logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


La Budapesta incepe "Saptamana filmului romanesc" PDF Imprimare Email
Luni, 12 Octombrie 2009 09:06

Mai multe productii cinematografice romanesti pot fi vizionate, de luni pana duminica, la Budapesta, unde incepe "Saptamana filmului romanesc". Filmele recompun Romania tranzitiei, intre peliculele care pot fi urmarite numarandu-se "Politist, adjectiv", "Boogie" sau "Weekend cu mama" - potrivit Radio Romania Actualitati. 

Manifestarea este organizata de Institutul Cultural Roman din Budapesta si in acest an se desfasoara sub egida:" Sens schimbat - anul 20".

Deschiderea oficiala are loc luni seara, cand va fi organizata o masa rotunda cu tema 'Radio Europa Libera si caderea zidurilor" si va fi proiectat filmul lui Alecu Solomon: "Razboi pe calea undelor".

Citeşte mai mult...
 
Premierul moldovean Vlad Filat: Asa cum americanii vorbesc engleza, moldovenii vorbesc limba romana PDF Imprimare Email
Joi, 01 Octombrie 2009 07:54

Premierul moldovean Vlad Filat si seful diplomatiei de la Chisinau, Iurie Leanca, se afla zilele acestea la Bruxelles, unde au participat marti la prima sedinta a Comitetului pentru Afaceri Externe de la Parlamentul European. Au cerut permisiunea sa vorbeasca in limba romana, dupa care Vlad Filat si-a inceput discursul: "Republica Moldova a fost condusa timp de 8 ani de catre generalul de militie sovietica Vladimir Voronin", a declarat liderul Executivului moldovean, potrivit Unimedia

Intrebat de europarlamentarul roman Traian Ungureanu care este statutul limbii romane in noua guvernare de la Chisinau, Vlad Filat a dat asigurari ca va reglementa acest aspect. "La fel cum vorbesc americanii limba engleza, asa si cetatenii Republicii Moldova vorbesc limba romana. Acest lucru cu certitudine urmeaza a fi reglementat in timp si sub aspectul normei juridice”, a explicat premierul, citat de Jurnal de Chisinau.

Citeşte mai mult...
 
Românii se pot înscrie la loteria vizelor SUA începând de vineri PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Septembrie 2009 13:08

Înscrierile la loteria vizelor SUA, program care pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc "cerinţele simple, dar stricte de calificare" vize de şedere permanentă în Statele Unite, încep de vineri şi se încheie la 30 noiembrie, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti.

Înregistrarile pentru programul Diversity Visa (DV) 2011 - numit şi "Loteria Vizelor" - trebuie transmise electronic începând de vineri, 2 octombrie 2009, ora 19.00, ora României. Solicitanţii pot accesa formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov, iar data-limită de transmitere este 30 noiembrie, ora 19.00.

Cerinţele de calificare presupun, potrivit Ambasadei, ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia originii, adica să fie născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional. Astfel, acesta trebuie să fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se afla în zona de lucru patru a Departamentului Muncii al SUA.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Pavel Stroilov, dizidentul rus care a copiat arhiva Fundatiei Gorbaciov PDF Imprimare Email
Luni, 28 Septembrie 2009 06:13

Pavel StroilovPavel Stroilov este sursa primara a documentelor furate din arhiva Fundatiei Gorbaciov care au dezvaluit in ultimii ani culisele caderii URSS si intelegerile dintre liderii europeni ai anilor '80. Intr-un interviu exclusiv pentru HotNews.ro, Stroilov povesteste despre planurile lui Francois Mitterand si MIhail Gorbaciov de a crea o Confederatie Europeana Socialista, despre opozitia lui Margaret Thatcher fata de reunificarea Germaniei, precum si despre complicitatea Iliescu-Gorbaciov.

Reporter: Pavel, cum ai ajuns sa scoti secrete din arhiva sovietica din Rusia?  

Pavel Stroilov: Arhiva era uriasa. Nimeni de la Fundatia Gorbaciov nu a stiut ca le copiam. Eram un cercetator, un simplu student. Gorbaciov nu mi-a autorizat accesul, insa am reusit sa intru in computer si sa modific in "acces autorizat". Am luat documentele in Anglia cu mine cand am vizitat un prieten. Atunci am cerut azil politic.

Citeşte mai mult...
 
Teorii controversate despre atacurile din SUA: Turnurile Gemene au fost distruse de explozii, Pentagonul - atacat cu o racheta, iar angajatii evrei nu s-au prezentat la munca PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Septembrie 2009 11:43

Autoritatile americane si Comisia speciala de ancheta au afirmat ca atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost organizate si realizate de catre organizatia Al Qaeda. 19 teroristi islamisti au deturnat patru avioane comerciale: doua aparate au lovit WTC din New York, unul a izbit cladirea Pentagonului iar un altul s-a prabusit in Shanksville (Pennsylvania). 2.993 de oameni din 90 de tari au murit in atacuri. Pe langa versiunea oferita de autoritati, au aparut insa si teorii care pun la indoiala concluzia oficiala.

Iata cateva dintre cele mai populare teorii ale conspiratiei despre 11 septembrie 2001:

*Autoritatile americane au stiut ca urma sa aiba loc un atac insa nu au reactionat din dorinta ca atentatele sa reuseasca. Guvernul de la Washington avea nevoie de un motiv pentru a declansa razboaiele din Afganistan si Irak si a impune asa-numita "Pax Americana". 

Turnurile Gemene de la World Trade Center au fost distruse cu ajutorul unor demolari controlate, realizate din interior. Scepticii afirma ca impactul avioanelor si incendiile care au urmat nu puteau sa provoace prabusirea cladirilor.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 25 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact