logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


DINCOLO DE TISA


In Maramures s-a finalizat un proiect privind dezvoltarea regiunii de granita PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 August 2009 06:14

Consiliul Judetean Maramures – alaturi de partenerii sai in proiect, Asociatia Internationala a Institutiilor pentru Dezvoltare Regionala “IARDI” si Administratia Regionala de Stat Ivano-Frankivsk – a finalizat implementarea proiectului “NEURON – retea pentru integrarea, coordonarea si monitorizarea strategiilor de dezvoltare locala in regiunea de granita Maramures-Zakarpatia-Ivano-Frankivsk”.

Scopul acestui proiect a fost infiintarea unei retele de integrare, coordonare si monitorizare a strategiilor locale de dezvoltare, capabila sa gestioneze un nou ciclu al dezvoltarii durabile a regiunii de granita Maramures-Zakarpatia-Ivano-Frankivsk prin asigurarea conditiilor de informare, sustinere si dezvoltare a relatiilor transnationale la granita externa a Uniunii Europene. “Intarirea capacitatii de cooperare transfrontaliera la nivel organizational s-a realizat prin interconectarea structurilor administrative din regiunea de granita si crearea unei platforme comune de planificare si management, axata in principal pe: identificare rute de transport de marfuri si persoane care trebuiesc dezvoltate, oportunitatea crearii de servicii de transport inter-modal/centre logistice, oportunitatea deschiderii de puncte de trecere a frontierei pentru traficul greu si/sau de personae”, a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man.

Ultima actualizare Miercuri, 26 August 2009 06:37
Citeşte mai mult...
 
Nu-i greu puntea de trecut, cînd n-ai nimic de făcut! PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Sâmbătă, 22 August 2009 10:49

După ce în 15 ianuarie 2007, podul istoric  Sighetu Marmaţiei –Slatina (Ucraina) a fost inaugurat cu pompă şi alai  în prezenţa şefilor de stat  din cele două ţări vecine şi prietene (Măi, prietene io şi Tu/Şohan n-om vide Raiu), Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) a fost asaltat de sute, apoi mii de oameni, zilnic. Deşi era nevoie de obţinerea vizei  turistice,de călătorie în Ucraina, care costa timp şi bani, maramureşenii din stînga Tisei  au luat cu asalt podul istoric , care pe jos, care cu bicicleta, motoreta sau maşina sub 3,5 tone. În primăvara acelui ani  s- a ajuns la 9 mii  de persoane şi 1.500 autovehicule înregistrate pe sensurile de intrare-ieşire în 24 de ore!

Citeşte mai mult...
 
Ziua Independentei Ucrainei va fi marcata la scoala din Craciunesti PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2009 18:58

In 24 august se implinesc 18 ani de cand Rada Suprema a Ucrainei a proclamat Ucraina stat independent, confirmat si de 90% dintre cetatenii participanti la referendum. De atunci, in fiecare an, Ziua Independentei Ucrainei este un punct de referinta pentru toti ucrainenii, Romania si Maramuresul fiind una dintre zonele cele mai populate. In acest an, marcarea evenimentului va avea loc la scoala din Craciunesti, comuna Bocicoiu Mare, in organizarea filialei locale a Uniunii Ucrainenilor din Romania. Manifestarile cuprind si un program artistic la care participa ansambluri din localitatile Rona de Sus, Lunca la Tisa, Valea Viseului, Repedea, Ruscova si Craciunesti.

Citeşte mai mult...
 
„CALEA POIENILOR - Cooperare transfrontalieră pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei pe Valea Ruscovei” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 August 2009 14:16

Primăria comunei Poienile de sub Munte derulează proiectul „CALEA POIENILOR - Cooperare transfrontalieră pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei pe Valea Ruscovei”, finanţat de Uniunea Europeană şi de Guvernul României prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, Cod perseus RO 2006/018-449.01.01.15.

 Prin acest proiect urmărim îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare transfronta-lieră între micro-regiunea Valea Ruscovei (România) şi raionul Verhovena (Ucraina) pentru asigurarea dezvoltării socio-economice a regiunii.

 Astfel, în perioada august 2008-august 2009, au fost comandate și realizate următoarele studii privind oportunitatea deschiderii unui punct de trecere a frontierei pe Valea Ruscovei:

Citeşte mai mult...
 
Gazeta românilor din Transcarpatia PDF Imprimare Email
Joi, 13 August 2009 09:49

Gazeta regională social-politică APŞA nr. 11 (56) / iunie 2009 a apărut cu sprijinul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad şi al Bibliotecii Municipale “Laurenţiu Ulici” Sighetu Marmaţiei, avînd pe frontispiciu cuvintele “Nu uita că eşti român!” şi steagurile Ucrainei şi Uniunii Europene. În cele opt pagini format A3, sînt reluate şase articole despre românii din dreapta Tisei publicate în presa din judeţul Maramureş, un interviu cu Vasile Marina prorectorul Universităţii din Ujgorod, lista cu activităţile realizate de Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia Dacia în anul 2008, colaborarea culturală şi ştiinţifică transfrontalieră Ujgorod - Satu Mare/Baia Mare (partener media “Graiul Maramureşului”), 65 de ani de la deportările evreilor din Apşa de Jos şi (pe pagina întîi) lansarea primei ediţii în limba română a Diplomelor Maramureşene din sec. XIV-XV de Ioan Mihaly de Apşa - ediţia a III-a, veste de mult aşteptată de românii din dreapta rîului Tisa.
(Măcar cele 13 şcoli româneşti din dreapta Tisei ar trebui să primească această carte scumpă în toate felurile, doreşte Ion M. Botoş - preşedintele Uniunii DACIA. Poate se găseşte un sponsor!)

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 28

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact