uniunii Europene. Batranul continent va suferi in anii urmatori schimbari climatice importante, in special in statele din sud, si trebuie sa se pregateasca pentru a atenua impactul asupra populatiei, a avertizat miercuri comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas.

"Chiar si daca reducem la zero emisiile de gaze cu efect de sera, nu mai este posibil sa inversam masinaria schimbarilor climatice, ale carei consecinte sunt ireversibile. Trebuie, deci, sa ne pregatim de urgenta", a declarat Dimas, citat de AFP.

"Nicio tara nu va scapa de aceste evenimente", a insistat el.

"Penuria de apa afecteaza 14 state europene, respectiv 100 de milioane de oameni. Din 1998, am fost martori a 100 de mari inundatii care au omorat 700 de persoane, evacuarea a jumatate de milion de cetateni si pagube de 25 de miliarde de euro", a spus Dimas.

Citeşte mai mult...
 
Radiatiile ating in continuare cote ridicate la Cernobil PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 18:24

Dupa 23 de ani de la explozia nucleara de la Cernobil, radiatiile ating in continuare cote foarte mari, cauzand reducerea speciilor de insecte, potrivit unui studiu publicat in revista Biology Letters, relateaza bbc.co.uk.
Cercetatorii care studiaza datele din zona - Timothy Mousseau de la Universitatea South Carolina (SUA) si de Anders Moller de la Universitatea Paris-Sud (Franta) - au constatat ca exista "o puternica legatura intre declinul speciilor si contaminarea din apropierea centralei". Populatiile de bondari, fluturi, greieri, libelule si paianjeni continua sa fie serios afectate de explozia nucleara, arata studiul, realizat in decurs de aproape zece ani.

Zona din jurul uzinei a fost evacuata dupa explozie si nu a mai fost locuita de oameni.

"Numarul organismelor vii scade cu atat mai mult cu cat zona este mai contaminata", au mai spus Mousseau si Moller.

Ultima actualizare Miercuri, 18 Martie 2009 18:41
Citeşte mai mult...
 
Eurovigneta - taxa de drum pentru vehiculele grele PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 08:32

Parlamentul European a adoptat reguli comune pentru impunerea taxei de drum asupra vehiculelor grele de transport mărfuri.  Acestea vor trebui să plătească pentru costurile externe, ca de exemplu poluarea aerului, fonică şi congestionarea traficului rutier.

Membrii PE au votat directiva revizuită privind Eurovigneta, taxă de drum ce va include costuri legate de poluarea fonică şi cea a aerului şi aglomerarea traficului rutier (în anumite condiţii), emisiile CO2 nefiind însă incluse în textul legislativ. În opinia raportorului El Khadraoui (PSE, Belgia), propunerea Comisiei "este un prim pas spre aplicarea principiului «poluatorul plăteşte» în domeniul traficului rutier." Regulile legate de Eurovignetă se aplică vehiculelor mai mari de 12 tone, drumurilor care fac parte din sistemul Reţelelor Trans Europene (TENT) care conectează statele europene şi "oricărui sector al reţelei rutiere prin care trece în general un număr important de transporturi internaţionale de mărfuri." Deputaţii susţin reinvestirea veniturilor provenite din această taxă în acţiuni menite să reducă costurile externe, ca de exemplu: investiţii în vehicule mai curate din punct de vedere al mediului, în moduri alternative de transport sau construirea de pereţi antifonici. Potrivit deputaţilor europeni, aceasta este o condiţie sine qua non pentru susţinerea directivei privind Eurovigneta.

Citeşte mai mult...
 
Doi diplomati romani vor fi expulzati de la Kiev PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 18:02

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe intentioneaza sa expulzeze doi diplomati romani din Ucraina, potrivit unor surse apropiate cercurilor diplomatice, citate de editia online a cotidianului Ukrainskaia Pravda, care mai spune ca celor doi diplomati le-a fost comunicata deja decizia, transmite NewsIn.

Joi, diplomatii romani au fost chemati la minister, unde le-a fost comunicata decizia de incetare anticipata a aflarii lor pe teritoriul Ucrainei.

In acelasi timp, scrie Ukrainskaia Pravda, MAE ucrainean deocamdata nu a confirmat si nici nu a dezmintit aceasta informatie. "Deocamdata nu comentam aceasta informatie", a declarat seviciul de presa.

Contactata de NewsIn, Ambasada Romaniei la Kiev nu a putut oferi nicio informatie, precizand ca ambasadorul Traian Hristea este plecat o saptamana din Kiev, iar de la serviciul de presa nu este nimeni disponibil.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 29 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact