logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Mumia din Tokyo: Batran tinut mort in pat timp de 30 de ani PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Iulie 2010 15:11

Un barbat care figura in statistici ca fiind cel mai batran locuitor din Tokyo a fost gasit mumificat, el fiind mort de circa 30 de ani si tinut de rudele sale in pat, relateaza The Independent.

 Descoperirea a fost facuta de politistii din Tokyo, dupa ce reprezentantii Primariei din oras au mers acasa la barbat pentru a-l vizita cu scopul de a actualiza lista celor mai varstnici oameni din oras, odata cu apropierea Zilei Recunostintei fata de Batrani, sarbatorita in septembrie, insa au fost alungati de familia acestuia.

 Oficialii municipalitatii din Tokyo au mai incercat o data, la inceputul acestui an, sa-l viziteze pe Sogen Kato, nascut in 22 iulie 1899, insa si atunci ei au fost alungati de rudele batranului.

 De aceasta data insa, ei au alertat politia, care a intrat cu forta in locuinta familiei acestuia.

Citeşte mai mult...
 
Manuscrisele ascunse ale lui Franz Kafka vor fi publicate, a decis un tribunal israelian PDF Imprimare Email
Joi, 22 Iulie 2010 16:36

Un tribunal din Tel Aviv a hotarat ca mai multe manuscrise  apartinandu-i scriitorului ceh Franz Kafka, aflate in seifuri din Israel si Elvetia, pot fi publicate, dupa ce acestea au fost ascunse timp de 40 de ani si au stat in centrul unei dispute asupra proprietatii, transmite cotidianul The Independent.

Decizia tribunalului, care nu se refera si la documente private, vine la cateva zile dupa ce Curtea Suprema a Israelului a dat ordin ca seifurile unde manuscrisele se afla sa fie deschise, premitand accesul temporar avocatilor si expertilor.

Se crede ca lucrarile, care includ corespondenta dintre Kafka si  bunul sau prieten Max Brod, ar putea include un manuscris care a stat la baza celebrelor scrieri Procesul si Metamorfoza.

Lucrarile lui Kafka sunt subiectul unei dispute din ultimii doi ani, intre familia Hoffe si Libraria Nationala Israeliana.

Citeşte mai mult...
 
Canada va primi mai multi imigranti in 2010 PDF Imprimare Email
Luni, 28 Iunie 2010 10:43

Canada isi modifica planul de imigratie pentru 2010 pentru a pune mai mult accent pe revenirea economica, a anuntat sambata ministrul Imigratiei, Jason Kenney. Ministrul a precizat ca tara sa intentioneaza sa primeasca cu 10.000 de imigranti peste numarul prevazut initial, informeaza AFP.

 

Candidatii vizati in special sunt muncitori calificati. In total, Canada prevede pentru 2010 sosirea a 240.000-265.000 de imigranti.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul Letoniei, nevoit să înapoieze banii obţinuţi din tăierea pensiilor. Se poate şi în România? PDF Imprimare Email
Joi, 17 Iunie 2010 09:48

În perioada 2008-2009, mica republică Letonia, care are o populaţie cam cât Capitala României, s-a confruntat cu probleme economico-financiare similare cu cele din prezent ale ţării noastre. Mai mult, şi guvernanţii Letoniei au decis să opereze aproximativ aceleaşi măsuri de austeritate ca şi cei ai României. Adică să reducă pensiile cu 10 până la 70%, pentru a face faţă recesiunii. Însă, surpriză, Curtea Constituţională a Letoniei a respins aceste măsuri de austeritate şi a decis că Guvernul leton trebuie să returneze toţi banii reţinuţi din pensii.

"Decizia de a tăia pensiile violează drepturile individului la securitate socială", se arată în motivaţia Curţii Constituţionale.

În aceeaşi motivaţie se arăta în continuare că Guvernul leton poate să strângă cureaua în timp de criză, pentru a respecta acordurile cu cei de la care a împrumutat bani (FMI), însă "acestea nu pot servi ca argumente pentru limitarea celor mai elementare drepturi" şi că legiuitorii care au aprobat aceste măsuri pripite "nu au evaluat cu atenţie alternativele".

Curtea Constituţională din Letonia declară ilegale reţinerile din pensii

Curtea a declarat ilegale aceste reţineri din pensii în decembrie 2009 (care erau deja în vigoare din iulie 2009 şi însemnau sume cuprinse între 10 şi 70%, în funcţie de statutul fiecărei persoane) iar parlamentul trebuie să găsească noi măsuri de austeritate până în martie 2010, pentru a le înlocui pe acestea.

Citeşte mai mult...
 
Ungaria doreste introducerea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara tarii PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Mai 2010 07:22

Fidesz, partidul aflat la conducerea Ungariei, a prezentat luni un raport prin care sustine acordarea dublei cetatenii cetatenilor de etnie maghiara care locuiesc in tarile vecine Ungariei, ceea ce a provocat o reactie negativa din partea Slovaciei, anunta AFP.

Partidul ar dori ca aceasta lege controversata a dublei cetatenii sa fie anuntata oficial in data simbolica de 20 august, Ziua Nationala a Ungariei si sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2011.



Aceasta lege ii priveste pe cei aproximativ 3,5 milioane de etnici maghiari care traiesc in principal in Romania si Slovacia. Acestia reprezinta un procent de aproape 10% din populatia Slovaciei care numara 5,4 milioane locuitori. Etnici maghiari traiesc in numar destul de mare si in Serbia, Croatia, Ucraina si Austria.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 21 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact