logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
DIALOG SCURT - PANDEMIE ÎN AUSTRALIA PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Aprilie 2020 01:22

De vorbă cu BEN TODICĂ, artist Independent (Cineast, Producator TV, Jurnalist Broadcaster, Ing. de Sunet, Scriitor etc., membru AJRP.

Lucreția Berzintu: - Care este situația în Australia, în această perioadă de pandemie globală, cu noul coronavirus?

Ben Todică: - Australia, ca de altfel întregul vest este în stare de prizonierat la domiciliu în numele vieții și al păcii pe pământ. Restaurante, cafenele, biserici, teatre, școli, în general locurile publice sunt închise. Cursurile școlare se tin prin internet iar guvernul asigură fiecarui elev din casă/familie calculator gratuit. Punctele alimentare, spitale, bănci sunt funcționale cu anumite reguli de distanță și acces la servicii. Autostrăzile sunt în general goale. Benzina a coborât la un dolar litrul. E liniște. Câte o mască pe ici, pe colo, pisici, poliție, un câine cu stăpân, salvări etc. Iar media repetă: spălați-vă pe mâini cu săpun în apa curgătoare, păstrați un metru jumate distanță între voi, stați închiși în casă, dezinfectați tot ce atingeți, nu vă atingeți ochii, nasul sau gura și nu uitați să puneți mâna la gură sau cotul când strănutați.

Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema justiției de tranziție PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 Februarie 2020 00:03

COMUNICAT DE PRESĂ

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este esij-150x150.jpgLa 13 februarie 2020, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut o intervenție în cadrul primei dezbateri deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema importanței justiției de tranziție pentru pacea sustenabilă

În intervenția sa, diplomatul român a subliniat că justiția de tranziție se înscrie în eforturile pentru asigurarea guvernării legitime, in urma conflictelor sau după înlăturarea regimurilor represive. Ca țară ce a cunoscut tranziția la democrație, România reprezintă un exemplu de succes în acest sens.

Citeşte mai mult...
 
Anul Nou Chinezesc sărbătorit la Londra PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Marţi, 28 Ianuarie 2020 03:19

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este cn4-150x150.jpgÎn zilele de 25-26 ianuarie la Londra (Anglia) au avut loc mai multe evenimente pentru a marca intrarea în Noul An Chinezesc, Anul Şobolanului de Metal.

Momentul culminant al festivităţii a avut loc pe 26 ianuarie.

După orele 10.00 a.m. din partea de nord a Pieţei Trafalgar, pe calea Charing Cross până la strada Shaftesbury, a pornit Marea Paradă constând din cea mai mare adunare de lei şi dragoni chinezeşti din Europa şi din care alegorice bogat împodobite care au fost făcute cadou pentru Chinatown Londra de către Republica Populară Chineză.

Citeşte mai mult...
 
Ziua Micii Uniri sărbătorită la Viena PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Ianuarie 2020 03:14

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Mica-Unire-Viena-150x150.jpg      COMUNICAT

 LA MULTI ANI 2020! - Sărbătorim împreună la VIENA

OPERNSÄNGER STUDIO WIEN & RADIO TV UNIREA - au deosebita plăcere de a vă invita, să luați parte la CONCERTUL DE GALA - "FESTKONZERT"- dedicat împlinirii a 161 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE din 1859 (MICA UNIRE)

Ultima actualizare Marţi, 28 Ianuarie 2020 11:59
Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii pe tema „Rolul Cartei ONU în sprijinul menținerii păcii și securității internaționale” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:18

 

COMUNICAT

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, la 9 ianuarie 2020, în cadrul dezbaterii deschise pe tema „Rolul Cartei ONU în sprijinul menținerii păcii și securității internaționale”.

 

 Diplomatul român a amintit că anul 2020 marchează 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite, care rămâne cea mai adecvată platformă de abordare colectivă a amenințărilor la adresa păcii și securității internaționale, iar Carta ONU continuă să fie documentul de referinţă în acest scop. În timp ce instrumentele Cartei pot fi ameliorate, valorile și principiile acesteia constituie repere fundamentale pentru multilateralism. A subliniat sprijinul pe care România îl acordă eforturilor Secretarului General al ONU în reforma sistemului ONU, astfel încât acesta să poată răspunde cât mai bine provocărilor globale actuale.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:26
Citeşte mai mult...
 
Expoziţia Internaţională de Securitate 2019 de la Londra PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Luni, 09 Decembrie 2019 23:02

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 05-150x150.jpgÎn zilele de 3-4 decembrie a.c. la Centrul Expoziţional Olympia din Londra (Marea Britanie) a avut loc Expoziţia Internaţională de Securitate 2019, un eveniment special care a reunit personal din sectorul guvernamental, Industrie, sectorul militar, securitatea cibernetică, mediul academic şi consumatori spre a dezbate provocările actuale la adresa securităţii şi de a se informa asupra celor mai recente tehnologii din domeniul securităţii.

Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii anuale a Comisiei pentru Consolidarea Păcii pe tema “Abordări regionale pentru consolidarea păcii” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 19:14

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut miercuri, 4 decembrie 2019, o intervenție în cadrul reuniunii anuale a Comisiei pentru Consolidarea Păcii, pe tema “Abordări regionale pentru consolidarea păcii: regiunea Sahel, bazinul lacului Ciad şi Uniunea Râului Mano”.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 19:18
Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT DE PRESĂ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 18:48

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii comune a Consiliului Economic şi Social şi Comisiei pentru Consolidarea Păcii privind impactul transhumanţei transfrontaliere asupra păcii şi dezvoltării durabile în Africa de Vest şi regiunea Sahel

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut marţi, 3 decembrie 2019, o intervenție în cadrul reuniunii comune anuale a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) şi Comisiei pentru Consolidarea Păcii (CCP) privind impactul transhumanţei transfrontaliere asupra păcii şi dezvoltării durabile în Africa de Vest şi regiunea Sahel.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 18:56
Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a moderat, în marja Comisiei ONU pentru Securitate Internaţională şi Dezvoltare, o dezbatere pe tema luptei împotriva traficului transfrontalier de arme mici şi uşoare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 00:02

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la Națiunile Unite, ambasadorul Ion I. Jinga, a moderat joi, 31 octombrie 2019, în calitate de preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni la New York, dezbaterea intitulata “Lupta împotriva traficului transfrontalier de arme mici şi uşoare în spaţiul francofon”, organizat în marja celei de-a 74-a sesiuni a Comisiei pentru Securitate Inte rnaţională şi Dezarmare (Comisia I).

 Evenimentul a fost co-organizat de Misiunea Permanentă a României la ONU New York, Misiunea Permanentă a Franţei la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva, Misiunea Permanentă a Mali la ONU New York, Misiunea Permanentă a Marocului la ONU New York şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 00:11
Citeşte mai mult...
 
Lansarea MET Police Romanian Association - organizația polițiștilor de origine română din poliția londoneză PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Octombrie 2019 18:29

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, prin intermediul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, a găzduit luni, 21 octombrie 2019, evenimentul de lansare a MET Police Romanian Association, organizație care își propune să aducă laolaltă cei aproape 100 de polițiști de origine română, care au îmbrățișat această onorabilă carieră în cadrul Metropolitan Police. În discursul de deschidere a evenimentului,  ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, i-a felicitat pe polițiști pentru munca pe care o depun pentru a menține un climat de siguranță în Londra, precum și pentru preocuparea constantă pe care aceștia o manifestă pentru a sprijini comunitatea românească din capitala britanică. Ambasadorul Dan Mihalache a subliniat în context aportul lucrătorilor din Poliția Română detașați în Marea Britanie, cu accent pe excelentele legături de cooperare cu poliția londoneză.

Ultima actualizare Luni, 28 Octombrie 2019 07:47
Citeşte mai mult...
 
SPECIAL: Summitul One Young World 2019 de la Londra PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Duminică, 27 Octombrie 2019 16:17

În perioada 22-25 octombrie a.c. la Londra (Marea Britanie) a avut loc al 10-lea Summit One Young World, un eveniment internaţional excepţional pentru o lume echitabilă, mai bună, prosperă, mai curată.

 

One Young World este o organizaţie non-profit înfiinţată la Londra în anul 2010, care reuneşte liderii tineri din întreaga lume spre a găsi şi aplica soluţii la problemele importante cu care se confruntă planeta. În fiecare an One Young World găzduieşte un summit internaţional la care participă cele mai strălucite tinere talente din fiecare ţară şi sector, vorbitori şi ambasadori, delegaţi din partea ONG-urilor, corporaţiilor şi universităţilor, cărora li se alătură ca şi consilieri lideri din întreaga lume.

 

Ultima actualizare Duminică, 27 Octombrie 2019 16:37
Citeşte mai mult...
 
Limba română, scoasă din școlile din Ucraina PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Septembrie 2017 07:41

Potrivit autorităților din Ucraina, reforma din învățământ elimină predarea în alte limbi în școli, în afara celei ucrainene. Miile de copii care învață în limba română în școlile din Transcarpatia sunt afectați de această reformă. Elvira Chilaru, șef al departamentului emisiunilor în limba română din cadrul Filialei din Transcarpatia a CNTV, care este principala structură media pentru românii din Transcarpatia, a fost de acord să explice ce înseamnă pentru comunitățile de români această reformă a învățământului.

Reporter: Ce modificări aduce această schimbare în învățământul din țara vecină?

Elvira Chilaru: Toată reforma va dura până în 2027, deci va fi în mai multe etape. Desigur că, în perioada asta, învățământul în limba maternă va fi valabil până în clasa a IV-a, după aceea, din clasa a V-a, elevii vor începe să studieze în limba ucraineană, în limba de stat. Desigur, cei care acum sunt în clasa I vor învăța în limba maternă, dar nu și cei ce vor veni după. Probabil că vor avea doar ore facultative, ori niște școli duminicale sau private. Eu am tot sperat că punctul 7 din noua lege va fi încă o dată votat de Parlament, sau că președintele își va exercita dreptul de veto, dar președintele a promulgat.

Eu, aflându-mă în afara țării, am citit cu mare tristețe, de fapt, toți românii de aici (din Ucraina, n.r.) ne-am întristat, pentru că pământul ăsta a trecut prin cinci regimuri, în Transcarpatia. Spre exemplu – românii noștri – sunt oameni în viață care au trăit sub cinci regimuri. Au căzut regimurile peste ei și au învățat limba respectivă indiferent în ce regim au fost. Și iată că și-au păstrat limba, și-au păstrat școlile.

Citeşte mai mult...
 
Tentativa de lovitura de stat militara din Turcia a esuat: 265 de morti si 1.440 de raniti la Istanbul si Ankara PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Iulie 2016 07:56

O tentativa de lovitura de stat a avut loc vineri noapte in Turcia, in timp ce presedintele Recep Erdogan se afla in concediu pe litoralul turcesc. Puciul pare sa fi esuat dupa ce Erdogan a cerut populatiei sa iasa in strada pentru a-l spriji. Intr-o conferinta de presa, tinuta pe aeroportul din Istanbul, Erdogan l-a acuzat voalat pe predicatorul turc Fethullah Gulen, principalul inamic al presedintelui turc, exilat in SUA, ca este in spatele tentativei de lovitura de stat. Erdogan a catalogat revolta ca un act de tradare si a spus ca responsabilii vor plati scump. Zeci de oameni si-au pierdut viata in Istanbul si Ankara in timpul tentativei de lovitura de stat. Mai multi soldati rebeli s-au predat. 
 
--------------------
Filmul evenimentelor:
Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Iulie 2016 15:03
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 12

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact